INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Rețea ocultă de foști polițiști implicată în protejarea lui PSG

Nasser Al-Khelaifi și Neymar, Foto: Imago Images
Nasser Al-Khelaifi și Neymar, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 30 septembrie 2022 14:23 / Actualizat vineri, 30 septembrie 2022 14:40

Trei indivizi sunt suspectați că au cerut ori folosit informații protejate în beneficiul unor persoane legale, inclusiv angajați sau reprezentanți ai lui PSG. Ancheta continuă.

Un nou posibil scandal la PSG. După ce un om de afaceri franco-algerian ar fi fost răpit și ținut în arest 9 luni și jumătate la Doha pentru că ar fi deținut documente compromițătoare împotriva lui Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului francez, Le Parisien dezvăluie că trei indivizi acuzați de spălare de bani ar fi acționat în protejarea lui PSG, ancheta fiind deja demarată în iulie 2021. 

Interzis la îmbrățișat femei, atenție cum mănânci, fără alcool și droguri » Reguli stricte pentru fani la Mondialul din Qatar
Cupa Mondială 2022
Interzis la îmbrățișat femei, atenție cum mănânci, fără alcool și droguri » Reguli stricte pentru fani la Mondialul din Qatar

Doi foști ofițeri de poliție și un fost angajat al clubului au fost luați în custodia poliției pentru „violarea secretelor profesionale, trafic de influență, corupție, fals și uz de fals, facilitarea accesului ilegal și implicarea în rețea infracțională plus abuz de putere”. Aceștia sunt suspectați că au cerut ori au folosit informații protejate în beneficiul unor persoane legale, inclusiv PSG.

PSG ar fi profitat pentru a afla informații despre Neymar

Primul, Malik N., s-a angajat la PSG în 2018 și recent a întrerupt colaborarea cu clubul, în perioada respectivă folosindu-se de un prieten pentru a obține informații confidențiale de la poliție sau informații private privind diverse numere de telefon. 

PSG ar fi profitat pentru a afla informații despre procedurile legate de jucătorii săi (de exemplu cazul Neymar, care a pălmuit un fan la Rennes în 2019). Al doilea deținut e un ofițer de poliție plecat din serviciu care a lucrat în cooperare cu serviciile de securitate ale poliției naționale. 

A fost acuzat că a intervenit pentru a obține un permis de rezidență în beneficiul unui investitor din Orientul Mijlociu, învinuiri pe care le-a negat.

Ofițer de poliție, închis ilegal pentru deținere de documente compromițătoare pentru Nasser Al-Khelaifi

Al treilea deținut e un ofițer de poliție, Tayeb B., al cărui nume a apărut în Liberation joi pentru că a fost închis ilegal pentru deținere de documente compromițătoare pentru Nasser Al-Khelaifi

Deținutul s-a plâns de amenințări cu moartea și agresiuni din partea autorităților franceze. A ajuns la o înțelegere prin intermediul avocaților parizieni prin livrarea unui disc și a unui USB referitoare la președintele lui PSG.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Avertisment în privința starului din Bundesliga: „Va sfârși precum Grealish dacă va semna cu City”

Dă de pământ cu cei care-l critică pe Ronaldo: „Oameni bolnavi, mici, fără suflet, proști și nerecunoscători”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează