INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

O mărturisire cutremurătoare! Cât a suferit Higuita de pe urma prieteniei cu Pablo Escobar: „Parcă eram cel mai rău traficant”

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 19:06

Rene Higuita (53 de ani), fostul mare portar columbian, a fost ținut nouă luni în închisoare pentru că refuza să-l trădeze pe liderul Cartelului de la Medellin.

Fostul mare portar al Columbiei, faimos pentru "scorpionul" său (degaja mingea cu călcâiele, din aer), a dezvăluit cât a suferit de pe urma legăturii cu Pablo Escobar. Șeful Cartelului de la Medellin, ucis în 1993 într-un schimb de focuri cu poliția. 

„M-au arestat suspectându-mă că fusesem mediator într-un caz de răpire”

"Într-o zi, am fost să-l vizitez la închisoare și mi s-a pus o ștampilă", a declarat Higuita la Fox Sports Argentina. "Escobar a fost și membru al Congresului columbian, dar când s-a declanșat conflictul cu poliția, prietenii lui au fost primii căutați. M-au arestat suspectându-mă că fusesem mediator într-un caz de răpire, cu puțin timp înainte. Opt zile mai târziu, m-au anunțat că nu mă acuză dacă îi ajut să-l prindă. Le-am replicat că nu știu nimic de el, dar și dacă aș fi știut, tot nu le-aș fi zis. Era treaba autorităților, nu a mea". 

O mărturisire cutremurătoare! Cât a suferit Higuita de pe urma prieteniei cu Pablo Escobar: „Parcă eram cel mai rău traficant”

"În prima zi după gratii, mi-am spus: «Mâine sunt afară»" 

Higuita și-a amintit cum a fost ridicat: "M-au luat cu elicopterul și escortat până la Bogota, de parcă aș fi fost cel mai rău traficant de droguri. Am fost prieten cu Escobar, dar asta nu înseamnă că și eu eram traficant". A crezut că va fi eliberat repede, ceea ce nu s-a întâmplat. "În prima zi după gratii, mi-am spus: «Mâine sunt afară». Așa am făcut în fiecare zi în cele nouă luni în care am stat la închisoare. Autoritățile știau că sunt nevinovat și, în cele din urmă, m-au eliberat". 

VIDEO / Ianis și Gheorghe Hagi urmăresc împreună meciul Columbia-România (1-3), de la Mondialul din 1994

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Astra nu a luat licența pentru cupele europene! Motivarea comisiei de licențiere

Eroul lui Liverpool din finala Ligii mărturisește: „Mi-a trecut prin minte să-i dau un pumn lui Benitez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează