FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Să fim realiști!” » Ianis Hagi numește obiectivul României la EURO 2024

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 16:35 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 16:45

Ianis Hagi (25 de ani), piesă importantă în echipa cu care România s-a calificat la Campionatul European din vară, spune că obiectivul „tricolorilor” este să treacă de grupa din care vor mai face parte Belgia, Slovacia și formația care va trece de play-off-ul B.

Ianis Hagi a înscris golul care a sigilat calificarea României la EURO 2024, în Israel - România 1-2, reușita prin care „tricolorii” și-au asigurat măcar locul 2 în grupa I. Ulterior, elevii lui Edward Iordănescu au învins-o și pe Elveția, 1-0, astfel că au câștigat grupa preliminară.

Ianis Hagi, jucător cu 30 de meciuri și 4 goluri la prima reprezentativă a României, a anunțat ce obiectiv colectiv au stabilit „tricolorii” la EURO. Este vorba despre ieșirea din grupe, calificarea în faza optimilor de finală. Primele două clasate din fiecare dintre cele 6 grupe și cele mai bune 4 echipe de pe locul 3 avansează în optimi.

„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”
SERBIA
„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”

Ianis Hagi numește obiectivul României la EURO 2024: „Mergem să luptăm de la egal la egal cu orice echipă!”

„Obiectivul nostru este să ieșim din grupe. Trebuie să o luăm pas cu pas, să fim realiști, să nu ne aruncăm la obiective mărețe, chiar dacă încrederea în noi este imensă. Curajul la fel, îl avem foarte, foarte mare.

Mergem acolo să ne luptăm de la egal la egal cu orice echipă. Realist, pentru că orice echipă o ia pas cu pas, spun că trebuie să ieșim din grupe. Asta vrem și știm că putem să o facem”, a afirmat Ianis, într-un interviu difuzat la Liga DigiSport.

Momentan, fiul lui Gică Hagi este legitimat la Deportivo Alaves, în Spania. El aparține în continuare la Rangers, la care va reveni în vară, odată ce împrumutul la Alaves îi va expira.

Ianis a început bine aventura la Alaves, dar în ultima vreme a pierdut locul în primul „11”. El nu a mai fost titular în campionat de pe 9 decembrie, în 4 dintre ultimele 5 etape fiind rezervă neutilizată. În schimb, în Cupa Regelui, Ianis a avut statutul de titular, însă Alaves a fost eliminată în faza optimilor, 0-2 cu Athletic Bilbao.

România a fost repartizată în grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B, adică una dintre Ucraina, Israel, Bosnia și Islanda.

VIDEO. Nicolae Stanciu, căpitanul României, despre adversarii de la EURO 2024

Mai multe știri despre echipa națională:

Edward Iordănescu e la o oră de Julian Nagelsmann! Cum arată harta cantonamentelor echipelor care s-au calificat la Euro 2024
EURO 2024
Edward Iordănescu e la o oră de Julian Nagelsmann! Cum arată harta cantonamentelor echipelor care s-au calificat la Euro 2024
Îngrijorare mare la FRF » Probleme pentru „tricolori” înainte de Euro
SITUAȚIE
Îngrijorare mare la FRF » Probleme pentru „tricolori” înainte de Euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
aquadig
aquadig  •  05 Februarie 2024, 19:56

Are dreptate băiatul: ăia tot în 11 încep. Omul e o trestie gânditoare mai ales pe banca de rezerve.

ray51
ray51  •  05 Februarie 2024, 18:15

Draga Ianis, 'pas cu pas' este un mare chix de-al lui Iohanis. Dezice-te! Increderea voastra in voi insiva nu se vede in viata fotbalistica individuala. Dezice-te! Acolo nu va trebui sa luptati cu incrancenare ci sa aratati un fotbal superior si elegant, viguros si curajos. Asa ca mai usor cu frazele bombastice si mai multa intelepciune si aplecare spre autodepasire (fotbalistic vorbind).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează