FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

VIDEO Ce ar fi schimbat antrenorul Gică Hagi în jocul fotbalistului Gică Hagi: „Așa l-aș face mai bun”

Ce ar schimba antrenorul Gică Hagi în jocul fotbalistului Gică Hagi +44   FOTO
Ce ar schimba antrenorul Gică Hagi în jocul fotbalistului Gică Hagi

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2024 10:20 / Actualizat miercuri, 08 mai 2024 11:09

Antrenorul Gică Hagi l-a analizat pe jucătorul Gică Hagi. Managerul tehnic de la Farul a făcut un exercițiu de imaginație și a dezvăluit ce ar schimba acum în jocul său.

Ce ar schimba antrenorul Gică Hagi în jocul fotbalistului Gică Hagi

Gheorghe Hagi și Johan Cruyff, foto: Imago
Gheorghe Hagi, foto: Imago
Gheorghe Hagi, foto: Imago
+40 FOTO

„Din când în când, mă mai uit la imaginile cu mine. Mă uitam în pandemie cu Ianis. Eram un jucător căruia îi plăcea să aibă libertate de exprimare. La echipele mari am învățat ce înseamnă poziționare, zona în care trebuie să joci. Dar dacă eu mă avem pe mine, dacă îl antrenam pe Hagi, îl făceam să fie mai bun și să dea un randament mai bun.

Ce aș fi reglat în joc? Aș fi aplicat ce am învățat la Barcelona și la Real Madrid. În primul rând, trebuie să ai poziția ta în teren și să joci în zona ta, să știi să interpretezi. Asta m-au învățat cei de afară.

Înainte eram liber, făceam ce voiam. Dar afară nu există asta. Fiecare are o zonă, fiecare e implicat în zona lui și trebuie să facă totul foarte bine. Probabil erau și așa timpurile. Acum se cere altceva. Acum e alt ritm, altă intensitate. Poate intensitatea era și înainte ridicată, dar ritmul de acum e mai rapid. Viteza de joc și viteza de gândire sunt mai mari.

La 11-12 antrenorul mi-a zis... Acela e unul dintre cele mai importante. Mi-a zis cine sunt, ce calitate am și ce trebuie să exersez. Antrenorul Ioji Bukossy mi-a zis că am un șut extraordinar și că «Tu când te întorci la poartă trebuie să șutezi». De aceea eram și egoist la început. După aceea am învățat și să dau pasa decisivă. Eram egoist când eram tânăr, dar apoi am învățat că trebuie să joc pentru atacant”, a spus Gică Hagi, în podcastul Euro Cast.

Jucătorii mari fac diferența pentru că au ceva nativ, pe care ți-o dă mămica. Ai anumite calități ale tale. Fiecare suntem diferiți. Cu cât ești mai puternic mental și fizic, cu atât ajungi mai sus. Restul e antrenament. Tehnica și fizicul se învață. Eu când intram pe teren trebuia să fiu cel mai bun
- Gică Hagi

VIDEO. Constănțeanul Iancu Papazicu, reverență în fața lui Gică Hagi: „Dacă nu era el, nu exista nici Farul. Pe plan local, n-a avut niciun fel de ajutor!”

Citește și:

Se oferă antrenor la Dinamo chiar și în cazul retrogradării: „Trebuie o reconstrucție de la zero! Acolo e casa mea”
DINAMO
Se oferă antrenor la Dinamo chiar și în cazul retrogradării: „Trebuie o reconstrucție de la zero! Acolo e casa mea”
Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite
MERCATO
Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
Todor
Todor  •  08 Mai 2024, 16:10

Gică, de aceea ne-a plăcut fotbalul de atunci că era liber. Și era frumos. Nu pot să trec peste întreținerea minciunii că fotbalul de azi e mai bun decît cel de ieri, că echipe de atunci n-ar face față la ritmul și viteza de-acuma. Nu cred că-i așa! O echipă cu jucători ce joacă liber și cîțiva ce ascund mingea le-ar lega șireturile la cei de azi ce joacă nu urît, joacă statistic. Și nu-i vina jucătorilor. La fel a tăcut Nadia zilele trecute cînd a fost întrebată cum ar fi fost ea azi. Stai și te-ntrebi dacă foști mari sportivi nu și-au vîndut sufletul.

10.Geo
10.Geo  •  08 Mai 2024, 13:48

Pe Ianis de ce nu il face sa joace si el la o echipa?!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Mai 2024, 13:23

Marcel Raducanu cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează