TIMP LIBER  »  HOBBY  »  SPORTURI DE IARNĂ

VIDEO Adrenalină la înălţime - Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, în acest weekend la Buşteni

Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă 2012, etapa pe România are loc între 9 şi 11 fabruarie, pe pârtia Kalinderu din Buşteni
Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă 2012, etapa pe România are loc între 9 şi 11 fabruarie, pe pârtia Kalinderu din Buşteni

Articol de GSP - Publicat joi, 09 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 10 februarie 2012 00:04

În acest weekend, pe pârtia Kalinderu din Buşteni are loc una din cele mai spectaculoase evenimente de sporturi extreme. Căţărători din întreaga lume vor fi prezenţi între 9 şi 11 februarie, la ediţia 2012 a Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă.

Competiţia are loc la baza pârtiei Kalinderu, pe o structură artificială complexă, construită în anul 2010 şi acoperită cu gheaţă menţinută de un sistem de refrigerare adus din Canada. Structura pentru căţărarea în viteză este una din cele mai bune structuri de acest gen din lume.

Vezi mai jos trailerul pentru Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă, ediţia 2012!

Întrecerile se vor desfăşura de vineri, 10 februarie, în cadrul probelor de dificultate şi viteză.

Vineri - calificările la viteză şi dificultate

La ora 8.30 se va da startul primelor 2 competiţii : calificările pentru proba de dificultate, atât la masculin cât şi la feminin. Între orele 17.00 şi 19.300, câştigătorii de dimineaţă se vor bate în semi-finala categoriei dificultate feminin.

Tot de la ora 17.00 şi până la 20.30 va avea loc şi întrecerea în cealaltă categorie din concurs, adică viteză. La această categorie calificările şi semi-finalele au loc în aceeaşi competiţie, atât la feminin cât şi la masculin.

Sâmbătă - rundele finale

Ultima zi de concurs demarează cu semi-finalele la dificultate masculin, începând cu ora 9.15. Urmează rundele finale pentru categoria de viteză, la feminin şi masculin, de la orele 12.45, respectiv 13.45.

Finala la feminin dificultate va începe la 15.30 şi va dura o oră şi jumătate. Ultima competiţie din zi este finala pentru categoria dificultate la masculin, care va avea loc între 18.15 şi 19.45.

Ceremonia de premiere va avea loc la 20.15, iar ziua se va încheia cu o petrecere nebună pentru toţi participanţii la Romanian Alpine Hut. Vezi aici mai multe detalii despre programul evenimentului!

Premiile oferite în acest an la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă la categoria dificultate sunt cuprinse între 50 de euro (locul 8) şi 1.000 de euro (locul 1), pe când cele de la categoria viteză variază între 200 de euro (locul 4) şi 600 de euro (locul 1).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează