TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Festivalul de Zbor şi Sport Extrem la Giurgiu, EUROPAfest la Bucureşti, "Răzbunătorii" în cinema

Articol de GSP - Publicat joi, 03 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 02:52

SPORT

EcoMarathon 2012, 5 mai, Braşov

Sâmbătă, 5 mai, va avea loc a treia ediţie a concursului de alergare montană EcoMarathon, în localitatea Moieciu de Sus. Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte. Înscrierile se vor face la Casa de Cultură din localitate, vineri între 11:00 şi 22:00 sau în ziua competiţiei intre orele 10:00 şi 14:00. Vezi mai multe detalii pe site-ul evenimentului.

EcoMarathon: concurs destinat alergătorilor desăvârsiti şi celor care doresc să-şi depăşească limitele; va fi o cursă pe distanţa clasică de 42 de kilometri, la o diferenţă de nivel de cca +2400m. Timpul limită de sosire este de 9h de la Start.

EcoCross: destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferenţă de nivel de cca +600m.

EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcţie de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanţe, cu startul şi sosirea în Moieciu de Sus.

Festivalul Internaţional de Zbor şi Sport Extrem FIZ-SE, 5-6 mai, Giurgiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Zbor şi Sport Extrem FIZ-SE va avea loc în weekend la 22 km de Bucureşti, pe aerodromul Comana din Giurgiu. Sâmbătă, între orele 10.00 şi 17.00 vor avea loc competiţii de paramotor, avioane ultrauşoare, motodeltaplane, parapantă şi paraşutism. Duminică, între aceleaşi ore, amatorii de senzaţii tari vor putea urmări atât demonstraţiile aeriene, cât şi evoluţia piloţilor de off-road din cadrul concursurilor şi a demonstraţiilor auto-moto.

Judo: Cupa României 2012, 5-6 mai, Miercurea Ciuc

În acest weekend, la Miercurea Ciuc are loc Cupa României la judo, individual seniori. La concurs, care va avea loc în Sala Sporturilor din localitate, vor participa sportivi din întreaga ţară, născuţi înainte de 1997 (inclusiv). Confruntările vor începe sâmbătă la ora 10.00 şi duminică de la 9.30. În paralel, va avea loc şi Campionatul National Individual Ne-Waza, adresat tot seniorilor.

Ziua Mondială a Atletismului, 6 mai, Cluj Napoca

Duminică, 6 mai, pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca va avea loc concursul Ziua Mondială a Atletismului. Întrecerile, la care participă sportivi din categoriile juniori 3, juniori 2 şi copii 1, vor lua startul la ora 14.00. Taxa de participare este de 5 lei, iar cea de intrare pe stadion 6 lei.

 

EVENIMENTE

Festivalul Filmului European, 4-13 mai, Bucureşti

52 de filme din 26 de ţări vor putea fi văzute la cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Filmului European, organizat în luna mai de Institutul Cultural Român cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene. Află toate detaliile de pe site-ul festivalului!

Festivalul va fi itinerat şi în acest an la Bucureşti (Cinema Studio şi Cinemateca Eforie, 4-13 mai), Braşov (Centrul Cultural Reduta, 10-13 mai), Timişoara (Biblioteca Centrală Universitară, 17-20 mai), Tîrgu-Mureş (Teatrul Naţional, 17-20 mai) şi Iaşi (Casa de Cultură „Mihai Ursachi“, 24-27 mai).

EUROPAfest 2012, 4-19 mai, Bucureşti

Timp de două săptămâni, între 4 - 19 mai, EUROPAfest 2012 va revitaliza scena muzicală a capitalei, reunind la Bucureşti peste 300 de muzicieni din 45 ţări - Europa, dar şi invitaţi speciali de pe alte continente. Iubitorii de muzică vor avea parte de jazz, blues, pop şi clasic, într-un singur eveniment.

Prima zi este dedicată celebrării Zilei Europei, un start în plină forţă odată cu concertul de deschidere, unde vom avea parte de momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică susţinute de numele de afiş ale evenimentului.

 

FILM

Răzbunătorii (The Avengers); cu: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jeremy Renner

Te mai măriţi cu mine? (The Five-Year Engagement); cu: Emily Blunt, Jason Segel

Visul lui Adalbert (Visul lui Adalbert); cu: Gabriel Spahiu

Le Havre (Le Havre); cu: Jean-Pierre Léaud, Jean-Pierre Darroussin

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează