INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Manchester United riscă penalități record!

Pentru Manchester United, prezența în Ligă este un „must” / foto: Getty Images
Pentru Manchester United, prezența în Ligă este un „must” / foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 08:25 / Actualizat marti, 19 martie 2024 18:07

Pe Manchester United ar putea-o costa scump o posibilă absență din Liga Campionilor în sezonul viitor.

Manchester United se află pe poziția a 6-a în ierarhia Premier League după 28 de etape. E la 9 puncte de locul 4, ultimul care asigură prezența în Champions League, sezonul viitor, și trebuie să apese serios pe accelerație în ultimele 10 etape pentru a se vedea la toamnă în competiția numărul 1. Altfel, riscă penalități de circa 12 milioane de euro, conform contractului pe care-l are cu sponsorul Adidas.

Halep - Badosa 6-1, 4-6, 3-6 » Simona pierde primul meci de la revenire după două ore de luptă aprigă, dar semnele sunt încurajatoare
WTA MIAMI
Halep - Badosa 6-1, 4-6, 3-6 » Simona pierde primul meci de la revenire după două ore de luptă aprigă, dar semnele sunt încurajatoare

Ce spune ultimul raport financiar al lui Manchester United

Acest lucru reiese din ultimul raport financiar al multiplei campioane a Angliei, care devoalează noul pachet de sponsorizare cu firma germană de echipament sportiv, cifrat la 105 milioane de euro pe an.

Penalitățile vor intra în vigoare din sezonul viitor și diferă de regimul anterior, potrivit căruia Man United penalizat doar dacă nu reușeau să se califice în Liga Campionilor două sezoane la rând . Contractul inițial cu Adidas este scadent în 2025, iar noua înțelegere este valabilă pentru încă zece ani, dar conține mai mulți termeni actualizați.

Până acum, Man United nu a fost nevoită să plătească vreo penalizare, conform vechiului acord, pentru că nu ratasese niciodată Liga Campionilor doi ani la rând. Dacă ar fi fost cazul, ar fi existat o reducere de 30 la sută, în valoare de aproximativ 26 de milioane de euro.

În cel mai rău caz, suma penalităților ar ajunge la 120 de milioane de euro

Raportul financiar semestrial confirmă acum noua clauză: „Deoarece echipa s-a calificat în Liga Campionilor 2023/24, nu se datorează deduceri conform regulamentului inițial. În contractul prelungit, această clauză a fost modificată, astfel încât se face o reducere de 12 milioane de euro pentru fiecare an fără participare în UEFA Champions League”.

În cel mai rău caz, clubul ar putea pierde în total 120 de milioane de euro, de-a lungul întregului contract, dacă nu prinde loc de Liga Campionilor. Între timp, costurile cu personalul lui Man United au fost de 450 de milioane de euro sezonul trecut.

VIDEO. Jurgen Klopp, surprins când a auzit că Sir Alex Ferguson a vrut de două ori să plece de la Manchester United: „Nu știam asta!”

Ați mai putea citi:

Cea mai dură reacție după o nouă înfrângere a lui FCU Craiova: „Să-și atârne ghetele în cui!”

„Dinamitează” Superliga? Un patron din Superligă vrea 3-0 la „masa verde” după „cazul Matei”: „Vorbesc cu avocatul!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează