SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL BRAZILIEI

Vettel cîştigă în Brazilia, Red Bull e noua campioană la constructori! Titlul la individual se decide în ultima etapă!

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2010 00:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2011 12:58

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a cîştigat, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Interlagos.

Pilotul german al echipei Red Bull, Sebastian Vettel, a cîştigat, Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Interlagos.

El a fost urmat de coechipierul său, australianul Mark Webber, în timp ce pe locul trei s-a clasat  Fernando Alonso (Ferrari), iar pe patru a terminat Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), britanicul fiind urmat de coechipierul său Jenson Button.

Deşi a plecat pentru prima dată în carieră din pole-position, Nico Hulkenberg a pierdut şefia cursei încă de la final, iar pe parcurs a mai pierdut cîteva poziţii şi a încheiat pe locul opt

În urma acestor rezultate, echipa Red Bull a devenit campioană mondială la constructori, cu o etapă înaintea finalului sezonului, în timp ce lupta pentru titlul de la individual devine din ce în ce mai strînsă.

Fernando Alonso se află pe prima poziţie, cu 246 puncte, fiind urmat de Mark Webber, cu 238 puncte şi de coechipierul său, Sebastian Vettel, cu 231 puncte.

"Este o zi incredibilă. Sînt foarte mîndru de ceea ce a reuşit echipa mea. Nu a fost uşor, dar odată ce am preluat conducerea, am putut să controlez cursa", a declarat Vettel.

Ultima a etapă din acest sezon, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, se va desfăşura week-end-ul viitor, pe circuitul Yas Marina.

CLASAMENT CURSĂ

1. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) 1h33:11.803;
2. Mark Webber (Australia/Red Bull) +4.243;
3. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) +6.807;
4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) +14.634;
5. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) +15.593;
6. Nico Rosberg (Germania/Mercedes) +35.320;
7. Michael Schumacher (Germania/Mercedes) +43.456;
8. Nico Hulkenberg (Germania/Williams) la un tur;
9. Robert Kubica (Polonia/Renault) la un tur;
10. Kamui Kobayashi (Japonia/Sauber) la un tur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează