FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Fosta campioană este în cădere liberă » Statisticile sunt grăitoare

CFR Cluj - FCSB // foto: Cristi Preda, GSP
CFR Cluj - FCSB // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 14:55 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 14:55

Nu este o întâmplare că FCSB a câștigat duminică seară în Gruia. De 7 sezoane, de când a început să redevină o forță în fotbalul românesc, CFR a tot îmbătrânit, s-a oxidat, în timp ce roș-albaștrii s-au maturizat.

Până la urmă, strategia ardelenilor, „Cumpărăm experiență, facem rezultate acum”, a început să scârțâie încă din campionatul trecut. Între timp, tinerii celor de la FCSB au început să crească, iar acum sunt ca și campioni, după o așteptare de 9 ani.

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru

Sezon regulat slab comparativ și cu anii în care în Liga 1 erau doar 14 echipe

În ciudat schimbărilor majore la nivel de lot, dar și al băncii tehnice în acest sezon, CFR Cluj a reușit să rămână în top. Este și asta o dovadă a nivelului scăzut din fotbalul românesc.

Dar echipa din Gruia nu mai înseamnă o amenințare pentru titlu, clubul fiind într-un regres evident față de anii în care domina primul eșalon.

Semnele se vedeau din sezonul regulat, la capătul căruia a adunat numai 53 de puncte după 30 de etape.

Astfel, a terminat prima fază a competiției cu un punctaj sub sau foarte apropiat față de campionatele în care Liga 1 avea numai 14 formații. Iar statisticile nu iartă: în prima parte a campionatului a strâns 59 de puncte în 2017/2018, 54 de puncte (2018/2019), respectiv 52 (2019/2020). Dar în acele sezoane erau numai 26 de etape în sezonul regulat!

Și de la revenirea cu 16 formații în primul eșalon, sezonul curent este de departe cel mai slab pentru ardeleni. Au făcut 64 de puncte (2020/2021), 74 de puncte (2021/2022), 63 de puncte în campionatul trecut, primul pe care nu l-au mai câștigat după seria celor 5 titluri consecutive.

Cel mai prost start de play-off

De la introducerea sistemului cu play-off și play-out, în sezonul 2015/2016, CFR a ratat o singură dată prezența în Top 6, chiar în acel campionat. De atunci a fost o prezență constantă și importantă în lupta pentru primele locuri, reușind să câștige campionatul de 5 ori la rând din 8 participări în această fază.

În sezonul în curs, ardelenii au însă cel mai slab start de play-off, cu numai 4 puncte adunate în primele 4 runde. Adică are o medie de un punct pe meci. Niciodată nu au avut o medie mai mică de 1,5 puncte/meci în primele 4 etape din această fază a campionatului.

Recordul a fost în sezonul 2019/2020, când aveau o medie de 2,5 puncte/meci după primele 4 etape din play-off. Iar cele mai slabe cifre la acest capitol, 1,5 puncte/meci, le-au bifat în sezoanele 2017/2018 (primul lor play-off) și 2022/2023.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Suporterii lui CFR Cluj au scandat „Campionii, campionii!” la finalul meciului cu FCSB

Citește și alte știri din Superligă:

FCSB distruge tot! Performanță FABULOASĂ reușită de echipa lui Gigi Becali » Peste marile echipe din Europa!
FCSB
FCSB distruge tot! Performanță FABULOASĂ reușită de echipa lui Gigi Becali » Peste marile echipe din Europa!
Kyros Vassaras admite: „Se impunea cartonaș roșu la Homawoo!”
DINAMO - POLI IAȘI 1-0
Kyros Vassaras admite: „Se impunea cartonaș roșu la Homawoo!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
1945sv0509
1945sv0509  •  15 Aprilie 2024, 22:12

Timp de multi ani gsp amintea de 10sb ca "fosta campioana" in termeni hiperbolici, de iti venea sa crezi ca acest vesnic loc doi este realizarea suprema a unei echipe.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează