GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Didier Drogba iese la atac după propunerea de a testa vaccinul împotriva COVID-19 în Africa: „Nu tratați africanii ca pe niște cobai!”

Didier Drogba a marcat 65 de goluri pentru „naționala” Coastei de Fildeș // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Didier Drogba a marcat 65 de goluri pentru „naționala” Coastei de Fildeș // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 07:23

Didier Drogba (42 de ani) a criticat în termeni duri declarațiile a doi medici francezi, care au vorbit despre posibilitatea ca vaccinul împotriva COVID-19 să fie testat pe continentul african.

Cei doi medici din Franța au fost acuzați de rasism după ce au venit cu propunerea de a testa un potențial vaccin împotriva noului coronavirus în Africa, în paralel cu testări ce ar avea loc în Europa și în Australia.

Iar fostul atacant ivorian de la Chelsea nu s-a lăsat mai prejos: acesta a postat un mesaj pe rețelele de socializare, în care critică propunerea venită din partea medicilor.

„Este de neconceput să continuăm să acceptăm asta. Africa nu este un laborator de testare. Vreau să denunț acele cuvinte înjositoare, false și mai ales, profund rasiste. 

Lăsați-ne să ne salvăm de acest virus care afectează economia mondială și face ravagii în sistemul medical la nivel mondial. Nu tratați oamenii africani ca pe niște cobai! Este de-a dreptul dezgustător.

Liderii africani au responsabilitatea de a-și proteja cetățenii de aceste conspirații îngrozitoare”, a scris Drogba pe Twitter.

Samuel Eto'o, primul care a reacționat după discuția avută de medici

Fostul star camerunez al Barcelonei, în vârstă de 39 de ani, a explodat atunci când a auzit discuția dintre cei doi medici francezi:

Fii de curvă! Sunteți de rahat", a comentat Eto'o, în culmea furiei, pe rețelele de socializare. „Africa nu e terenul vostru de joacă". 

Controversa pornită de doi medici francezi

Există speranța că medicamentul anti-tuberculoză BCG ar putea fi eficient împotriva COVID-19, dar experții prezenți la o dezbatere pentru canalul TV francez LCI au fost criticați pentru felul în care au vorbit despre continentul african.

Dr. Jean-Paul Mira, șeful serviciilor de terapie intensivă la spitalul Cochin din Paris, a afirmat că testele din Europa ar putea să nu funcționeze din cauza utilizării sporite a echipamentelor de protecție personală de către lucrătorii din domeniul sănătății.

El a spus: „Dacă pot fi provocator, nu ar trebui să facem acest studiu în Africa, unde nu există măști, nici tratamente, nici resuscitare?

Seamănă puțin cu felul în care se fac în altă parte unele studii privind SIDA. La prostituate: încercăm anumite lucruri pentru că știm că sunt foarte expuse și că nu se protejează”, a declarat acesta.

Ca răspuns, șeful grupului de cercetare în domeniul sănătății Inserm, Dr. Camille Locht, a afirmat: „Aveți dreptate. Ne vom gândi serios la asta”.

GALERIE FOTO. Imagini de pe întreg mapamondul, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește și alte știri despre COVID-19:

Metoda suedeză e un pericol, nu o salvare! Se înmulțesc cazurile de coronavirus în Stockholm

CORONAVIRUS. Ultima oră » 3.613 de cazuri de infectări în România. 146 de decese

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
2884640858299265
Fa Faust  •  05 Aprilie 2020, 09:30

Acesti jucatori de ce nu protesteaza si atunci cand vin africanii pe barci in europa? Deci sarmanii africani doar drepturi au... obligatii nu, munca nu... nimic, doar drepturi... lasa ca europeanul (a se intelege ***) prost ii tine si pe ei prin darile la stat. Lasa ca noi testam medicamentele pe noi ca sa le ducem la voi, sa va tinem sanatosi ca sa puteti *** ***. Nu sunt rasist dar e strigator la cer cum unii au doar drepturi... ei nu vor contribui cu nimic... daca spui ceva de ei esti rasist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

117160982529853
Mihai Nistor  •  05 Aprilie 2020, 09:20

Daca au fost un popor invadator cu multe colonii au ramas la fel. Un popor rasist pana in maduva oaselor. Africanii nu sunt OAMENII?? Francezi ***. De ce nu.si testeaza jucatorii de culoare din nationala lor? Tot din Africa se trag.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează