INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Jucătorul săptămânii în Liga Campionilor, detaliu incredibil: „E ceva special aici!” + Antrenorul șochează: „Sigur vor întreba câțiva papagali”

În stânga, Evanilson, FC Porto // foto: Imago Images
În stânga, Evanilson, FC Porto // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 16:05 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 16:16

Brazilianul Evanilson, 24 de ani, a reușit un superhattrick pentru FC Porto la 4-1 în deplasare cu Antwerp intrând în joc de pe bancă. Este doar al 7-lea jucător care realizează această performanță ♦ În 2022, marcase primul său gol în Ligă tot în Belgia, la 4-0 cu Bruges. Acestea sunt singurele lui goluri în Champions League.

Alt brazilian de mare talent care se remarcă în Europa. Transferat în septembrie 2020 de la Tombense (Serie B din Țara Cafelei), cu 8,8 milioane de euro, Evanilson tocmai a marcat trei goluri la FC Porto în Liga Campionilor intrând în joc ca rezervă!

Clubul din Champions League l-a suspendat o săptămână după ce și-a umilit public antrenorul!
DECIZIE
Clubul din Champions League l-a suspendat o săptămână după ce și-a umilit public antrenorul!

Evanilson, jucătorul săptămânii în Champions League

Atacantul în vârstă de 24 de ani e doar al 7-lea în istoria Champions care realizează această performanță. Din 2019, numai trei au mai reușit asta: Mbappe (PSG), Rashford (Manchester United) și Salah (Liverpool).

Miercuri, împotriva lui Antwerp, a intrat în minutul 44, când Porto era condusă, 0-1. După pauză, a făcut hattrick! A fost declarat MVP-ul partidei și cel mai bun jucător al săptămânii în Ligă! Peste Gabriel Jesus (Arsenal), David Raum (Leipzig) și Santiago Gimenez (Feyenoord).

Evanilson: „Nu pot lipsi când echipa are meci în Belgia”

Sud-americanul n-a uitat că „anul trecut, am înscris primul meu gol în Champions în Belgia, iar acum încă trei, tot în Belgia. E ceva special pentru mine aici. Nu pot lipsi când echipa are meci în Belgia”.

Pe 26 octombrie 2022, Evanilson a punctat în premieră în Ligă, la 4-0 cu Bruges, în deplasare. Până acum, are patru goluri în CL, toate pe teren flamand!

Sergio Conceicao: „Sigur vor fi câțiva papagali care vor întreba de ce nu a jucat Evanilson din primul minut”

Vârful nu i-a reproșat nimic antrenorului Sergio Conceicao, care a apelat la el de-abia după accidentarea lui Wendell. „Evanilson respectă mult opinia lui Sergio. E ca un tată pentru el. De când a venit, tehnicianul a avut grijă de băiat”, a spus Marcio Barros, agentul brazilianului.

La conferință, Conceicao s-a referit și la decizia sa de a nu-l titulariza acum pe Evanilson: „Sigur vor fi câțiva papagali care vor întreba de ce nu a jucat din primul minut. Lor le răspund că strategia e definită în funcție de anumiți factori pe care îi analizez în timpul săptămânii. 

Meciurile durează 90 de minute și mereu zic că sunt detalii de rectificat de-a lungul jocului. Unul singur nu poate schimba echipa. E nevoie și de munca băieților care recuperează mingea, a celor care pasează... Concluzia e că formația a reacționat diferit, iar excelenta calitate a lui Evanilson a finalizat acțiunile”.

Jucători cu hat-trick în Liga Campionilor intrați ca rezerve

AnNumeEchipă
1998Uwe RoslerDortmund
2001Walter PandianiLa Coruna
2008Joseba LlorenteVillarreal
2019Kylian MbappeParis SG
2020Marcus RashfordMan. United
2022Mohamed SalahLiverpool
2023EvanilsonFC Porto

6goluri a marcat Evanilson în 6 meciuri la FC Porto în acest sezon în toate competițiile

Tot din Champions League: 

„Nimeni nu înțelege decizia UEFA”. Până și „omul meciului” Newcastle - Borussia a fost surprins

Erling Haaland, în Top 20 all-time al golgheterilor Ligii la 23 de ani: „Mulți vor ca el să eșueze, dar am un mesaj pentru ei"

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează