GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Imagine din lumea reală la Nădlac! Oamenii care intră în țară pe jos sunt duși la gară cu o remorcă trasă de un tractor, dezinfectată după cursă

Cu această remorcă ar trebui transportați oamenii din vamă până la Gara Nădlac // sursă foto: Facebook @ Ioan Radu Mărginean +5   FOTO
Cu această remorcă ar trebui transportați oamenii din vamă până la Gara Nădlac // sursă foto: Facebook @ Ioan Radu Mărginean

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 16:33

Azi, până în prânz, în România s-au mai înregistrat trei decese din cauza COVID-19. Trei femei din Arad, în vârstă de 60, 71 și 74 de ani. Iar ce se întâmplă la vama Nădlac, de lângă Arad, este dureros și scandalos. 

Diverse imagini postate pe rețelele de socializare arată cum cetățeni români întorși din diverse țări din Europa traversează zilnic nestingheriți vama Nădlac, apoi orașul cu 8.000 de suflete.

Fiecare încărcat cu avutul personal, cu bagaje în spate, fără a-și lua măsuri de protecție pentru el și pentru cei din comunitate. Oamenii din Nădlac doar îi fotografiază de la distanță, distribuie imaginile, cer măsuri concrete din partea autorităților, iar primarul Ioan Radu Mărginean pare neputincios.

Ultima oră » Noul bilanț în România: 160 de cazuri noi + 139 persoane vindecate

În urmă cu câteva zile, edilul urbei se plângea pe facebook: „Având în vedere faptul că situația persoanelor care tranzitează pe jos vama Nădlac și trec pe DN7 prin oraș devine foarte periculoasă pentru noi toți, vă rog să îmi trimiteți poze dacă vedeți aceste persoane circulând pe DN 7, prin oraș sau oprindu-se la magazine.

Deși am făcut demersuri către organele competente ca să rezolve această situație, se pare că nu se ia deloc în serios gravitatea problemei și a riscului la care suntem expuși permanent, zi de zi. Pozele vor fi o dovadă concretă a ceea ce se întâmplă tot mai des pe raza orașului".

Oamenii sunt aduși până la Vama Nădlac, apoi intră în țară pe jos

Oamenii care vin din Occident nu se întorc cu povești de succes. Dacă un bilet de avion Londra - București ajunge să coste în jur de 400 de euro și stai la coadă ca să-l obții, firmele de transport din afară solicită - și obțin - și 500 de euro pentru un drum din Austria sau din Germania până la Nădlac.

Pasagerul este lăsat la vamă, apoi fiecare se descurcă așa cum poate. Mulți o iau pe jos prin oraș până la gară, mai intră în magazine să-și cumpere de mâncare, apoi pleacă spre orașele de destinație, îngrozindu-i pe locuitorii urbei.

Primarul a cerut ieri închiderea punctului de trecere a frontierei pentru persoane, din cauza oamenilor care intră pe jos în țară. În urmă cu aproximativ o oră, Mărginean a postat un nou mesaj pe adresa de facebook vizavi de subiectul transportului până la Gara Nădlac a persoanelor ce tranzitează vama pe jos. Aceasta după discuții cu Marcel Vela, ministrul de Interne.

GALERIE FOTO. Situația de la Vama Nădlac

+1 FOTO

Remorcă trasă de un tractor și însoțită de Poliție

Iată mesajul: „Până se va rezolva de către autoritățile centrale problema cetățenilor care tranzitează pe jos vama și orașul Nădlac, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 în rândul cetățenilor orașului, CLSU Nădlac a luat în ședința de ieri următoarele măsuri: formarea unor echipe din cadrul personalului Primăriei care supraveghează punctul de ieșire din Vama 1 între orele 08:00 – 20:00, care anunță Poliția Locală când văd persoane ce ies din vamă pe jos.

Persoanele sunt transportate cu acordul lor cu o dubă tractată și însoțite de Poliție până la gara Nădlac. Această dubă se dezinfectează după fiecare transport. La nivel local am luat această măsură pentru a ne proteja cetățenii de aceste persoane care trec pe jos prin oraș, care pot prezenta un risc de transmitere a virusului COVID-19. În ceea ce ne privește pe noi ca autoritate locală am făcut tot ce este omenește posibil pentru rezolvarea acestei situații.

Problema nu este rezolvată în totalitate deoarece cu trenul circulă și alte persoane. Speram să primim cât mai repede sprijin de la autoritățile centrale".

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Discurs şocant al lui Donald Trump: „Vom testa hidroxiclorochina pe oameni, nu în laborator" + dialogul fabulos cu preşedintele Chinei

Specialiștii din Statele Unite ale Americii au făcut testele: cât rezistă coronavirus pe suprafețe

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
duffyduck
duffyduck  •  29 Martie 2020, 02:56
Postat de Bogdan Bakasetas pe 28 Martie 2020, 19:45

cei care se intorc din occident sunt ultimii bosketari !

Păi hai să o spunem direct: cei din IT pot lucra în continuare de acasă. Medicii, sunt cei mai căutați la ora asta. Cei care au contracte legale prin alte domenii, stau acasă în șomaj tehnic, încasând 80% din salariu. Deci cine se întoarce în România? Cerșetorii (nu mai e nimeni pe străzi), hoții (sunt toți acasă, nu mai pot sparge apartamente), prostituatele (clienții s-au diminuat drastic din cauza restricțiilor)

22cea
22cea  •  29 Martie 2020, 02:55
Postat de vladutz13 pe 28 Martie 2020, 18:55

Nu e vorba de mass media aici, omenirea si-a schimbat mentalitatea, poate in evul mediu ar fi fost acceptabil sa pierdem dintr-un foc 3% din populatie... poate chiar si in sec XIX dar acum?? Ce politician american poate sa spuna asta este, mor 3-4 milioane de oameni de covid in 2020, asta este? Pai ei nu au pierdut nici 500k in razboaiele mondiale...

De cand te stiu scrii numai balarii pe aici .

22cea
22cea  •  29 Martie 2020, 02:54
Postat de nicky_ghimpele pe 28 Martie 2020, 19:54

amu un an declarau ca Romania este o tara de *** , amu vin cu totii....

Amu , amu ???

Vezi toate comentariile (25)
Comentează