SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL EUROPEI

Accident teribil » Webber a decolat la Valencia!

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2010 00:00

Australianul Mark Webber a zburat efectiv cu monopostul său după ce s-a urcat pe maşina lui Kovalainen. Nimeni nu a păţit nimic.

În sezonul trecut, la Budapesta, Felipe Massa a văzut moartea cu ochii. Un obiect deSprins dintr-un alt monopost i-a zburat direct în cap. Şi-a pierdut cunoştinţa, intrînd în parapetul de protecţie, dar casca de protecţie i-a salvat viaţa. La Valencia, Webber a fost şi mai norocos. Australianul de la Red Bull a încercat să-l depăşească pe Kovalainen (Lotus). Finlandezul şi-a apărat poziţia, iar Webber n-a mai putut evita impactul. Monopostul lui Kovalainen a fost practic o trambulină pentru Webber. Australianul a zburat bine şi după o rostogolire în aer a căzut tot pe roţi. Mare noroc! Pilotul trebuie să treacă şi pe la biserică pentru că, după impactul foarte dur cu glisiera de protecţie formată din cauciucuri, a ieşit pe picioare din cea mai rămas din monopost.

"Mi-am apărat poziţia! Ce trebuia să fac?", a explicat Kovalainen, iar Webber a găsit puterea să mai şi zîmbească, deşi abandonul său îl îndepărtează un pic de liderul Hamilton din clasamentul piloţilor.

Afacere Vettel, surpriză Kobayashi
Cursa a fost afacere Vettel. A plecat din pole-position şi n-a cedat primul loc pînă la sfîrşitul cursei. E drept, l-a ajutat şi Hamilton, care a pierdut timpi importanţi fiind penalizat. Britanicul a primit un "drive- through" pentru faptul că a depăşit Safety- Car cînd acesta era pe pistă.

Marea surpriză era s-o producă Kobayashi. Japonezul de la BMW Sauber a avut parte de o maşină perfectă, extrem de echilibrată, şi se părea că acesta va evita pînă la final intrarea la boxe pentru a-şi înlocui cauciucurile. Cu 3 tururi înainte de final, planul său a căzut. Pînă atunci era pe poziţia a treia, iar după înlocuirea pneurilor a căzut 6 poziţii. Niponul nu s-a mulţumit, iar în final l-a depăşit pe Fernando Alonso (Ferrari). Şi aşa a terminat pe locul 7.

Probleme pentru Schumacher
Schumacher a fost şi mai ghinionist decît Kobayashi. Toată cursa a avut probleme cu pneurile, pe care le-a schimbat de 3 ori. Degeaba a reuşit Schumi de cîteva ori cel mai rapid tur pentru că n-a intrat în puncte. Doar locul 16!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează