FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șumudică l-a scos din „service” » Fotbalistul „dispărut” în ultimul an și renăscut sub comanda noului antrenor de la CFR Cluj

Marius Șumudică încearcă să-l readucă pe Omrani pe linia de plutire / Sursă foto: Nicu Cherciu (Facebook CFR Cluj) +11   FOTO
Marius Șumudică încearcă să-l readucă pe Omrani pe linia de plutire / Sursă foto: Nicu Cherciu (Facebook CFR Cluj)

Articol de , , - Publicat joi, 08 iulie 2021 07:34 / Actualizat joi, 08 iulie 2021 10:09

Billel Omrani a făcut cel mai bun meci al lui în ultimul an, cu gol și cu pasă decisivă în disputa CFR Cluj -  Banja Luka 3-1. După ce a scos maximum de la Alibec, Șumudică reușește să-l trezească și pe francez, un atacant dezamăgitor multă vreme. 

CFR a câștigat clar prima manșă din duelul cu Banja Luka, 3-1, și e aproape să treacă în turul al doilea preliminar din Champions League. 

Vișiniii au dominat-o pe campioana Bosniei, au mai avut și alte ocazii și ar fi putut să învingă la o diferență de scor mai mare, dar din prestația generală foarte bună s-a remarcat Billel Omrani, atacantul care a constituit decepția cea mai mare în ultimul an și jumătate.

CFR l-a ținut, deși juca foarte slab 

Francezul a marcat primul gol, la care a beneficiat de mingea revenită din bară în urma penalty-ului pe care-l executase Deac, apoi i-a pasat decisiv lui Ciprian pentru 2-0, un assist spectaculos, din alunecare. 

În afara realizărilor concrete, Omrani a fost prezent în multe faze de atac ale echipei, a participat mult la joc, a arătat ca un fotbalist schimbat cu mult în bine. El nu a mai contribuit atât de clar la prestația echipei de acum un an și jumătate! 

Atunci era decisiv în preliminariile cupelor europene, în campania în care formația pe care o conducea Dan Petrescu trecea de Astana, de Celtic și apoi se califica în fazele eliminatorii din Europa League. 

De atunci, Omrani a marcat foarte rar, a mai fost și accidentat, a pierdut locul de titular. Clubul a mai făcut o încercare la începutul acestui an, i-a prelungit contractul cu un an, o extindere a înțelegerii pe care forma atacantului nu o justifica, el a meritat acordul nou doar datorită valorii pe care o demonstrase în trecut.

+7 FOTO

CFR CLUJ /  Cum l-a transformat Șumudică pe Omrani

Înainte de începerea pregătirii din vara aceasta, francezul le-a spus lui Șumudică și colaboratorilor săi că forma lui devenise foarte slabă și din cauza unor probleme personale și le-a promis că era capabil să-și revină. Avea și kilograme în plus, de care Șumi îl presa să scape

În urma discuțiilor și a antrenamentelor, Omrani a jucat marți seară mai bine decât îl văzuse cineva jucând în ultimele 18 luni și și-a recăpătat astfel și un moral mai bun, mai multă încredere. El are ocazia să repete experiența pe care a avut-o Alibec în colaborarea cu Șumudică. Denis a înregistrat cel mai bun sezon din carieră între 2015 și 2016. 

A marcat atunci 16 goluri de-a lungul stagiunii, un număr pe care nu l-a mai repetat niciodată, iar Astra a câștigat campionatul. Ca și Omrani, Alibec avea reputația unui atacant foarte talentat, dar imposibil de gestionat, înainte să lucreze cu Șumudică.

3 goluria marcat Omrani în sezonul trecut din Liga 1, în care a apărut în 16 meciuri. El a fost titular doar de patru ori, ca urmare a accidentărilor dese și a prestațiilor dezamăgitoare pe care le-a înregistrat când Petrescu ori Iordănescu l-a ales

Nici la jumătate din valoarea maximă! 

Omrani și-a distrus cota din cauza formei slabe pe care a parcurs-o. El e cotat de transfermarkt la 1.600.000 de euro, în condițiile în care valoarea maximă pe care a înregistrat-o pentru el site-ul specializat în evaluarea fotbaliștilor a fost de 3.600.000 de euro. 

Prețul acela era estimat în decembrie 2019, după ce francezul fusese decisiv pentru CFR în preliminariile Champions League și ale Europa League. 

Clubul a așteptat oferte pentru el pe parcursul acelui sezon, însă nu a reușit să-l vândă din cauza sistemului de rotire a jucătorilor pe care îl folosea Petrescu. Omrani era utilizat meci de meci în cupele europene, dar juca rar în campionat. A prins doar 12 meciuri ca titular în Liga 1 și a marcat 6 goluri, numere care nu au atras nicio formație să-l oferteze. 

Șumudică l-a și reprofilat 

Petrescu și Edi Iordănescu l-au folosit pe Billel ca extremă în 4-3-3, în majoritatea timpului, Șumudică l-a mutat pe francez ca vârf. Antrenorul a renunțat la Rondon și l-a ținut pe Debeljuh pe bancă, doi atacanți pe care foștii tehnicieni îi preferau în rolul de "număr 9" titular, și l-a preferat pe Omrani. 

Altă schimbare: Deac, utilizat des în trecut ca extremă dreapta, a evoluat cu Banja Luka în centru, în spatele vârfului. El și Omrani au fost cei mai buni oameni ai CFR-ului în partida cu bosniacii. 

VIDEO Lucian Goian, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „Nu cred că se va schimba”

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a anunțat un nou transfer imediat după victoria din preliminariile Ligii

Dan Petrescu, reacție după primul meci al lui Șumudică pe banca CFR-ului: „Nu contează jocul. Important este să ajungă cât mai departe în cupele europene”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
zagna
zagna  •  08 Iulie 2021, 12:02

"Marele antrenor" se bazează pe Hoban și Deac...

gazistu
gazistu  •  08 Iulie 2021, 11:50

Daca cu urmatorul adversar CFR va pierde, si Omrani va face o "dubla" mansa dezastru, va rog pe voi 3, Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu sa scrieti un nou articol despre "restartul" lui Omrani!!!

gazistu
gazistu  •  08 Iulie 2021, 11:50

Daca cu urmatorul adversar CFR va pierde, si Omrani va face o "dubla" mansa dezastru, va rog pe voi 3, Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu sa scrieti un nou articol despre "restartul" lui Omrani!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close