INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ALIANȚĂ

VIDEO + FOTO Momente scandaloase în tribune la meciul dintri sârbi și ruși. Ultrașii au aprins torțe în formă de „Z”, simbolul războiului din Ucraina

Steaua Roșie a învins-o pe Zenit Sankt Petersburg, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Belgrad, în fața a 42.771 spectatori. +13   FOTO
Steaua Roșie a învins-o pe Zenit Sankt Petersburg, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Belgrad, în fața a 42.771 spectatori.

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 19:51 / Actualizat luni, 25 martie 2024 09:50

Steaua Roșie a învins-o pe Zenit Sankt Petersburg, scor 1-0, într-un meci amical disputat la Belgrad, în fața a 42.771 spectatori.

Joi, la Moscova, naționala Rusiei a învins reprezentativa Serbiei, la un scor generos, 4-0. Sârbii și-au luat revanșa la nivel de club, acasă, la Moscova, în duelul echipelor campioane.

În timpul meciului dintre Steaua Roșie și Zenit, ultrașii sârbi au aprins torțe care au format semnul „Z”, un simbol folosit de ruși care reprezintă războiul din Ucraina.

Delije, galeria Steșei Roșii, e galeria lui Aleksandar Vucic, președintele Serbiei. Iar coregrafia s-a vrut a fi un cadou pentru Vladimir Putin, președintele Rusiei, cel care a dictat invazia din Ucraina.

FOTO. Steaua Roșie - Zenit Sankt Petersburg, amical la Belgrad

Pe momentele scandaloase petrecute în galerie, ultrașii au mai recurs la un gest controversat. Au venit cu un steag al Uninunii Europene tăiat, fluturat în timpul meciului.

FOTO: Imago Images
+9 FOTO

Partida de pe arena Rajko Mitic a strâns peste 42.000 de spectatori, potrivit Sportal.rs. Oaspeții au avut o galerie de peste 100 de persoane.

Suporterii sârbi au afișat mai multe mesaje de susținere pentru poporul rus, urmare a atacului terorist de la sala Crocus, când cel puțin 137 de persoane au fost ucise.

În peluză a fost afișată o scenografie uriașă, în culorile drapelurilor celor două națiuni. Deasupra desenului unui soldat, a apărut mesajul: „Frați pentru totdeauna”.

Partida, încheiată cu victoria sârbilor, scor 1-0, a fost prefațată de un moment de reculegere în memoria victimelor atentatului de lângă Moscova.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, a transmis și el un mesaj înaintea amicalului Steaua Roșie - Zenit: „Lumea consideră că este un meci riscant, din multe motive. Vom face tot ce este posibil pentru organizarea ireproșabilă. Vom fi nemiloși cu oricine încearcă să atenteze la siguranța cetățenilor noștri”.

Rusia, exclusă din fotbal din cauza războiului

Din cauza invaziei ordonate de Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei, fotbalul din Rusia a fost izolat de FIFA și UEFA. Echipele naționale au fost excluse din toate preliminariile, iar formațiile de club nu mai pot participa în cupele europene.

În ultimii doi ani, naționala Rusiei a disputat doar meciuri amicale cu formații din afara Europei. Până joi, când la Moscova s-a prezentat naționala Serbiei.

În fața unui stadion plin, rușii s-au impus cu 4-0.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Căpitanul și-a anunțat retragerea din națională, imediat după șocul din preliminarii: „Nici pe ei nu îi batem?! Inacceptabil și umilitor”

Ionuț Radu, criticat în Italia pentru hotărârea luată: „Ilogică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (59)
razvyyc
razvyyc  •  27 Martie 2024, 17:20
Postat de grro pe 25 Martie 2024, 17:43

Cine a fost primul pe acel teritoriu? Sârbul sau albanezul? După ce te-ai informat, puneți aceași întrebare și în cazul Transilvaniei. Ungurul sau românul? Dacă ai răspunsurile corecte, te întreb, ce motiv ai avea să nu recunoști Kosovo ca țară independentă ?

Clar a fost Serbia. Până și denumirea inseamnă Câmpul Mierlelor în sârbă. Provincia a trecut prin epurare în masă făcute de Imperiul Otoman, aducând albanezi trecuți la islam. În Transilvania, primii au fost mai mulți. Glad și Gelu au fost bulgari iar Menumorut khazar.

demostene1
demostene1  •  26 Martie 2024, 17:06
Postat de Catalynn.17 pe 25 Martie 2024, 19:30

Așa, și!?

era clar de nivelul tau haha

Catalynn.17
Catalynn.17  •  25 Martie 2024, 19:30
Postat de demostene1 pe 25 Martie 2024, 17:23

esti un alfabetizat de a lui ceausecu la ce scrii haha

Așa, și!?

Vezi toate comentariile (59)
Comentează