INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ŢARA GALILOR - UNGARIA 2-0

Ţara Galilor - Ungaria 2-0 // King Ramsey îi trimite pe maghiari la baraj » Giggs: „E una dintre cele mai frumoase zile ale vieţii" + cum s-a descurcat Hațegan

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2019 12:41

La prima titularizare din aceste preliminarii, Aaron Ramsey (28 de ani, mijlocaș ofensiv) a reuşit „dubla" pentru a doua calificare la rând la Euro a galezilor. La serviciu s-a aflat Gareth Bale (30 de ani), perechea letală fiind secretul selecționerului Ryan Giggs (45 de ani).

Ţara Galilor este ultima dintre cele 20 de echipe care a prins turneul final al Euro 2020 direct din preliminarii. Selecţionata lui Ryan Giggs a evitat calvarul barajelor Nations League graţie triumfului clar cu Ungaria (2-0) şi se califică a doua oară la rând după ce aşteptase 58 de ani o performanţă, încununată cu un loc în Top 4. 

Şi-a învins accidentările

„Dragonii" au câştigat în special datorită celor mai valoroşi doi fotbalişti, pe care după doi ani şi două luni au putut să mizeze ca titulari. Aaron Ramsey, torturat de accidentări, a început prima oară un meci din această grupă şi ce meci a reuşit!

Mijlocaşul lui Juventus debutase în actualele preliminarii abia sâmbătă, o jumătate de oră în Azerbaidjan, iar marţi, la Cardiff, a punctat de două ori în ceva mai mult de o repriză. Primul gol după un assist oferit de Bale, aşteptat de fanii naţionalei cu bannerul „Wales, golf, Real. Fix în această ordine!". 

„Aaron a fost strălucitor"

La final, Gareth s-a dezlănţuit pe teren: „Era şi timpul să contribuie şi el cu ceva, la naiba! Glumesc, Aaron a fost strălucitor. Ştiam că e o grupă grea şi totul se va decide în ultimele partide. Am trăit paradisul la turneul din Franţa şi ne pregătim să repetăm experienţa, alături de fanii noştri minunaţi".

Selecţionerul Ryan Giggs, aflat în pericol să fie destituit dacă rata obiectivul, a prins însă locul 2 şi l-a completat: „Nu se putea termina mai bine. E uimitor cum şi unde am ajuns, am toată admiraţia pentru jucătorii mei fantastici. Am crezut însă întotdeauna şi sunt extrem de fericit că am reuşit. Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea"

3 calificări la turneele finaleare Ţara Galilor. După CM 1958 şi Euro 2016, urmează Europeanul de la anul

439 de ziletrecuseră de la ultimul gol al lui Ramsey la naţională, la 4-1 cu Irlanda în Nations League. În total, galezul are 16 reuşite în 60 de selecţii

Haţegan, două decizii grele

Meciul de la Cardiff nu a fost deloc simplu pentru Ovidiu Haţegan. Ungurii i-au contestat deciziile în două situaţii.

În minutul 29, au reclamat penalty la duelul din careu între Szoboszlai şi Mepham: „A fost contact, dar trebuie să acceptăm că nu era de 11 metri", a scris Nemzeti Sport.

Apoi, la faza golului doi, maghiarii au cerut ofsaid, decizia asistentului Sebastian Gheorghe fiind discutabilă. La mingea recentrată de Moore sunt în joc şi Mepham şi Ramsey, dar e greu de detectat dacă balonul e deviat apoi pe traiectorie cu capul de primul, punându-l în poziţie neregulamentară pe Aaron. VAR-ul ar fi ajutat mult acolo, steagul a rămas joc şi galezii s-au desprins.

VEZI ȘI:

Jose Mourinho confirmat la Tottenham! Mauricio Pochettino, dat afară de la finalista UCL

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează