INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - DORTMUND

Moment tensionat cu Luis Enrique, după ce PSG a fost eliminată de Dortmund din Champions League: „Dacă îmi spui asta, e ciudat!”

Luis Enrique / Sursa foto: Getty Images
Luis Enrique / Sursa foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 07:16 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 08:07

Luis Enrique (53 de ani) a fost implicat într-un scurt moment tensionat la finalul partidei PSG – Dortmund 0-1, la capătul căreia echipa lui a ratat calificarea în finala Champions League, după ce a cedat la general, 0-2, în fața nemților.

Antrenorul parizienilor s-a arătat iritat de întrebarea unui jurnalist, care l-a pus să explice cum a fost posibil ca PSG să lovească bara de 4 ori în returul de pe „Parc des Princes” și de două ori în manșa tur.

PSG, „demolată” în Franța, după ce a ratat finala Champions League: „Faliment, venim!”
PSG - Dortmund
PSG, „demolată” în Franța, după ce a ratat finala Champions League: „Faliment, venim!”

Luis Enrique, deranjat de o întrebare după PSG – Dortmund 0-1

„Este chiar serios să întrebi asta? Diferența dintre bară și mingea care intră în poartă depinde de ce? Am avut 3 goluri care în mod normal s-ar fi produs, am avut ghinion.

Dacă îmi spui că din cauza jucătorilor am lovit bara, e ciudat”, a fost reacția tehicianului spaniol, la finalul partidei, conform lequipe.fr.

Ghinionul, invocat de Luis Enrique

Luis Enrique a ținut un discurs în care s-a arătat mândru de elevii săi, după eliminarea suferită de PSG din semifinalele Champions League. El a reiterat ideea că parizienii au fost învinși de nemți pentru că au avut ghinion, însă a felicitat-o pe Borussia Dortmund.

„Sentimentul care mă încearcă este tristețea. Nu poate fi altfel. Nu am fost inferiori în aceste două meciuri. Am lovit de 6 ori bara (n.r.- de 4 ori în retur, de două ori în tur), am tras la poartă de 31 de ori azi (n.r.- marți) și nu am marcat.

Fotbalul este ciudat, dar îl recompensează pe cel care înscrie și nu pe cel care trimite în bară. Trebuie să felicităm echipa care s-a calificat în finală.

Trebuie să trecem peste acest gol pe care îl simt și să încercăm să ne revenim pentru a juca duminică împotriva lui Toulouse.

(n.r.- dacă mai este un sezon reușit pentru PSG) Scopul pe care ni l-am propus l-am atins. Am încercat să ne luptăm pe toate planurile. Vom vedea după finala Cupei Franței (n.r.- programată pe 25 mai împotriva celor de la Lyon) ce am obținut.

Sunt foarte mulțumit de cum au decurs ambele meciuri. Jucătorii au făcut ce le-am cerut eu. Mi-a plăcut spiritul echipei mele. Nu poți învinovăți această echipă, deoarece are o credință de neclintit.

Fără îndoială că sunt foarte mândru de echipa mea. Primul vinovat este antrenorul, dar sunt încântat de atitudinea și comportamentul jucătorilor mei.

Nu vorbesc niciodată cu jucătorii mei la sfârșitul meciului, dar în seara asta am făcut o excepție. Am vorbit cu jucătorii mei individual, dar este dificil să-i consolez pe jucători.

Este important să știi să câștigi, dar este important și să știi să pierzi. Trebuie să-i felicităm pe cei de la Dortmund și să acceptăm această înfrângere”, a mai spus Luis Enrique.

Citește și:

Un scenariu incredibil prinde contur după calificarea Borussiei în finală: nemții pot da 6 echipe în viitorul sezon al Ligii Campionilor!
CALIFICARE
Un scenariu incredibil prinde contur după calificarea Borussiei în finală: nemții pot da 6 echipe în viitorul sezon al Ligii Campionilor!
Luis Enrique, cu „grădinița” în teren la semifinala cu Dortmund » Record în ultimii 15 ani de Champions League
CHAMPIONS LEAGUE
Luis Enrique, cu „grădinița” în teren la semifinala cu Dortmund » Record în ultimii 15 ani de Champions League

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
Cartezius
Cartezius  •  08 Mai 2024, 10:12

Mi-e mila de Lois Enrique!Dar omite faptul ca (cel puțin in jocul asta),jucarorii PSG au tras in bare din...șuturi de la distanța-acțiuni individuale-ca sa zic așa-NU din cine știe ce scheme de joc!Singurele momente in care PSG a atacat periculos, au fost la inceputul reprizei a doua(menționez ca n-am vazut prima jumatate de ora) și in ultimele minute- când Dortmund- la adapostul avansului de doua goluri, s-a retras in aparare,renunțâmd la presing!

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Mai 2024, 09:07

La *** cu el, Enrique e una din cele mai mari gloabe de antrenori.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close