ALTELE  »  STIRI  »  ADRIAN PĂUNESCU A ÎNCETAT DIN VIAŢĂ

Vezi ce spun mari artişti ai României despre importanţa poetului Adrian Păunescu!

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 noiembrie 2010 00:00

Victor Socaciu a vorbit despre contribuţia lui Adrian Păunescu la devenirea poporului român şi propune ca ziua decesului poetului să fie declarată zi de doliu naţional.

"E un moment tragic nu doar pentru cei care i-au fost apropiaţi, ci pentru toţi românii. Poporul munceşte secole pentru a şlefui un asemenea om, Păunescu a fost un poet extraordinar, a adus metafora pe culmi care nu mai fuseseră atinse pînă la el. Adrian are nevoie de preţuirea neamului său, pentru el şi-a sacrificat întreaga viaţă.

A dispărut un titan al culturii, România pierde o mare valoare. Peste 50 sau 100 de ani vom putea vorbi despre această eră ca despre era Adrian Păunescu. Să fie doliu naţional!", a spus Victor Socaciu la Realitatea TV.

Artistul Ovidiu Lipan Ţăndărică insistă şi el asupra importanţei lui Păunescu pentru cultura românească: "Trebuie să peţuim mai mult valoarea, să nu mai irosim talentul! Păunescu ne-a învăţat cît de important este să fii mîndru cu cetăţenia ta, cu faptul că eşti român. Un artist, un poet, un om de la care trebuie să se înveţe şi de care nu trebuie să se uite niciodată!".

Lansat de Adrian Păunescu la Cenaclul Flacăra, Vasile Şeicaru spune că poetul a influenţat viaţa a milioane de români:

"Nu este important doar pentru mine, Păunescu înseamnă extraordinar de mult pentru România. Nu am cum să uit perioada pe care am petrecut-o în compania lui, a fost unul dintre cei care au influenţat generaţii la rînd. Piesele pe care le am în repertoriu îi cîntă versurile, lumea mi le cere la fiecare concert".

Mircea Vintilă: "Iubea poezia, iubea muzica, iubea România. Adrian Păunescu scria pe orice, pe şerveţele, pe bileţele de hîrtie, avea o pasiune extraordinară. Un asemenea om nu are cum să fie uitat!".

Sergiu Nicolaescu: "Un om de mare valoare, un poet extraordinar. Nu avem multe valori, e păcat că una dintre ele nu se mai află printre noi!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ciupi0812
ciupi0812  •  05 Noiembrie 2010, 10:50

doliu national?! ma, fir-as al mamii!!

stelistul51
stelistul51  •  05 Noiembrie 2010, 09:54

pentru multi dintre noi a fost o flacara vie,acum ea s a stins si am devenit mai saraci.la fel multi dintre noi l au stigmatizat,l au pus la zid,dar atrecut peste aceste vicisitudini,si a invins adverrsarii.am pierdut un mare patriot,un mare om de cultura,as spune fara sa gresesc ca dupa eminescu,acolo este locul lui.

gogu2005
gogu2005  •  05 Noiembrie 2010, 09:28

Eminescu, Cosbuc, nu au prins vremurile comunistilor asa ca taci si nu vorbi despre persoane care au facut ceva pentru altii, nu ca tine doar l_aba si gura multa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează