SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  DECES

Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina

Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina. Foto: Instagram +15   FOTO
Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 10:30 / Actualizat marti, 07 mai 2024 10:47

Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front, a anunţat, luni, Federaţia ucraineană de haltere. Avea 30 de ani.

Pielieshenko a fost dublu campion european în 2016 şi 2017. La Rio, în 2016, el a ocupat locul al patrulea la categoria 85 kg.

FOTO. Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la JO de la Rio, a murit pe front în Ucraina

Foto
+11 FOTO

„Cu mare tristeţe vă informăm că inima marelui sportiv ucrainean Oleksandr Pielieshenko a încetat să mai bată", a precizat Federaţia într-un comunicat, citată de AFP.

Victor Slobodianiuk, antrenorul echipei ucrainene de haltere, a scris pe Facebook că sportivul "a murit ca un erou apărând Ucraina". Pielieshenko se alăturase forţelor armate ucrainene la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022, potrivit Comitetului Olimpic Ucrainean.

Oleg Prudky, un fost campion ucrainean la box, ucis pe front de militarii ruși

Pe 24 mai 2022, Oleg Prudky, un fost campion ucrainean la box amator, a fost ucis pe front, în războiul dintre țara sa și Rusia. Prudky, care avea 30 de ani, făcea parte din forțele speciale ale poliției din Cherkasy, localitatea sa natală.

„Cu tristețe vă informăm că Oleg Prudky, campionul ucrainean, a fost ucis în luptele împotriva ocupanților ruși”, a transmis Federația de Box din Ucraina.

Federația de box din Cherasky, regiunea sa, a anunțat vestea într-o postare pe Instagram: „O altă tragedie în familia noastră. Unul dintre cei mai buni boxeri din regiunea Cherkasy, Oleg Prudky, a murit în Est... Familia boxerilor din regiunea Cherkasy își exprimă sincerele condoleanțe familiei și prietenilor. Odihnește-te în pace!”.

Citește și:

„E o amenințare fără precedent” » Organizatorii Jocurilor Olimpice cheamă AI în ajutor: „E diferență de un secol față de Tokyo”

Belgianul Tim Merlier a câștigat cea de-a treia etapă din Turul Italiei. Cine e liderul clasamentului

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  07 Mai 2024, 13:40

Sper ca inainte a *** cat mai multor rusi. RIP.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tarnaveanu
tarnaveanu  •  07 Mai 2024, 13:28

Toată stima pentru un bărbat curajos, dar lumea asta e nedreaptă. Compatrioți de-ai lui de aceeași vârstă o ard pe la malluri prin Cluj.

ionica007
ionica007  •  07 Mai 2024, 13:00

Ati inceput sa scrieti si necroloage?! Care e tariful?!...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează