SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

CORESPONDENŢĂ GSP DIN CEHIA Fantastic: a doua medalie de AUR pentru România la CM de Canotaj! În frunte de la început până la final!

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au adus a doua medalie a României la Campionatele Mondiale de Canotaj +20   FOTO
Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au adus a doua medalie a României la Campionatele Mondiale de Canotaj

Articol de , - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 16:12 / Actualizat sambata, 24 septembrie 2022 17:36

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au adus a doua medalie a României la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Racice, după performanța fantastică reușită ieri de Ionela Cozmiuc. Este primul aur al României din istorie în această probă.

  • Corespondenții GSP la Racice, Luminița Paul și Cristi Preda, trimit reacții și imagini de la fața locului.

Într-o zi cu cinci finale în care s-au aflat bărci tricolore, unica medalie a venit în proba masculină de dublu rame, acolo unde Cozmiuc și Bejan au fost cei mai buni într-un mod de necontestat.

La fel ca la Europenele de Munchen, din luna august, unde de asemenea au cucerit titlul, au pornit rapid, în forță, și au condus în fiecare moment al finalei. Chiar dacă spaniolii de pe culoarul 4, Jaime Canalejo și Javier Garcia, s-au ținut aproape, Marius și Sergiu nu le-au cedat deloc întâietatea. Cursa perfectă!

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+16 FOTO

"A fost cursa perfectă, într-adevăr", a spus Marius Cozmiuc la puține minute după ce se încheiase festivitatea de premiere, iar cei doi campioni fuseseră cu barca la cântărit, apoi o așezaseră și grijă și ancoraseră în rastel. 

"Nu am lăsat la nicio lovitură ca adversarii să se apropie de noi. Am luptat din prima secundă, i-am spus încă de la început, de la încălzire, lui Sergiu, că astăzi vom mai trage o lovitură în plus chiar și după ce am terminat, ca să fim siguri că s-a terminat cu bine", adaugă zâmbind Marius.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au adus a doua medalie a României la Campionatele Mondiale de Canotaj

"A fost o cursă strânsă, însă spectaculoasă, am fost cioc la cioc cu echipajul Spaniei, iar pe final am reușit să ne impunem și să trecem primii linia de sosire", descrie finala și Bejan.

 La fel ca la Europene, unde au avut de asemenea prim-planul de la plecare la finiș, au avut acest parcurs impunător. Și l-ar dori mereu, cu siguranță, deși asta nu vine deloc întâmplător. 

"Acesta ar fi idealul, să fii mereu în față, să știi că ai totul în control", explică Marius. "Noi avem un start foarte bun. Încă de la Snagov, de la antrenamente, facem starturile foarte bune. Ne-a ieșit și astăzi, am fost primii până la sfârșit, primii în start și ne-am menținut tot așa, am avut pe toată lumea în control și am izbutit lovitură de lovitură să ne menținem", a detaliat el.

Până acum, România nu avusese un titlu mondial în această probă la masculin. Ce înseamnă asta pentru cei doi proaspeți învingători? "Cu siguranță este un moment de mândrie pentru noi, atât pentru mine, cât și pentru Marius să obținem prima medalie de aur în această probă din istoria României", recunoaște Sergiu. 

"Marius a mai luat o medalie de aur acum 12 ani pe același lac", adaugă și imediat se aude vocea colegului "doar că la juniori!". Bejan reia: "Iar pentru mine este cea mai importantă medalie din toată cariera și de asemenea primul titlu mondial".

S-a construit fundamentul pentru Jocurile Olimpice din 2024?

Cu un asemenea succes, Mondiale plus Europene, s-a construit fundamentul pentru Jocurile Olimpice din 2024? Cei doi temperează pentru moment avântul pentru că misiunea lor la Racice încă nu s-a terminat. 

"Încă nu ne gândim la Paris, ci la ziua de mâine, mai avem o finală, cea de opt plus unu, și ne dorim și acolo să facem o cursă foarte bună și să obținem cel mai strălucitor rezultat", conchide Marius Cozmiuc.

Cozmiuc și Bejan, aur la CM de Canotaj

Cozmiuc şi Bejan au fost cronometrați cu timpul de 6 minute și 28 de secunde 06/100, depășind astfel echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 6 minute și 29 de secunde 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 6 minute și 30 de secunde 86/100.

Ce s-a mai întâmplat la Campionatul Mondial de Canotaj

  • Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci, a încheiat cursa din Finala A pe locul 4
  • Locul 4 la Campionatele Mondiale de la Racice pentru echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Magdalena Rusu și Amalia Bereș
  • Locul 4 pentru Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu în Finala A a probei de dublu rame feminin (W2-) a Campionatului Mondial de Canotaj de la Racice! Sportivele noastre sunt duble Campioane Europene în 2022, atât la dublu rame feminin (W2-), cât și la 8+1 feminin (W8+)
  • Echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Elena Logofătu, Cristina Druga, Ioana-Mădălina Moroșan și Patricia Cireș a încheiat cursa din Finala C la Campionatul Mondial de la Racice pe locul 1
Ionela Cozmiuc, primele declarații după medalia de aur: „Este o medalie deosebită, mai am două de aur mondiale, de la dublu, însă aceasta parcă are altă valoare fiindcă am câștigat-o la simplu”
CANOTAJ
Ionela Cozmiuc, primele declarații după medalia de aur: „Este o medalie deosebită, mai am două de aur mondiale, de la dublu, însă aceasta parcă are altă valoare fiindcă am câștigat-o la simplu”
AUR pentru România la Mondialele de la Racice! Ionela Cozmiuc, cursă tactică perfectă și primul titlu mondial pentru delegația noastră
CANOTAJ
AUR pentru România la Mondialele de la Racice! Ionela Cozmiuc, cursă tactică perfectă și primul titlu mondial pentru delegația noastră

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
satyricon
satyricon  •  24 Septembrie 2022, 19:54

Felicitări! Bravo!

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  24 Septembrie 2022, 18:49

Uhh...mda, bine...bravo lor. Ceva de Cancan nu aveti? Ca noua asta ne place.

propaganda
propaganda  •  24 Septembrie 2022, 17:40

Felicitari! Vrem medalii de aur la Olimpiada. De Elisabeta Lipa scrieti si voi un pic? SAU DE LUPTATORII DIN K1? Ca de fotbalistii din lumea a 4-a ne-am saturat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează