GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Chiar și apa „puțin murdară” ajută contra COVID-19, dacă este folosit săpun » Explicația unei experte în sănătate publică

Spălatul pe mâini previne infecția cu coronavirus FOTO 123rf.com
Spălatul pe mâini previne infecția cu coronavirus FOTO 123rf.com

Articol de GSP - Publicat luni, 23 martie 2020 17:41

Chiar si apa puțin murdară, precum cea rămasă după spălarea hainelor, poate îndeparta virusul SARS-CoV-2 dacă este folosit și săpun, informează Libertatea.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproximativ 2,2 miliarde de oameni nu au în prezent acces la o sursă de apă curată. În contextul actualei epidemii, spălatul pe mâini este una dintre cele mai eficiente metode de a preveni infecția.

„Când resursele de apă sunt limitate, de obicei sunt utilizate pentru alte scopuri decât spălatul pe mâini,” a explicat meidcul Myriam Sidibe. “De aceea, din perspectiva sănătății publice, considerăm calitata apei disponibile ca fiind la fel de importanta precum cantitatea. Deși nu e cea mai demnă opținue, e preferabil să ne spălăm pe mâini cu apa de la rufe decât deloc. Nu îți trebuie apă cristalină — dacă folosești săpun, o să iți curețe mâinile”.

Ultimele informații despre Covid-19 în România

Toate statisticile relevante cu privire la coronavirus » Situația la nivel mondial: 28.7% s-au vindecat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează