STIRI  »  STIRI EXTERNE  »  

Povestea şocantă a oamenilor care respiră, dar nu există! Autorităţile i-au transformat în fantome!

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 17 octombrie 2011 09:39

Este o regulă a firii: respiri, deci trăieşti. Însă sute de oameni din China trăiesc drama vieţii lor. Autorităţile i-au condamnat să devină "fantome", după ce satul în care îşi duc existenţa a fost şters din toate documentele publice.

Practic, pentru restul lumii, aceşti oameni nu există. Niciunul din ei nu are acte de identitate şi este condamnat să rămână în Dragonul Albastru, satul-fantomă. "Îmi vreau viaţa înapoi. Guvernul a promis că ne va rezolva problema, însă nici vorbă de vreo rezolvare. Nimănui nu îi pasă de noi. Suntem condamnaţi să trăim în această închisoare fantomă. Nu putem să plecăm să lucrăm în altă parte", a declarat un sătean.

Problema acestor oameni are vechime. De peste un deceniu, un grup de cetăţeni în colaborare cu autorităţile, a construit pe pământul lor natal un rezervor pentru a oferi rapid apă potabilă oraşului Harbin. Nimic special până aici, însă localnicii Dragonului Albastru s-au împotrivit construcţiei, iar acum îşi plătesc pedeapsa pentru acţiunile lor.

Playtech: GATA! Vestea momentului dată de Valeriu Gheorghiță! Totul e clar de acum


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează