TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Crosul umanitar Aripi Deschise în Bucureşti, "În timp" în cinematografe, petrecere Cocoon Halloween la Romexpo

Articol de GSP - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 27 octombrie 2011 22:56

SPORT

1. Campionatul Naţional de Îndemânare Auto, 30 octombrie, Bucureşti

Dacă weekend-ul trecut am avut parte de primul eveniment de drift profesionist, Drift Grand Prix of Romania, în acest sfârşit de săptămână cei interesaţi pot urmări Campionatul Naţional de Îndemânare Auto. În parcarea Carrefour Militari vor lua startul piloţi avansaţi, debutanţi şi juniori, care se vor întrece în două manşe: de la 12.15 şi 13.30.

Campionatul se află sub patronajul Frederaţiei Române de Automobilism Sportiv şi se desfăşoară în conformitate cu Codul Sportiv FIA şi mai multe regulamente, aşa că nu oricine poate participa. Consultă regulamentul competiţieiTe poţi înscrie până pe 30 octombrie ora 10.00, în limita a 75 de automobile, iar taxa de participare este de 100 de lei/pilot sau echipă.

2. Cupa României la Cros, 29 octombrie, Băile Felix

În această sâmbătă, la Băile Felix se va desfăşura Cupa României la Cros, una dintre cele mai importante competiţii sportive de la noi din ţară. Aceasta reprezintă un criteriu de selecţie pentru Campionatul European de Cros.

Participanţii vor alerga pe distanţe cuprinse între 1.000 şi 10.000 de metri. Primii clasaţi la fiecare categorie de vârstă (masculin şi feminin) atât la individual cât şi pe echipe vor fi declaraţi câştigătorii Cupei României la Cros. Află mai multe detalii pe site-ul Federaţiei Române de Atletism.

3. Crosul Aripi Deschise, 29 octombrie, Bucureşti

Sâmbătă, la Crosul umanitar Aripi Deschise din parcul Al. Ioan Cuza din Bucureşti vor participa peste 500 de persoane. Vor exista probe speciale pentru copii, pentru cei care au supravieţuit cancerului, pentru jurnalişti şi bloggeri, pentru medici, dar şi probe pentru alergătorii care susţin cauza. De la ora 9.00 se va da startul cursei de 9,3 km, iar cea de 3,1 km va începe o oră şi jumătate mai târziu.

Deşi numerele de concurs şi tricourile pentru participarea la competiţie s-au terminat, având în vedere cauza importantă pe care o susţine evenimentul, vă puteţi înscrie în afara concursului, taxa fiind considerată donaţie pentru scopul umanitar.

Crosul Aripi Deschise este unul umanitar, parte a unei campanii care militează pentru susţinerea celor 5.000 de copii internaţi în fiecare an în Secţia de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni. Scopul organizatorilor este acela de a strânge 20.000 de euro, costul necesar achiziţionării a trei monitoare vitale şi trei sisteme de oxigen.

 

FILM

În acest weekend, cinefilii din toată ţara vor putea viziona cinci noi pelicule: un thriller SF din viitor în care banii din bancă reprezintă cât timp mai ai de trăit, o dramă din Turcia despre doi prieteni din copilărie care se îndrăgostesc de aceeaşi femeie, un film de aventuri de la Hollywood potrivit pentru întreaga familie şi două drame româneşti, în regiile lui Dan Piţa şi Adrian Sitaru.

1. În timp (In Time); cu: Amanda Seyfried, Justin Timberlake, Olivia Wilde

2. Aventurile lui Tintin: Secretul licornului (The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn); cu: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig

3. Ceva bun de la viaţă; cu: Corneliu Ulici, Dragoş Dumitru

4. Din dragoste cu cele mai bune intenţii; cu: Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Marian Râlea

5. Marea noastră disperare (Our Grand Despair); cu: Ilker Aksum, Faith Al, Gunes Sayin

 

EVENIMENTE

1. Târgul Angajatori de top, 28-29 octombrie, Sala Palatului, Bucureşti

Cel mai mare târg de carieră pentru tinerii profesionişti are loc vineri şi sâmbătă, la Sala Palatului din Bucureşti, între orele 10.00 – 18.00, respectiv 10.00 – 17.00. La eveniment vor fi prezente firme cu renume internaţional din domeniul financiar-bancar, consultanţă, retail, IT, software, telecomunicaţii sau logistică.

Special pentru tinerii profesionişti vor fi disponibile şi programe de training şi internshipuri, precum şi câteva workshop-uri în cele două zile ale evenimentului. Pentru a avea acces la „Angajatori de top”, pentru a te inscrie la conferinţe sau pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, intra pe site-ul evenimentului.

2. Zilele Craiovei 2011, 25-30 octombrie, Craiova

La cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Craiovei, organizatorii promit că oraşul va fi sărbătorit aşa cum se cuvine, cu spectacole de teatru, balet, spectacole simfonice sau lirice, cu unii dintre cei mai valoroşi artişti ai momentului. De asemenea, vor avea loc şi câteva competiţii sportive, Concursul Naţional de Karting şi Consursul de Şah blitz pentru copiii de până la 14 ani.

Accesul publicului la spectacole se va face pe bază de bilete, care se pot procura de la agenţiile de bilete ale instituţiilor de cultură unde au loc spectacolele, la preţuri simbolice. Pentru programul complet al evenimentului, intră pe site-ul Primăriei Craiova.

3. Cocoon Halloween, 29 octombrie, Romexpo, Bucureşti

Sâmbătă, de la ora 22.00 în parcarea Romexpo, The Mission aniversează 11 ani de activitate. Invitaţi speciali cu ocazia evenimentului sunt Sven Vath, Dubfire şi Sascha Dive. De asemenea, Sven Vath aniversează 30 de ani de carieră.

Biletele în avans costă 40 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua bilete.ro, Studio Martin, Music Box, French Bakery Lipscani şi metrou Unirii 1. La intrare, biletul costă 60 de lei, iar cel de VIP 100 de lei. Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis! Mai multe detalii, aici.

4. Concert Direcţia 5 „Îţi mulţumesc”, 29 octombrie, Sala Palatului, Bucureşti

Sâmbătă, de la 19.30, la Sala Palatului din Bucureşti, formaţia Direcţia 5 aniversează 20 de ani de activitate cu un concert special. Evenimentul le este dedicat tuturor fanilor care au fost alături de trupă în cele două decenii de existenţă.

În aceeaşi seară, Direcţia 5 va lansa şi un nou album, cu influenţe puternice de jazz, un stil diferit faţă de genul cu care formaţia şi-a obişnuit fanii până acum. Preţul biletelor variază între 50 şi 150 de lei. Acestea pot fi achiziţionate din reţeaua bilete.ro. Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul Direcţia 5.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează