GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Lupta continuă » 9 tone de echipamente medicale din China au ajuns în această seară în România

9 tone de echipament medical au fost aduse în România de o aeronavă Tarom. Sursă foto: Facebook Tarom
9 tone de echipament medical au fost aduse în România de o aeronavă Tarom. Sursă foto: Facebook Tarom

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 22:13

COVID-19. Compania aeriană românească TAROM a anunțat în această seară că a transportat în România 9 tone de echipament pentru medicii aflați în prima linie a luptei împotriva coronavirus.

„În plină criză generată de pandemia de coronavirus, care ține la sol cea mai mare parte din flotele companiilor aeriene, TAROM reușește să se reinventeze și să găsească soluții pentru a susține eforturile autorităților. 

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene a fost adaptată pentru a putea importa din China 9 tone de materiale sanitare necesare țării noastre pentru lupta împotriva răspândirii virusului.

Aceasta este prima dată când o aeronavă TAROM efectuează un zbor comercial de tip full cargo. Avionul a decolat de pe aeroportul București Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) și a revenit în țară în seara zilei de 3 aprilie”, se arată în comunicatul emis de compania amintită. 

„Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. 

Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie - George Barbu, directorul general al Tarom

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește și alte știri despre coronavirus:

COVID-19. Scene emoționante la București. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile Spaniei + mesajul în spaniolă al lui Klaus Iohannis

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
gazistu
gazistu  •  04 Aprilie 2020, 10:16
Postat de rocky2 pe 04 Aprilie 2020, 02:23

Virusul asta e o mare pacaleala!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  04 Aprilie 2020, 10:10
Postat de csa.steaua.bucuresti pe 03 Aprilie 2020, 23:17

Nu e ironic ca am ajuns toți sa depindem de China!? Când spun “toți” nu mă refer la romani (noi suntem praf oricum), ci la toată lumea vestica, inclusiv sau mai ales, America! Ati vrut ieftin, ati tăiat toată producția in UE și US!? Acum culegeți ce-ati semănat! M-as mira însă sa fi învățat ceva din toată treaba și sa renunțe la aceasta dependentă fata de Partidul Comunist Chinez!

Stai liniştit ca nu depinde America de China mai mult decit depinde China de America. Te-ai gindit unde ar mai exporta China daca nu ar fii piața de desfacere din State? Ce-a mai mare piata de desfacere de pe mapamond. Ce ar fii economia Chinei fara market-ul american? Doar un exemplu: marii constructori de automobile americani produc si vind 15.4 milioane de vehicule anual. GM-7.7mil, Ford-5.5, Crysler-2.2mil. Anual!!! Spune-mi o singura marca de automobil chinez pe şosele americane sau europene. Doar una. Alt exemplu: Boeing zboară in China. Spune-mi un avion chinez care aterizeaza pe aeroporturi americane sau europene. Da, China produce masiv materie de larg consum, piese, suply şi este o putere economoca, dar americanii au promovat-o datorită costurilor reduse. In viitor India, Malaysia, Thailand vor inlocui o parte din productia Chinei.

alegsandru
alegsandru  •  04 Aprilie 2020, 09:18
Postat de chinese_democracy pe 04 Aprilie 2020, 07:52

Sa spui asta tututor alora de au murit. Si familiilor lor, mkay ? Sunt curios ce zic de parerea ta, de medic epidemiologist. Ca banuiesc ca e o parere medicala, nu ?

Tuturor aia morti le-as spune ca regret ca au fost diabetici, insuficienti renal, hipertensivi, obezi, bolnavi de cancer samd, peste toate suprapunandu-se o gripa care poate deveni pneumonie. Mai multe detalii din partea unui medic epidemiolog poti afla de la bizarul streinu cercel, urmarindu-l nonstop la tv debitat "chestii"

Vezi toate comentariile (11)
Comentează