FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

ANALIZĂ GSP O salvează Rednic pe Dinamo? Cum arată scenariul favorabil pentru „câini”+ ce spun calculele hârtiei

Mircea Rednic / FOTO: GSP +26   FOTO
Mircea Rednic / FOTO: GSP

Articol de - Publicat joi, 02 decembrie 2021 10:36 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 10:45

Gazeta a făcut un exercițiu de imaginație, iar Dinamo poate evita retrogradarea dacă „Puriul” reușește să-și fructifice media de 1,61 puncte/meci ca antrenor, pe care și-a consolidat-o prin performanțele din deceniile trecute.

Dinamoviștii nu concep alt rezultat decât victoria, mâine, la Giurgiu, în derby-ul ultimelor două clasate, cu Academica Clinceni. „Câinii”, penultimul loc, cu 9 puncte, n-au mai câștigat din 2 august, de la jocul tur cu „lanterna”, scor 3-1, și speră să întrerupă seria neagră de 14 partide, pentru a nu pierde și mai mult contactul cu rivalele din zona retrogradării. 

Altă ipostază jenantă » Dinamo, într-un top neverosimil în campionatele Europei
DINAMO
Altă ipostază jenantă » Dinamo, într-un top neverosimil în campionatele Europei

Fanii își fac calcule peste calcule. Pe termen scurt: „Ar fi bine să luăm șapte puncte din cele patru meciuri rămase din 2021. Nouă ar fi excelente. Cele trei cu Clinceni sunt obligatorii”. 

Apoi, din ianuarie încolo, „Rednic știe ce are de făcut la echipă pentru a evita retrogradarea”. Șapte puncte din patru jocuri nu par chiar imposibile, mai ales că programul este considerat rezonabil. După Clinceni urmează Chindia (acasă), Mioveni (deplasare) și Farul (acasă). 

În cifre reci, asta ar însemna o medie de 1,75 puncte per meci. Aproape de media pe care o are Mircea Rednic în Liga 1, 1,61 puncte/meci.

Scenariu de 21 de puncte

De altfel, statistica antrenorului de 59 de ani reprezintă un parametru de care se mai agață suporterii optimiști, dar care nu constituie neapărat și o garanție. 

Cota lui Rednic se menține în limite decente grație rezultatelor din deceniile trecute, iar valoarea lotului a fost mult diminuată după intrarea clubului în insolvență. Matematic, invocând media lui Rednic de 1,61 puncte/meci, fanii pot spera la 21 de puncte din cele 13 meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului regulat. 

Asta ar însemna un total de 30 puncte, cu trei mai mult decât sezonul trecut. Astfel, în play-out, după înjumătățirea punctelor, Dinamo ar porni cu 15 puncte. O zestre care le-ar da „câinilor” speranțe că pot prinde măcar un loc de baraj. 

Să nu uităm totuși că este doar un exercițiu de imaginație! Campionatul trecut, echipele de pe pozițiile 13 și 14, FC Voluntari și Hermannstadt, au avut 28, respectiv 26 de puncte. Dinamo a terminat deasupra lor, cu 31 de puncte. În play-out, cele 10 echipe vor juca doar în manșă unică.

O salvează Rednic pe Dinamo? Cum arată scenariul favorabil pentru „câini”+ ce spun calculele hârtiei
+22 FOTO

Calculele hârtiei o ajută pe Dinamo

Practic, Dinamo, 9 puncte după 17 etape, se luptă pentru evitarea retrogradării cu cinci echipe: FCU Craiova (15p), Gaz Metan (16p), Mioveni (17p), Sepsi (18p) și Chindia (19p). Clinceni (4) pare deja condamnată. 

Rednic are cea mai mare medie de puncte per meci dintre antrenorii rivalelor, iar dacă s-ar respecta calculele hârtiei, Dinamo ar fi salvată direct, la braț cu Sepsi și cu Chindia. Gaz Metan şi Mioveni ar ajunge la baraj, iar FCU Craiova și Clinceni ar pica în Liga 2.

12 meciurifără victorie în Liga 1 are Mircea Rednic ca antrenor. Ultima, reușită pe 26 februarie 2021, pe când antrena Viitorul, scor 5-0, tocmai cu Dinamo. De atunci, șase egaluri și tot atâtea înfrângeri

0,43puncte/meci este media realizată de Dinamo în cele 7 etape din Liga 1 cu Rednic antrenor

Rednic are trei salvări de la retrogradare 

Deși este unul dintre cei mai titrați antrenori din Liga 1 (două titluri, o Cupă și două Supercupe), Rednic nu e la prima aventură la retrogradare. A mai avut trei. Prima în 2006, când a salvat Vasluiul in extremis, după ce a preluat echipa de la Basarab Panduru în etapa a 6-a, cu doar 1 punct. 

„Puriul” a redresat greu echipa. A avut nevoie de 11 etape până a obținut prima victorie, 2-0 cu Gloria Bistrița, acasă. El i-a salvat pe moldoveni, reușind 18 puncte în ultimele 9 etape. Celelalte experiențe ale lui Rednic la retrogradare au fost la Mouscroun (2017) și la Poli Iași (2020), ambele trecute cu bine.

Rednic are totuși și amintiri mai puțin plăcute în lupta pentru evitarea retrogradării. În sezonul 2004-2005, s-a aflat pe banca Universității Craiova - echipa dezafiliată în 2011. „Puriul” a plecat pe parcursul campionatului, lăsând echipa într-o situație complicată. Alb-albaștrii aveau să retrogradeze la finalul acelui sezon, unul de tristă amintire pentru suflarea fotbalistică din Bănie.

2,26puncte/meci este cea mai bună medie obținută de Rednic ca antrenor: în sezonul 2006-2007, în care Dinamo a câștigat campionatul

VIDEO Mircea Rednic, dispus să plece de la Dinamo: „Poate să vină Zinedine Zidane, e liber”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

ANALIZĂ GSP Altă ipostază jenantă » Dinamo, într-un top neverosimil în campionatele Europei

PCH face o anchetă internă! Vânătoare la Dinamo: „Vom extirpa fără milă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
dragdim
dragdim  •  03 Decembrie 2021, 03:34
Postat de dvd1 pe 03 Decembrie 2021, 01:04

niciodata, Dinamo e deja retrogradata de azi, asta e garantat 100%. Dinamo nu mai exista, pina aici a fost. La 1 zi dupa retrogradare se desfiinteaza

Dividiule, calul moare de drum lung și prostul de grija altuia.

dvd1
dvd1  •  03 Decembrie 2021, 01:04

niciodata, Dinamo e deja retrogradata de azi, asta e garantat 100%. Dinamo nu mai exista, pina aici a fost. La 1 zi dupa retrogradare se desfiinteaza

creeperno115
creeperno115  •  02 Decembrie 2021, 22:39

Mircea Rednic ole!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează