FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Eroul lui Dinamo din Cupa României surprinde: „Unirea Slobozia e favorită”

Articol de - Publicat sambata, 01 octombrie 2022 10:27 / Actualizat sambata, 01 octombrie 2022 10:48

Alexandru Pop a prins din nou curaj după victoria lui Dinamo din Cupa României, (1-0 cu Viitorul Tg. Jiu) în perspectiva unui eventual reviriment în campionat, acolo unde „câinii” sunt departe de locurile de promovare.

Alexandru Pop, 29 de ani, a semnat unicul gol al victoriei „câinilor" de la Târgu Jiu, 1-0 cu Viitorul Pandurii, reușită ce-a adus Dinamo în grupele Cupei României.

Un succes de orgoliu pentru o formație ajunsă în subsolul clasamentului în Liga 2, în preajma duelului cu Unirea Slobozia, formația lui Costel Enache nefiind doar una dintre echipele în formă ale eșalonului secund, ci și o candidată declarată la promovare. 

Declarații aiuritoare din tabăra lui Dinamo: „Cu puțin noroc, o să jucăm în grupele competițiilor europene pe «Arcul de Triumf»”
DINAMO
Declarații aiuritoare din tabăra lui Dinamo: „Cu puțin noroc, o să jucăm în grupele competițiilor europene pe «Arcul de Triumf»”

Alexandru Pop: „Slobozia e favorită, dar noi suntem Dinamo!”

„Nu știu dacă am fost eu omul meciului. Am avut noroc să marchez, dar cred că toată echipa a făcut un joc bun în apărare și echilibrat. Ne-am gândit să ne luăm revanșa după ce am pierdut în campionat cu 2-0 și să arătăm că a fost o întâmplare. 

În meciul ăsta trebuie să recunoaștem că am suferit, dar am câștigat. Când ne-au bătut ei, am jucat noi mai bine. Ăsta e fotbalul. Pentru viitor, sper că urcăm cât mai mult, cât mai repede, în clasament, apoi să ajungem pe «Arcul de Triumf». E frustrant pentru că în Ștefan cel Mare e casa noastră, dar gazonul e destul de prost. Statistic se vede că ne simțim mai bine în deplasare, dar noi trebuie să câștigăm oricând. 

Suporterii vin în număr mare și sunt alături de noi la fiecare meci. Acum, urmează să jucăm la Giurgiu cu Slobozia, care e favorită prin prisma clasamentului. E o echipă bună și omogenă, cu stabilitate. Vrem să câștigăm. Suntem totuși Dinamo, o echipă mare", a reacționat atacantul roș-albilor.

Noi am avut o perioadă complicată, am cerut răgaz să putem asimila niște idei, să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului, am spus că lucrurile trebuie să capete o altă formă, avem nevoie de rezultate, implicarea jucătorilor. Procesul de formare al unei echipe este sinuosă

 - Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

3 goluriși un assist a adunat Pop în 6 meciuri pentru Dinamo, el fiind adus abia după ce a trecut probe de joc

„Avem acest avantaj"

Dinamo va juca în grupele Cupei României cu FCU Craiova (acasă), cu Sepsi (acasă) și cu Unirea Slobozia (deplasare). Vlad Iacob a reiterat faptul că așteaptă confruntări cu asistență majoră pe noul stadion „Arcul de Triumf". 

„Avem avantajul terenului propriu la două dintre partide şi sperăm ca fanii să ne împingă de la spate. Mai ales că vom juca şi împotriva unei rivale de tradiţie a clubului nostru şi îi aşteptăm cu braţele deschise pe cei de la Craiova, sper eu pe stadionul Arcul de Triumf. Mai e mult de muncă, dar cred că încep să se vadă şi lucrurile bune. Plecăm cu un moral bun pentru următoarea partidă din campionat", a declarat administratorul special al roș-albilor. 

Nu-l uită pe Hîldan

Partida cu Unirea Slobozia, programată marți, 4 octombrie (ora 17:00), pe stadionul „Marin Anastasovici" din Giurgiu, reprezintă și un omagiu adus „Unicului Căpitan" al dinamoviștilor, 

Cătălin Hîldan, decedat pe terenul de fotbal pe 5 octombrie 2000. Pentru a marca momentul și în memoria fostului mijlocaș, „câinii" vor evolua în premieră în actuala ediție într-un echipament special, negru, cu chipul lui Cătălin Hîldan, tricourile urmând să fie scoase la licitație de DDB.

VIDEO De ce nu mai joacă Dinamo în Ștefan cel Mare? Explicațiile lui Vlad Iacob: „E 2022, nu 1960!”

Citește și: 

Nu și-a uitat trecutul! A luat 4 trofee cu FCSB și a declinat oferta lui Dinamo: „N-am vrut să-mi stric relația cu steliștii”

Când ar putea începe demolarea stadionului Dinamo » Comunicat de ultimă oră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează