SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Și-a anunțat retragerea principala susținătoare a Simonei Halep în scandalul de dopaj

Alize Cornet / Foto: Imago Images
Alize Cornet / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 13:43 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 13:51

Franţuzoaica Alize Cornet se va retrage după Openul Franţei, a anunţat la Canal+, sâmbătă seara. Aflată pe locul 11 în lume în 2009, Alize Cornet şi-a lăsat amprenta asupra tenisului francez.

Ea a vorbit pentru prima dată despre sfârşitul activității ei de jucătoare de tenis în februarie 2021, după ce a pierdut în turul al doilea la Australian Open.

Rafael Nadal și-a luat revanșa! A trecut de Alex De Minaur, în turul 2 de la Madrid
ATP MADRID
Rafael Nadal și-a luat revanșa! A trecut de Alex De Minaur, în turul 2 de la Madrid

Alize Cornet și-a anunțat retragerea

„În acest moment, aş vrea să spun că acesta este ultimul meu an”, a spus ea. Şi a adăugat: „Nu voi ajunge până la Paris 2024”.

Alize Cornet a anunţat sâmbătă, la Canal+, conform agenției de presă News.ro, că va pune deoparte rachetele după al 20-lea Open al Franţei (26 mai - 9 iunie), unde va primi o invitaţie. „Este rezultatul unui lung proces care a durat mai mult de doi ani. Simt că a sosit momentul. Am parcurs tot drumul”, a spus Cornet.

Carieră consistentă pentru Alize Cornet

Câştigătoare a şase titluri la simplu, trei la dublu şi a Fed Cup în 2019, ea deţine recordul pentru numărul de turnee de Grand Slam jucate la rând: 68 de la Australian Open 2007 (Wimbledon 2020 a fost anulat din cauza COVID-19).

Ea a ajuns în sferturile de finală la Melbourne în 2022, cel mai bun parcurs al său la un turneu major. Alize Cornet a ajuns de două ori în optimi la Roland Garros (2015, 2017) şi la Wimbledon (2014, 2022), şi o dată la US Open (2020).

Alize Cornet, o susținătoare a Simonei Halep în scandalul provocat de ITIA

Alize Cornet a fost prima jucătoare care i-a transmis un mesaj public de susținere Simonei Halep, după ce suspendarea pentru dopaj i-a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. Cornet nu a fost la primul gest pe care l-a făcut pentru Halep. Sportiva din Franța a fost alături de româncă încă de la începutul acestui proces.

„Singurul rezultat posibil al acestui scandal. Bine ai revenit, Simona”, a fost comentariul lăsat de Cornet la postarea lui Halep.

Sportiva franceză a afirmat că îi cunoaște valorile Simonei Halep, despre care a spus că nu s-a îndoit niciodată în privința onestității ei și că suspendarea de 4 ani reprezintă o mare nedreptate. Aceste afirmații au venit înaintea deciziei de la TAS.

„O să-i trimit un scurt mesaj, pentru că vreau să-i arăt sprijinul meu. Nu m-am îndoit de ea nici măcar o secundă. Îi cunosc valorile, împărtășim aceleași valori. Știu cine este ea, o muncitoare. Știu că are grijă de ceea ce mănâncă, de ceea ce ia. Aceasta este pur și simplu o greșeală, nu o greșeală din partea ei, ci o greșeală din partea laboratorului și a oamenilor care i l-au dat (n.r.- suplimentul).

Cred că este foarte trist ceea ce se întâmplă. Este foarte nedrept și nu știu cum se descurcă ea cu asta. Dar Simona este foarte puternică din punct de vedere mental, așa că nu sunt surprinsă. Dar este trist și abia aștept să se elibereze în sfârșit de asta și sper că procesul îi va oferi libertatea pe care o merită. Și eu sunt emoționată când vorbesc despre ea”, spunea Alize Cornet despre Simona Halep.

VIDEO FCSB - FARUL 2-1 » Stere Halep despre titlul cucerit de FCSB și despre Simona Halep

Citește și:

Rafa pentru totdeauna
EDITORIAL
Rafa pentru totdeauna
Sorana Cîrstea, după înfrângerea de la Madrid: „Am servit foarte prost azi, nu aveam voie” + „Iga este numărul unu pentru un motiv”
WTA MADRID
Sorana Cîrstea, după înfrângerea de la Madrid: „Am servit foarte prost azi, nu aveam voie” + „Iga este numărul unu pentru un motiv”

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
TraianX
TraianX  •  28 Aprilie 2024, 14:04

Toata stima. O doamna a tenisului si un mare carater.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează