FOTBAL  »  Superliga  »  RĂSPUNS

„Demers de transparență” al clubului din Superligă după acuzațiile de blat: „Acuzați pe nedrept și în bătaie de joc! Vă invităm să prezentați dovezi”

Hermannstadt a pierdut cu Poli Iași în play-out // sursă foto: Facebook @ FC Hermannstadt +49   FOTO
Hermannstadt a pierdut cu Poli Iași în play-out // sursă foto: Facebook @ FC Hermannstadt

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2024 20:30 / Actualizat marti, 07 mai 2024 20:39

Hermannstadt a fost învinsă de Poli Iași în etapa 8 a play-out-ului Superligii, scor 0-1, prima înfrângere a sibienilor pe teren propriu după aproape 10 luni! Multe voci au acuzat că FCH ar fi pierdut deliberat, inclusiv propria galerie a scandat „Rușine să vă fie”. Hermannstadt a răspuns astăzi acuzațiilor prin ceea ce numește un „demers de transparență”.

Aflată pe loc direct retrogradabil, Poli Iași a obținut un succes mare în penultima rundă a play-out-ului, 1-0 la Sibiu, rezultat care a urcat-o pe locul 14, primul de baraj.

Suporterii sibieni prezenți la meci au simțit ceva suspect, scandând la finalul partidei „Demisia” și „Rușine să vă fie!”. Ulterior, pe rețelele de socializare au curs acuzațiile de blat.

Astăzi, la o zi după meciul dintre Hermannstadt și Poli Iași, sibienii au răspuns acuzațiilor de blat prin ceea ce ei numesc un „demers de transparență”.

Andrea Compagno nu-i rămâne dator lui MM Stoica: „Cine e acest personaj de fapt?”
ATAC
Andrea Compagno nu-i rămâne dator lui MM Stoica: „Cine e acest personaj de fapt?”

Hermannstadt răspunde acuzațiilor de blat de la 0-1 cu Poli Iași: „Pe nedrept, în bătaie de joc!”

„Suntem pe finalul unui sezon în care, considerăm noi, am reușit să ne consolidăm poziția în prima ligă a fotbalului românesc. Am reușit asta prin investiții / fapte concrete de ordin financiar, administrativ și sportiv. AM MUNCIT FOARTE MULT!

De aceea, sezonul 2023-2024 a fost, este și va rămâne unul care ne-a dat speranțe sau, mai bine zis, ne-a dat voie să visăm frumos! Iar acest fapt se datorează modului în care a evoluat echipa noastră și implicit a rezultatelor obținute pe teren. Repetăm: PE TEREN!

Dacă vorbim de investițiile care au fost făcute pentru a motiva echipa, vă putem asigura că ele au fost și sunt consistente, mai ales pentru clasarea pe unul dintre primele două locuri din clasamentul final al Play-Out-ului.

Aducem la cunoștință tuturor celor care citesc acest comunicat că dezaprobăm vehement «ipotezele» lansate în spațiul public care susțin, cităm, că «ne-am dori să retrogradeze Dinamo București și de aceea am pierdut meciul cu Poli Iași», mai ales dacă ne gândim la veniturile generate din biletele vândute la meciurile disputate pe Stadionul Municipal Sibiu!

De asemenea, îi invităm în mod responsabil, etic, profesionist și civilizat pe toți cei care au îndrăznit să lanseze acuzații de «blat» în spațiul public, legate de meciul de pe teren propriu cu Politehnica Iași, să prezinte dovezi organelor abilitate! De asemenea, cu acest «prilej», îi rugăm să ne și explice cum în anul 2024 se mai poate face așa ceva și cine și-ar permite să spună cuiva «să piardă un meci», fiind faptă penală...

Altfel, noi știm că nu merităm să fim acuzați pe nedrept și în «bătaie de joc», după toată MUNCA noastră din acest sezon foarte greu și nu numai!”, au scris cei de la Hermannstadt.

În finalul comunicatului, sibienii au prezentat declarațiile pe care le-au făcut după meci doi dintre jucători, căpitanul Ionuț Stoica și nou-venitul Ianis Stoica, dar și pe cele ale antrenorului Marius Măldărășanu.

A fost lipsă de concentrare în meciul cu Poli Iași. Noi avem bonusuri contractuale pentru primele două locuri din Play-Out și nu ar fi trebuit să le permitem celor de la Iași să câștige. Sunt bonusuri importante!

- Ionuț Stoica, fundaș și căpitan FC Hermannstadt

Din păcate ei au avut oceazia aceea și au jucat pragmatic, fiind, cum se spune, «cu cuțitul la os» și ne-au taxat! Asta a făcut diferența. Și noi aveam nevoie de cele 3 puncte, fiindcă valorau foarte mult.

- Ianis Stoica, atacant FC Hermannstadt

Repriza a doua cu Poli Iași este cea mai slabă de când sunt la FCH. Reacția noastră după golul lor... NU trebuie să existe în fotbal! Conta un rezultat favorabil cu Poli Iași, așa că în caz contrar suntem nevoiți să acceptăm toate criticile.

- Marius Măldărășanu, antrenor FC Hermannstadt

VIDEO. Fanii lui Hermannstadt au răbufnit după 0-1 cu Poli Iași: „Rușine să vă fie! Demisia!”

Citește mai multe știri din Superligă:

Intrare liberă la un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare
POLI IAȘI - PETROLUL
Intrare liberă la un meci decisiv pentru salvarea de la retrogradare
Nu vrea să-l vadă pe Mircea Lucescu îl Superligă: „Cu tot respectul pentru Slobozia...”
ANTRENOR
Nu vrea să-l vadă pe Mircea Lucescu îl Superligă: „Cu tot respectul pentru Slobozia...”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
tytel
tytel  •  18 Mai 2024, 08:29

De parcă era imposibil ca Poli Iași să bată Sibiul!!!! DISPERAȚILOR , Hermanstad era salvată normal că juca puțin relaxată, iar Iașiul și - a urmărit interesul!!!! Doar nu era PSG la Sibiu și imposibil de învins! AU PICAT ECHIPELE FARA SUPORTERI PÂNĂ LA URMA: VOLUNTARI ȘI FCU.

tehnicu...
tehnicu...  •  08 Mai 2024, 16:00

„Acuzați pe nedrept și în bătaie de joc! Vă invităm să prezentați dovezi”... cata ipocrizie. maldarasene, mai vizioneaza inca de 10 ori jocurile cu Dinamo, Voluntari, Botosani si Iasi, poate asa intelegi si tu ceva, corectule care esti:))

tehnicu...
tehnicu...  •  08 Mai 2024, 15:59

„Acuzați pe nedrept și în bătaie de joc! Vă invităm să prezentați dovezi”... cata ipocrizie. maldarasene, mai vizioneaza inca de 10 ori jocurile cu Dinamo, Voluntari, Botosani si Iasi, poate asa intelegi si tu ceva, corectule care esti:))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează