SPORTURI  »  ALTELE  »  OTOPENI

A trecut un an de la recepție, dar complexul de natație din Otopeni n-a fost inaugurat. Peste 11 zile ar trebui să găzduiască Europenele la juniori, cu Popovici cap de afiș!

Complexul de natație de Otopeni în momentul recepției +10   FOTO
Complexul de natație de Otopeni în momentul recepției

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2022 15:44 / Actualizat joi, 23 iunie 2022 19:38

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul Campionatelor Europene de natație la juniori, complexul din Otopeni care ar trebui să găzduiască competiția rămâne neinaugurat. Primăria orașului din Ilfov a recepționat lucrarea în mai 2021, dar complexul de natație este în continuare închis publicului larg. 

Între 5 și 10 iulie 2022 vor avea loc Campionatele Europene de natație la juniori, la care senzația David Popovici, dublu medaliat cu aur la Mondialele din Budapesta, urmează să participe.

Numai că autoritățile din România au probleme logistice în săptămânile dinaintea competiției.

SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David
CM DE NATAȚIE
SuperMama Popovici! » Gest extraordinar pentru a-i apăra cariera lui David

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de Campionatele Europene de natație la juniori, Complexul din Otopeni este în continuare închis

Arena Națională de Înot din Otopeni, cel mai mare complex de natație din țară, nu a fost încă inaugurată. Mai întâi au existat întârzieri în privința branșamentelor la utilități, apoi probleme cu angajarea de personal care să administreze construcția, scrie publicația Buletin de București.

Primarul din Otopeni, Constantin-Silviu Gheorghe, ar fi supus la vot abia în finalul lunii martie un proiect pentru înființarea unei structuri cu 25 de posturi, menită pentru a administra complexul de natație, susține sursa citată.

Chiar și așa, la aproape 3 luni de la acel moment, stadiul angajărilor rămâne incert

+6 FOTO

Primăria Otopeni e arătată cu degetul

Potrivit sursei menționate, Federația Română de natație aruncă vina asupra autoritărităților din Otopeni: „Motivul oficial pentru care nu a fost deschis încă de anul trecut e că nu ar fi știut că va fi gata și nu și-au bugetat cheltuielile pentru administrarea complexului. Nu au folosit bugetul local pentru funcționalizarea bazinelor”.

Aceasta nu ar fi unica problemă. Consilierii locali semnalează alte nereguli. Gianina Lazanu, aleasă din partea USR-PLUS, susține că recepția complexului, realizată în mai 2021, a fost făcută fără ca acesta să aibă autorizație de securitate la incendiu.

Iar Andrei Ionescu, reprezentant al Partidului Inițiativa Otopeniul Nostru, alertează că schema de personal este incompletă: „Posturile nu prevăd și supraveghetorii pentru cele două ore gratuite acordate copiilor care învață la școlile din oraș, prevăzute în hotărârea privind înființarea și organizarea Serviciului”.

În bazinul din Otopeni se pregătesc în acest moment loturile de juniori ale României, în vederea Campionatelor Europene de luna viitoare.

Ce cuprinde Complexul Olimpic de Natație Otopeni:

  • un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă);
  • un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);
  • un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1.36-1.81 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).

Complexul din Otopeni are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare, 6m. 

Costul lucrărilor a fost de 165 de milioane de lei, aproximativ 33 de milioane de euro. 

+6 FOTO

Mai multe știri despre înot: 

Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul: David Popovici primește o sumă uriașă pentru aurul de la Mondiale! Bonus suplimentar din fondul de rezervă al Guvernului

Tolontan demontează câteva mituri false: „Oricât de ciudat sună: David Popovici e campion într-o țară care nu-și uită campionii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
alexxp1955
alexxp1955  •  23 Iunie 2022, 19:44

Au avut posibilitatea de a se obisnuii cu competitiile. Au fost regionale pentru copii si cadeti, nationalele pentru copii. Ar fi verificat instalatiile de cronometraj, afisaj,...circuitul sportivilor in baza.\ Asa ca competitia europeana va avea multe sincope, si ne vom face de ras. NIMIC SPECIAL. Autoritatilor noastre chiar le face placere sa iasa prost. .... Si apropo, de multi ani sportivii nostri de la sarituri in apa se antreneaza pe un munte de saltele de buret,....de apa au parte doar in strainatate.

Mariann_77
Mariann_77  •  23 Iunie 2022, 19:29

33 de milioane de euro pe un complex atat de mic?

elgabri
elgabri  •  23 Iunie 2022, 18:56

Ungaria numai la Budapesta ar avea 200-300 de bazine de inot majoritatea la stadarde de competitii internationale, guvernantii nostri cate au facut in Bucuresti? Sa mi spuna cine stie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează