GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INTERVIU

EXCLUSIV. Strigătul lui Mima Giuchici: „Eu cu cine vorbesc? Toată lumea mă pasează de colo-colo. Nu plec de lângă soția bolnavă!”

Miroslav Giuchici împreună cu conaționalul său sârb Miodrag Belodedici +33   FOTO
Miroslav Giuchici împreună cu conaționalul său sârb Miodrag Belodedici

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 21:44

Depistat pozitiv cu Coronavirus, fostul mare fotbalist al Timișoarei Miroslav Giuchici (va împlini 66 de ani luna aceasta, pe 18 aprilie) nu e la spital.

E încă acasă. Nora, Dana, funcționară la primăria din Sacoșu Turcesc, a fost testată pozitiv și internată. Forma e ușoară. Fiul, Miroslav jr. (40), fost fotbalist de primă ligă la Steaua, UMT, Bistrița, Brașov și Unirea Alba Iulia, mergând la ea la spital, a fost testat și el. Tot pozitiv.

A fost oprit la ”Victor Babeș” din Timișoara, cu simptome ușoare. Lipsa gustului și mirosului, tuse ușoară. Stă în salon cu alte patru persoane. Joi au venit medicii și l-au testat, acasă, și pe Giuchici senior. Pozitiv.

În casă mai locuiesc mama lui Mima, de 88 de ani, și cei doi nepoți, băiat și fată, Cedomir și Malena, de 9 și de 5 ani.

Situaţie disperată în familia Giuchici » Cinci din şapte membri, inclusiv cei doi foşti fotbalişti, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19

Mima nu răspunde la telefon. Dar sună el înapoi imediat și discuția începe.

-Ce faci, Mima? Cum ești, ai fost testat pozitiv!
-Ce sa fac, răspund la telefoane. Nici când dădeam goluri decisive cu Steaua și cu Dinamo nu mă căuta atâta lume!  (strigă ceva în sârbește la copii, care se joacă zgomotos. Se aude răspunsul... Dejka, bunicule....). N-am nimic, nu mă doare nimic. Au venit să mă testeze doar pentru că au găsit-o pe noră-mea pozitiv, apoi și pe fiu-meu, Miro. Au vrut să mă ducă la spital, dar n-am cum să plec. Nevastă-mea, Mariana, a făcut accident vascular luna trecută. Nu mișcă deloc mâna stângă și piciorul stâng. E la pat. Are nevoie de mine, nu pot s-o las singură acasă, pe ea, pe copii și pe mama, care are aproape 90 de ani. Stăm cu toții împreună, casa e mare.

-Au acceptat să rămâi acasă?
-Pe proprie răspundere, da. N-aveau cum să nu accepte. În spitale trebuie să meargă oamenii cu simptome, cu manifestări grave. Eu sunt, cum se spune, asimptomatic. Nu tușesc mai des ca un fumător ce sunt, am simțul gustului, nu-mi curge nasul. Și am problemele mele, acasă.

-Ce soluții ar fi, Mima?
-Habar n-am. De-azi dimineață stau pe telefoane. Am vorbit în stânga, în dreapta, să mi se dea soluții. Am ajuns până la Prefectură. N-au soluții. Eu dacă mă duc la spital, cine are grijă de mama, de nevastă-mea, de copii? Le-am oferit varianta să ne izoleze, să rămânem acasă, cineva, un cunoscut de-al meu, să ne-aducă cele trebuitoare. Mi le lasă la poartă, eu îi transfer banii pe card.

-Nu crezi că e periculos? Pentru mama, care e în vârstă, pentru copii...
-Ascultă-mă, că doar mi-ești prieten... Noi acasă mâncămn sănătos, bine, mult, ca sârbii (confirm, i-am trecut pragul, știu, m-am convins personal, n.a.). La spital cum o să fie? Dacă aveam simptome grave, da, mă duceam, dar eu n-am. Din ce-am vorbit cu Miro, el și Dana, nora, sunt aproape vindecați. Într-o zi, două, se întorc acasă, îi bifăm la „recovered”. Dacă vin ei, plec eu, dar doar dacă am simptome. Cât n-am, de ce?

-Da, dar se spune că...
-Ce să se spună? Uite, acum mă uit la tv, la sârbi. Ei pun altfel problema. Dacă ai ceva, te ducem la spital. Dacă n-ai, de ce să te ducem sănătos? Stai acasă, carantinat, izolat, ținem legătura cu tine. Au mult mai puține cazuri ca noi, mai puțini decedați, și dacă ei n-au neamuri multe pe-afară, prin străinătate, cine are?!

-Ne mai auzim, Mima...
-Tot acasă o să mă găsești. Până nu-mi dă nimeni soluții, nu plec! N-am cum s-o las baltă pe mama. Nici pe nevastă-mea, la greu. Suntem împreună de 44 de ani, din 1976.

După care nu închide imediat. Cedomir și Malena se aud jucându-se, vorbind sârbește, iar el, baritonal, punându-i la punct. Și încă o dată, glasurile lor. „Dejka...Bunicule...”

+29 FOTO

CV Miroslav GIUCHICI 

 

  • Născut: 18.04.1954 (Schei,BR)
  • Post: mijlocaș ofensiv, atacant
  • Debut în Divizia A: 28.08.1974, Univ.Craiova - „Poli” Timișoara 1-0
  • 1972-73 Electromotor (Div.C)
  • 1973-74 CFR Timișoara (Div.B)
  • 1974-75 „Poli” Timișoara 11/3
  • 1975-76 „Poli” Timișoara 9/0
  • 1975-76 UMT (Div.B)
  • 1976-77 UMT (Div.B)
  • 1977-78 „Poli” Timișoara 9/1
  • 1978-79 „Poli” Timișoara 4/0 
  • 1979-80 UMT (Div.B) 
  • 1980-81 Jiul Petroșani 30/15 
  • 1981-82 Jiul Petroșani 30/7 
  • 1982-83 „Poli” Timișoara 25/8 
  • 1983-84 „Poli” Timișoara (Div.B) 
  • 1984-85 „Poli” Timișoara 32/6 
  • 1985-86 „Poli” Timișoara 17/9 
  • 1986-87 „Poli” Timișoara (Div.B) 
  • 1986-87 Oblici Sânmartinu Sârbesc (Div.C) 
  • 1987-88 ASA Progresul Timișoara (Div.B) 
  • 1988-89 ASA Progresul Timișoara (Div.B) 
  • Total Divizia A: 167 jocuri, 49 goluri

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Ionuț Radu, interviu din izolare: „La ora asta eram calificați la European”

Dumitru Dragomir prevede dezastrul în Liga 1: „Sunt în faliment, doar că nu-l declară”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
masinameaeata
masinameaeata  •  03 Aprilie 2020, 16:17

Felicitari d-le Giuchici! Ati procedat corect! Daca va duceati la spital, va duceati asimtomatic si va intorceati plin de microbi, v-ati fi infectat ulterior toata familia. Decat sa va duceti in spitalele noastre care sunt bombe microbiene, te intorci infectat si tragi toata viata sa scapi de infectia luata, mai bine stati acasa, mai ales ca sunteti asimptomatic.

vladutz13
vladutz13  •  02 Aprilie 2020, 23:36

Este complet iresponsabil!! Bineinteles ca atunci cand nr. de cazuri creste peste un nivel cei asimptomatici stau acasa... dar o faci in izolare nu ca sa iti imbolnavesti toata familia. Cum sa faca asta cand mama are 90 de ani iar sotia are alte afectiuni??? Te izolezi in alta parte, gasesti pe altcineva sa se ocupe temporar de ele... cum sa le risti viata doar asa pt ca vrei tu sa stai acasa.

3023655640990449
Dan Bădiță  •  02 Aprilie 2020, 22:56

Domnule Giuchici, daca vedeti comentariul meu luati legatura cu mine si va ajut cu sotia dvs. Sunt kinetoterapeut.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează