FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CFR CLUJ

VIDEO+FOTO Deac pentru eternitate! „Veteranul” CFR-ului aduce o victorie dramatică pe terenul Petrolului, într-un final nebun: clasamentul ACUM

CFR Cluj a învins-o pe Petrolul, scor 2-1, în runda #24 din Superliga. / foto: Ionuț Iordache +47   FOTO
CFR Cluj a învins-o pe Petrolul, scor 2-1, în runda #24 din Superliga. / foto: Ionuț Iordache

Articol de , , - Publicat sambata, 03 februarie 2024 18:55 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 21:32

CFR Cluj s-a impus dramatic pe terenul Petrolului, 2-1, la capătul uneia dintre cele mai palpitante partide ale sezonului.

Ciprian Deac a adus golul victoriei în prelungiri, într-un final în care „găzarii” au trecut de la extaz la agonie în doar câteva minute.

Cronică Petrolul - CFR Cluj 1-2

Meciul din „republică” a început mai abrupt decât și-ar fi imaginat cineva. Meticulos și atent la detalii, pe Florin Pîrvu l-au trecut fiorii în primele secunde, la o fază în care peisajul i-a furat grav pe „lupi”. 

Abia se fluierase startul și Otele s-a trezit față în față cu Zima, într-o poziție din care orice atacant care se respectă n-are voie să rateze. Ce cadou, pe care nigerianul a ales să-l refuze chiar în săptămâna în care Nelu Varga se lăuda că-l transformă în piesă de export.

Petrolul a ieșit rar din propria jumătate, a acceptat jocul de posesie al „feroviarilor” și a mai scăpat cu fața curată și în minutul 20, când cehul Zima l-a blocat senzațional pe Bîrligea, din doar câțiva metri. A doua mare ocazie irosită de clujeni, iar lucrurile nu arătau neapărat grozav pentru „găzari”.

Au întors-o ca la Ploiești :)

Numai că lucrurile au luat altă turnură câteva minute mai târziu. Defensiva CFR-ului și-a arătat iar slăbiciunile care au tras-o în jos tot sezonul. Seto l-a pus pe valoare pe Irobiso, africanul l-a „hipnotizat” pe Matei Ilie și i-a arătat lui Otele cum se procedează de acolo. 

Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
+43 FOTO

Abia revenit la Petrolul după „concediul de odihnă” din Arabia, vârful și-a lăsat în urmă adversarul direct și a înscris fără emoții la colțul lung ('24). „Pastila” perfectă pentru publicul ploieștean, care a crescut cu un nivel decibelii, făcând inutile istericalele lui Mutu. 

„Briliantul” s-a lamentat după gol, a gesticulat nervos spre oamenii de pe bancă și a rămas în stare de alertă până la pauză. Degeaba, căci ardelenii au mai contat o singură oară, prin același Otele. Deșănțat, vârful de careu a mai irosit o șansă bună, iar „feroviarii” au plecat la cabine cu coada între picioare.

Până aici!

Nici apetitul scăzut al oamenilor din atacul lui CFR, nici intervențiile lui Zima n-au mai contat la șapte minute de la reluare, când ivorianul adus iarna aceasta la Cluj, Kader Keita, a reușit unul dintre golurile începutului de an în România. 

„Închizătorul” clujenilor, un Nana Boateng mai tânăr, mai tehnic și parcă ceva mai înzestrat, a teleghidat mingea spre vinclu, din afara careului. „Oxigen” pentru Adrian Mutu și altă dinamică pentru partea a doua a meciului.

Finalul portarilor: Zima și Sava și-au exasperat adversarii

Cum era de așteptat, CFR a preluat frâiele meciului din acel moment, a plimbat tot mai mult balonul și a împânzit treimea ploieșteană cu „cetățeni” în vișiniu. Mai mult stres pe fundașii prahovenilor, cel mai accentuat la incursiunea nou-intratului Peter Michael, blocat de același Zima în zi de grație. 

„Lupii” nu și-au pierdut instinctele, au fost periculoși prin Musi, în două rânduri: stadionul a trepidat de-a binelea la faza din minutul 73, în care Sava a intervenit magnific în fața puștiului împrumutat de la FCSB.

„Petroliștii” au prins un curaj nebănuit într-un final în care Clujul cu greu a găsit reacție! Iar eroul improbabil al prahovenilor putea fi un nume surprinzător.

Inevitabilul Deac dă lovitura în prelungiri și aduce o victorie uriașă la Cluj 

Alexandru Ișfan, fotbalistul care n-a mai înscris de-o veșnicie, a fost cel mai periculos om al lui Pîrvu: în decurs de cinci minute, VAR-ul i-a anulat un gol, același Sava refuzându-i altul.

 N-a fost să fie pentru Ișfan și Petrolul, a marcat, în schimb, Deac. „Nemuritorul” CFR-ului, revenit în prim-plan după venirea lui Mutu, a înscris în prelungiri, menținând imaculat procentajul „Briliantului” de la venirea în Gruia. „Decarul” a celebrat zgomotos, un picior șutat într-un panou publicitar, o eliberare a tuturor frustrărilor acumulate în ultimele luni. Sei bella come un gol al 90'. Nu-i așa, Mandorlini?

8.022spectatori au fost pe stadionul Ilie Oană, număr oficial. Stadionul are o capacitate de 15.000 de locuri

Notele GSP în Petrolul - CFR

FC Petrolul Ploieşti: Lukas Zima 7 - Seniko Doua 5, Paul Papp 4, Bart Meijers 6, Marian Huja 5, Valentin Ţicu (cp) 5 - Alexandru Musi 6 (75 Denis Radu 6), Takayuki Seto 7 (75 Ismael Diomande 5) Jair Tavares 6, Gheorghe Grozav 5 (64 Sergiu Hanca 5) - Christian Irobiso 7 (63 Alexandru Işfan 6).
Antrenor: Florin Pîrvu - 6.

CFR Cluj: Răzvan Sava 7 - Cristian Manea 5, Matija Boben 6, Matei Ilie 5, Petar Mamic 5 (64 Vasile Mogoş 5) - Karlo Muhar 6, Kader Keita 7, Panagiotis Tachtsidis 6 (64 Omar El Kaddouri 5) - Ciprian Deac (cp) 7, Daniel Bîrligea 6 (55 Peter Michael 6), Philip Otele 6 (82 Robert Filip). 
Antrenor: Adrian Mutu - 7.

Arbitru: Radu Petrescu (București) / A1: Mircea Grigoriu (București) / A2: Marius Mihai Marica (Bistrița) - (toți 7)

FINAL. Petrolul - CFR Cluj 1-2

Petrolul Ploiești - CFR Cluj, echipele de start: 

PETROLUL (4-4-1-1): Zima - Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) - Doua, Seto, Jair, Grozav - Musi - Irobiso
Rezerve: Eșanu - David Paraschiv, Garutti, D. Radu, Dumitriu, Diomande, M. Bratu, M. Roman II, Hanca, Ișfan, I. Răducan, Dumitrache
Antrenor: Florin Pîrvu

CFR CLUJ (4-3-3): Sava - Manea, Boben, M. Ilie, Mamic - Muhar, K. Keita, Tachtsidis - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean - Mogoș, Ajeti, R. Filip, Fică, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești (capacitate: 15.073 locuri)
Arbitru: Radu Petrescu (București) / A1: Mircea Grigoriu (București) / A2: Marius Mihai Marica (Bistrița) / Arbitru VAR: Marcel Bîrsan (București) / Arbitru AVAR: Claudiu Marcu (Constanța) / R1: George Găman (Craiova) / Observator arbitri: Irina Mîrţ (București)

GALERIE FOTO. Petrolul - CFR

Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
Petrolul - CFR / FOTO: Ionuț Iordache
+43 FOTO

Informații de la stadion, de la reporterii GSP:

  • „Lupii sar, ca la coșmar / Ca la ospăț c-o oaie bună pe grătar”. Acestea sunt doar două din versurile melodiei „Lupii sar” interpretată de Cabron, care a fost redată pe stadion înainte de fluierul de start al meciului cu CFR. Cabron, pe numele real Alexandru Minculescu, este născut în Ploiești.
  • Gazonul de pe „Ilie Oană” nu arată excepțional, dar mult mai bine decât în trecut, când era plin de pământ. Iarba este uscată și acum, dar se prezintă în condiții bune.
  • Adrian Mutu revine la Ploiești după 11 ani din momentul în care s-a transferat de la Ajaccio. Atunci era jucătorul „lupilor”, acum este adversar și antrenorul celor de la CFR Cluj.
  • Mario Camora nu face parte din lotul clujenilor nici la meciul cu Petrolul. Surse din club susțin că acesta nu are probleme medicale, iar recent și-a prelungit contractul cu încă un an.
  • Jucătorii CFR-ului au fost primit cu ostilitate de cei 2.000 de spectatori prezenți în tribune în momentul ieșirii de la vestiare. Fluierați copios, Deac & Co. și-au ocupat jumătatea de teren și au pornit încălzirea înaintea partidei.
  • Meciul de la Ploiești e unul de risc pentru forțele de ordine din județul Prahova, care au trimis pe străzile din jurul stadionului efective sporite de securitate. Cu jumătate de oră înainte de startul partidei, suporterii clujeni nu ajunseseră la stadionului „Ilie Oană”.

VIDEO. Galeria clujenilor, prezentă la Ploiești

CFR a fost susținută pe Ilie Oană de o galerie formată din aproximativ 40 de suporteri.

VIDEO. Atmosferă frumoasă la revenirea lui Mutu la Ploiești

Petrolul - CFR Cluj. Imagini cu fani (foto: Ionuț Iordache/GSP)
Petrolul - CFR Cluj. Imagini cu fani (foto: Ionuț Iordache/GSP)
Petrolul - CFR Cluj. Imagini cu fani (foto: Ionuț Iordache/GSP)
Petrolul - CFR Cluj. Imagini cu fani (foto: Ionuț Iordache/GSP)
Petrolul - CFR Cluj. Imagini cu fani (foto: Ionuț Iordache/GSP)
+14 FOTO

Citește și alte știri din Superligă: 

Deținătorul drepturilor TV din Superliga vrea să dea o lovitură majoră pe piața telecomunicațiilor din România!

Doar două cluburi din Superliga mai folosesc programul Player Escort » Prețurile pe care trebuie să le plătească părinții + FCSB și Rapid au renunțat

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (87)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  05 Februarie 2024, 16:54
Postat de sadiku_is_back pe 04 Februarie 2024, 21:41

buhahahahaha ...ai ajuns si legenda ...*** :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

I always was a legend, draga tibi iq 33.

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  04 Februarie 2024, 21:41
Postat de Randoomlegend pe 03 Februarie 2024, 20:10

ai mai facut tu asa preziceri si kfr s-a dus la 11 puncte atunci. ***,se desfiintaza vitanul tau bazresti,pe clona fc r ii supara ca a castigat astazi kfr. si in tur cu mandorlina pe banca kfr a castigat blaturuile cu ploiesti si voluntari. de ce nu spui ca eu am prezis asta la 1-0 pentru petrolu.

buhahahahaha ...ai ajuns si legenda ...*** :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

X01Y
X01Y  •  04 Februarie 2024, 08:56

Un articol frumos, chiar mi-a plăcut ! Fotbalul, ca de obicei la Ploiești, îl vezi prin parcuri sau pe alt fel de terenuri, nu la stadion. Iar Mutu nu se dezminte, ar fi mai bun in postura de observator, el este doar spectator la meciuri. Cu antrenoratul n-are nicio treabă.

Vezi toate comentariile (87)
Comentează