FOTBAL  »  Superliga  »  A MURIT MARADONA

EXCLUSIV Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”

Diego Maradona și Elias Bazzi, medalion, în 1996 +38   FOTO
Diego Maradona și Elias Bazzi, medalion, în 1996

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 16:47 / Actualizat duminica, 29 noiembrie 2020 01:24

Diego Maradona a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Argentina continuă să îl plângă pe „El Pibe de Oro”, cel care reprezentat o figură emblematică pentru întreaga națiune argentiniană. 

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit, miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Dispariția tragică a lui Diego Maradona l-a lăsat fără cuvinte și pe argentinianul Elias Bazzi (39 de ani), fost jucător cu peste 100 de meciuri în România (97 dintre ele în Liga 1), strânse pentru FC Argeș, U Cluj, Progresul și Dinamo. Bazzi, crescut la juniorii lui Boca Juniors, a petrecut 7 ani în România, fiind unul dintre cei mai longevivi argentinieni trecuți prin campionatul nostru.

La scurt timp după moartea lui Diego, Elias Bazzi a publicat pe contul său de Instagram o fotografie realizată acum 25 de ani, în cantonamentul lui Boca Juniors. Pe atunci doar un puști, Bazzi s-a fotografiat alături de Maradona, cel care la acel moment avea 36 de ani și își petrecea ultimii ani ai carierei chiar pe „La Bombonera”.

O fotografie pentru eternitate

EXCLUSIV Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”
Elias Bazzi, alături de Diego Maradona, în 1996


Gazeta l-a contactat zilele acestea pe Elias Bazzi, care a povestit contextul fotografiei cu Diego Maradona, dar și dialogul pe care l-a purtat cu „Butoiașul Atomic”. 

„Poza e de când eram mic, din 1996, și jucam la Boca Juniors, aveam 15 ani. El se antrena acolo și se pregătea pentru revenire. Am fost cu el la antrenament. Noi locuiam în cantonamentul lui Boca Juniors. El a stat o săptămână acolo. Zilnic, 4-5 jucători de la Boca Juniors făceau antrenament cu el. 

Am vorbit cu el. Ne întreba câți ani avem, de unde suntem. După, ne-a dat un tricou fiecăruia dintre noi. Ne-a dat sfaturi, ne-a spus să fim constanți în antrenamente și că așa ajungi fotbalist”, a relatat Bazzi, în exclusivitate pentru GSP.ro.

EXCLUSIV Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”
Eliaz Bazzi, în perioada FC Argeș

Elias Bazzi: „Am trăit momente grele, iar acea finală din '86 a adus bucurie pentru toată Argentina”

EXCLUSIV Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”
Diego Maradona, la titlul mondial din 1986


Fostul fundaș stânga a vorbit și despre impactul pe care moartea lui Diego Maradona îl are în Argentina. Cupa Mondială câștigată în 1986, după un turneu de excepție făcut de „El Pibe de Oro”, va rămâne pentru totdeauna cea mai frumoasă amintire pentru poporul argentinian.

„Am fost șocați. Toată Argentina a fost șocată. Maradona ne-a făcut fericiți. Noi suntem o țară care a trăit clipe grele, iar acel moment din 1986 a adus bucurie pentru toată Argentina. A făcut o țară întreagă fericită, de asta toată lumea plânge. Noi suntem foarte pasionați de fotbal, toată țara e pasionată de acest sport, iar Maradona ne-a făcut fericiți”, a spus Bazzi. 

FOTO 40 de imagini zguduitoare din lume, după moartea lui Diego Maradona

+34 FOTO

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

VIDEO Iosif Rotariu, șocat de vestea morții lui Diego Maradona: „Parcă s-a rupt ceva din mine când am auzit”

Citește și alte știri despre Diego Maradona: 

„Hoțul a început să plângă când a aflat că e în casa lui Maradona” » 3 povești haioase cu argentinianul: ce înseamnă numele lui în alba-neagra și avionul cu cocaină de la Napoli

Paul Gascoigne, amintire de senzație de la meciul direct cu Diego Maradona: „E în regulă, Gazza, și eu sunt beat!”

Fiica lui Maradona, mesaj tulburător după dispariția tatălui: „Nu îmi mai e frică de moartea mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează