SPORTURI  »  TENIS  »  ATP QUEEN'S

Zi excepțională pentru tenisul din Croația! Marin Cilici, revenire imperială în finala de la Queen's cu Novak Djokovici! Victorie dramatică după ce a salvat o minge de meci

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 iunie 2018 19:57

Ce perioadă de excepție traversează tenisul din Croația! După ce Borna Corici l-a învins pe Roger Federer în ultimul act de la Halle, Marin Cilici (6 ATP) s-a impus azi în turneul ATP 500 de la Queen's, reușind să-l învingă în finală pe sârbul Novak Djokovici (21 ATP), scor 5-7, 7-6 (4), 6-3, după un meci extrem de spectaculos care a durat două ore și 59 de minute.

Venit după înfrângerea surprinzătoare din sferturile de la Roland Garros, când a fost învins în sferturi de Marco Cecchinato, sârbul a primit un wild-card la turneul pe iarbă de la Queen's și nu a dezamăgit. A făcut un turneu solid, nu a pierdut niciun set până în finală, dar s-a lovit în ultimul act de forma extraordinară arătată de Marin Cilici

Soarta primului set s-a scris după o oră și 8 minute: cei doi jucători au mers cap la cap până la 5-5, dar Djokovici a presat și a reușit break-ul la 6-5, după câteva puncte superbe reușite pe serviciul adversarului.

Sârbul a continuat să-l hăituiască pe Cilici și în setul secund, croatul fiind pus chiar în situația de a salva o minge de set la scorul de 4-5. Finalistul de la Australian Open și Wimbledon a servit imperial și a anihilat mingea de meci a lui Djokovici. 

Setul secund s-a decis în tie-break, unde Djokovici a fost din nou foarte aproape de victorie. A condus cu 4-1, dar Cilici a jucat magistral și a împins partida în decisiv. 

Ultimul act a fost dominat categoric de Cilici, care a părut că îl domină inclusiv fizic pe sârb. Un break a fost de ajuns pentru croat, care s-a impus cu 6-3 și și-a adjudecat cel mai important trofeu al său din întreg sezonul. 

Djokovici, fără titlu de aproape un an, a fost extrem de dezamăgit la finalul meciului. Fostul lider mondial va urca de pe 21 pe 17, însă un succes i-ar fi asigurat un salt până pe locul 12. Novak a ratat astfel șansa de a câștiga primul său trofeu la Queen's. A mai jucat o singură finală, pierdută în fața lui Rafael Nadal în 2008. 

De partea cealaltă, Marin Cilici își adjudecă cel de-al doilea său titlu la Queen's, după cel din 2012. Croatul a mai jucat și două finale, pierdute în 2013 și 2017. 

Cilici completează o zi perfectă pentru tenisul din Croația. Tot azi, Borna Corici l-a învins pe Roger Federer în finala turneului de la Halle (detalii pe larg, aici)

"Mă bucur să-l revăd pe Novak jucând la un nivel atât de înalt. Am salvat o minge de meci, am încercat să rămân mental puternic pentru a reveni. Mă bucur că am câștigat trofeul, a fost un sentiment foarte frumos să câștig aici după 6 ani. Întotdeauna m-am simțit bine la acest turneu, chiar și anul trecut, chiar dacă am pierdut finala anul trecut. Mă simt bine pe teren, cred că joc cel mai bun tenis al meu. Mereu am jucat bine pe iarbă, sper să mă prezint într-o formă bună și la Wimbledon" Marin Cilici, la finalul meciului

"E o înfrângere foarte dureroasă, dar trebuie să iau și aspectele pozitive. N-am mai jucat o finală de un an, iar azi m-am simțit extraordinar pe alocuri. N-am mai jucat aici din 2010, dar m-am simțit foarte bine în acest an. Vă asigur că voi reveni aici și la anul aici" Novak Djokovici, la finalul meciului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  25 Iunie 2018, 08:53

E dureros sa pierzi, dar cand ti se ia pe drept un meci n-ai replica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează