Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2022 17:38 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2022 17:38
Un moment unic în viață, pe care l-ai așteptat de mult timp și pe care vrei să ți-l amintești mereu trebuie sărbătorit așa cum se cuvine – mai exact, în compania celor dragi și a unei sticle de băutură deosebită.
În ceea ce privește ultimul aspect, nu încape nicio îndoială care este tipul de alcool întotdeauna asociat cu evenimentele importante. După cum ai ghicit, este vorba despre sampanie, un vin spumant elegant, a cărui savoare însoțește întotdeauna clipele deosebite din viața oricărui om.
Când vine vorba de momentele în care se cuvine să deschizi o sticlă din această băutură festivă, lista este infinită. Poate fi vorba de sărbătorile petrecute în familie sau de Revelion, așa cum poate fi vorba și de absolvirea unei forme de învățământ, de anunțarea logodnei sau obținerea unei promovări la locul de muncă.
Nu trebuie uitați nici cei care aleg să se bucure de fiecare moment din viață și care preferă să celebreze chiar și micile reușite cu ajutorul unei sticle de șampanie. Indiferent care este motivul care ți-a pus zâmbetul pe chip, acesta va fi sărbătorit cum se cuvinte prin clinchetul a două pahare umplute cu vinul spumant de origine franceză.
Există o metodă corectă de a servi șampanie?
Deși nici gusturile, nici preferințele nu se discută, există câteva recomandări lansate de experții în băuturi alcoolice atunci când vine vorba de servirea unuia dintre cele mai iubite spumante din întreaga lume! De exemplu, înainte de orice, trebuie să știi că băutura trebuie răcită până la 8-10 grade Celsius înainte de a fi consumată. Pentru a obține temperatura optimă pentru șampanie, lasă sticla la frigider pentru aproximativ 3 ore.
Când vine momentul să fie servită, băutura se deschide cu grijă, scoțând întâi grila și folia protectoare. După ce sticla a fost înclinată la un unghi de 45 de grade, poți începe să o rotești cu o mână în timp ce, cu cealaltă, ții dopul. Spre deosebire de modul în care se servește băutura festivă în filme, în realitate, nu este recomandat ca dopul să explodeze.
Totodată, regulile de bună purtare indică faptul că doar domnii vor deschide o sticlă de șampanie. De altfel, dacă te afli într-un restaurant, această datorie ar trebui să revină exclusiv chelnerului.

După ce a fost turnată în pahare, băutura trebuie păstrată la rece, astfel încât întreaga sticlă să poată fi consumată. Pentru a îndeplini această cerință, se utilizează o găleată umplută atât cu gheață, cât și cu apă. Cea din urmă este esențială pentru menținerea temperaturii optime.
În general, se recomandă ca orice sortiment de spumant să fie servit în pahare înalte și înguste, cunoscute și sub denumirea de flûte. Consumul băuturii se va face ținând paharul de picior, evitând astfel situația în care lichidul ar putea fi încălzit de căldura emanată de mâini. Spumantul francez poate fi savurat pe cont propriu, pe post de aperitiv, în timpul mesei sau după aceasta, ca digestiv.
Dacă ești amator de șampanie și vrei să fii pregătit pentru momentele speciale, nu ezita să accesezi platforma online a magazinului online BeiCeVrei, importatorul oficial în România al unor branduri renumite la nivel mondial, precum Laurent Perrier sau Armand de Brignac. Aici vei găsi numeroase alte sortimente de băuturi alcoolice, toate oferite la cel mai bun raport preț-calitate!