INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  CALIFICARE

Surpriză! Sau nu? Un singur fotbalist din naționala Georgiei valorează aproape cât toată echipa României și e în spatele performanței colosale a gruzinilor

Gruzinii au reușit o calificare istorică / Sursă foto: Georgia Today +12   FOTO
Gruzinii au reușit o calificare istorică / Sursă foto: Georgia Today

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 22:33 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 19:26

Calificarea Georgiei la EURO 2024, prima a gruzinilor la un turneu final, e surprizătoare la prima vedere, dar o simplă scanare a lotului scoate în evidență progresul uriaș pe care georgienii l-au realizat în ultimii ani. Liderul incontestabil din naționala lui Willy Sagnol, Khvicha Kvaratskhelia, valorează aproape cât tot lotul României!

EURO 2024 va avea parte de o veritabilă premieră. Georgia, cea care va fi singura națională debutantă la turneul final din Germania, și-a asigurat biletele pentru European marți seara, când a învins Grecia la Tbilisi, la loteria loviturilor de departajare.

E un moment istoric pentru georgieni și, totodată, o confirmare a nivelului ridicat pe are mulți dintre componenții lotului au ajuns să-l atingă la nivel individual, la echipele de club.

Georgia învinge Grecia la penalty-uri și se califică în premieră la un turneu final
GEORGIA - GRECIA 0-0, 4-2 la pen.
Georgia învinge Grecia la penalty-uri și se califică în premieră la un turneu final

Khvicha Kvaratskhelia valorează aproape cât tot lotul României!

Campion cu Napoli, Khvicha Kvaratskhelia e doar un exemplu. Doar extrema napolitanilor valorează 80 de milioane de euro pe Transfermarkt, aproape cât tot lotul României! Conform portalului de specialitate, întreg lotul naționalei lui Iordănescu e cotat la 95,8 milioane de euro.

Surpriză! Sau nu? Un singur fotbalist din naționala Georgiei valorează aproape cât toată echipa României și e în spatele performanței colosale a gruzinilor
Khvicha Kvaratskhelia, piatra de temelie a actualei naționale a Georgiei / Sursă foto: Imago Images

Al doilea pe scara valorică din naționala Georgiei e goalkeeper-ul Giorgi Mamardashvili, de ani buni titular incontestabil la Valencia, în La Liga, și cotat la nu mai puțin de 35 de milioane de euro!

Top 3 e completat de fotbalistul promovat de Ladislau Boloni la Metz, Georges Mikautadze. Cumpărat la un moment dat de Ajax Amsterdam, pentru 16 milioane de euro, vârful de atac a făcut cale întoarsă în iarnă. „Lăncierii” l-au împrumutat înapoi la Metz, unde încearcă să-l ajute pe Boloni să evite retrogradarea în Ligue 2. În vârstă de 23 de ani, fotbalistul născut în 2000 valorează astăzi 9 milioane de euro.

La performanța uriașă izbutită de selecționata lui Willy Sagnol, fostul mare internațional francez care-i pregătește pe georgieni din 2021, au mai pus umărul fotbaliști de la Torino, Levante, Șahtior și Watford.

Absent de la meciurile de baraj, dar prezent în majoritatea partidelor din preliminarii e mijlocașul box-to-box al Universității Craiova, Anzor Mekvabishvili, care speră să prindă lotul pentru turneul final din vară.

Georgia, la EURO și datorită parcursului din Nations League

Georgia a încheiat pe locul 4 grupa de preliminarii, sub Spania, Scoția și Norvegia, singura națională pe care au depășit-o fiind Cipru. Însă gruzinii au ajuns în postura de a da baraj grație Ligii Națiunilor, după ce și-au câștiga grupa din Liga C, în care au surclasat Bulgaria, Macedonia de Nord și Gibraltar.

Ei au ajuns în finala cu Grecia după ce au învins-o în prealabil pe Luxemburg. E un exemplu cât se poate de elocvent în ceea ce privește utilitatea pe care o poate oferi Nations League selecționatelor din planul secund.

Miracolul Georgia, pe înțelesul tuturor » Tot ce trebuie să știi despre naționala-surpriză calificată la EURO 2024

Citește și alte știri de actualitate:

România și-a aflat în această seară ultima adversară din Nations League!

România de pe Metropolitano » Cum au trăit conaționalii amicalul contra Columbiei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
22cea
22cea  •  27 Martie 2024, 15:44

Cine s-a uitat aseara si la meciul Georgiei a putut sa-si dea seama ca ei joaca alt fotbal fata de ce jucam noi . Sunt convins ca vor face o figura frumoasa la Euro .

je____
je____  •  27 Martie 2024, 12:09

Hai ca sunteti bezmetici. Pai doar Mbape Coman parca facea 200 de milioane, nu?

florinbelascu
florinbelascu  •  27 Martie 2024, 10:23

Pai cat valorează Haaland și Norvegia nu s-a calificat la Euro. Plus aproape toate toți jucătorii în campionate Top5. Noi ne-am calificat cu multă șansa, aste e, alta echipa mai buna nu avem se unde scoate

Vezi toate comentariile (11)
Comentează