SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL CANADEI

Hamilton a cîştigat Marele Premiu al Canadei

Articol de - Publicat duminica, 13 iunie 2010 00:00

Urmăreşte aici comentariul live:

Ultimul tur. McClaren face o nouă dublă. Hamilton şi Button, urmaţi de Alonso şi Vettel. Michael Schumacher a terminat pe 9.

Turul 65. Hamilton îşi păstrează prima poziţie, iar comisarii de cursă anunţă că va fi investigat un incident la start între Schumacher şi Felipe Massa.

Turul 59. Hamilton e pe prima poziţie în cursă. Schumacher e pe locul 9.

Turul 53. Hamilton preia conducerea, după ce Webber a oprit la boxe pentru a doua oară.

Turul 47. Monopostul lui Trulli scoate fum. Nimic dramatic nu s-a întîmplat, dar italianul a fost nevoit să abandoneze.

Turul 44. Alonso se aproprie de Hamilton, aflat pe poziţia secundă. Webber în continuare lider, cu un avantaj de 4 secunde. Temperatura foarte ridicată în Canada.

Turul 38. Webber e incurajat de la cabine. Hamilton are cel mai rapid tur de pistă.

Turul 32. Pedro de la Rosa abandonează cu o problemă tehnică. Sauber nu mai are nicio maşină în cursă.

Turul 28. Vettel a intrat din nou la boxe. La fel şi Alonso. Button profită şi trece îm faţa lui Alonso.

Turul 22. Hamilton, Alonso şi Button sunt în cinci secunde în fruntea cursei. Vettel pîndeşte podiumul. Toţi au oprit o dată la boxe.

Turul 18. Alonso este mai lent decît Hamilton. McLaren se distanţează uşor de Ferrari. Michael Schumacher e pe 12.

Turul 16. Buemi intră la boxe, după Vettel. Hamilton revine pe primul loc, urmat de Alonso şi Button.

Turul 11. Schumacher a intrat la boxe. Vettel şi Webber sunt în fruntea cursei. Ultimul a intrat la boxe.

Turul 10. Hamilton intră la boxe, odată cu Fernando Alonso. Spaniolul iese primul, Vettel e lider pe circuit.

Turul 8. Vettel îl asaltează pe Hamilton. Button intră la boxe. Vettel are cei mai buni timpi pe ultimele patru tururi.

Turul 6. Webber trece de Button şi ajunge în vecinătatea podiumului. Hamilton se menţine lider, urmat de Vettel şi Alonso.,

Turul 4. Michael Schumacher a urcat de pe 13 pînă pe 8.

Turul 2. Temperatura la nivelul solului este foarte ridicata. Kobayasi a abandonat, dupa ce a derapat într-un zid in primul tur.

Start. Hamilton a plecat foarte bine, Vettel îşi păstrează locul secund. Alonso e pe trei.

 

Pentru prima oară în acest sezon, primul la grilă nu va fi nici un pilot de la Red Bull, Lewis Hamilton fiind cel care a oprit seria de 7 pole-position-uri consecutive ale austriecilor.


Lewis Hamilton pare în formă. A arătat-o încă de la antrenamente, în ultima sesiune a acestora, atunci cînd a înregistrat cel mai bun timp. Britanicul a reuşit ieri, la Montreal, să fie cel mai rapid, performanţă obţinută chiar la ultima sa încercare. Astfel, pilotul lui McLaren a întrerupt seria de 7 pole-position-uri consecutive din acest sezon, din tot atîtea posibile, bifate de Red Bull. Dacă nu era Webber, era Vettel şi tot aşa. Acum e Hamilton! N-a scăpat definitiv de cei doi pentru că piloţii de la Red Bull, Webber şi Vettel, îl vor seconda pe britanicul lui McLaren. Coechipierul său, Jenson Button, a obţinut cel de-al 5-lea timp.

Ferrari este şi ea acolo în faţă prin Fernando Alonso, care a fost foarte aproape de poziţia a 3-a a lui Vettel. Ceva mai jos se regăseşte şi brazilianul Massa.

Toată lumea aştepta o surpriză din partea lui Mercedes GP, mai ales că Michael Schumacher arătase la antrenamente că e pus pe fapte mari. Germanul a terminat pe locul 13 în sesiunea a doua a calificărilor şi n-a mai avut dreptul să participe şi la Q3. Nici Rosberg n-a rupt gura tîrgului şi a prins doar poziţia a 10-a.

Marea surpriză a produs-o Vitantonio Liuzzi, pilotul lui Force India, care va pleca astăzi de la Montreal de pe poziţia a 6-a.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
criss
criss  •  13 Iunie 2010, 22:15

E McLaren, nu McClaren ,ca nu e fostul antrenor al Angliei . Cine va mai face ziaristi...

schumacher21
schumacher21  •  13 Iunie 2010, 21:06

Dan Alexandrescu ala de comenteaza F1 e praf frate e terminat pe viatza el nici nu stie pilotii si il face pe Schumacher penibil in direct. A facut o gramada de gafe dealungul anilor cine il tine in bratze e TERMINAT. Rusine tvr 1 pt asemenea comentatori la formula 1 ca nici Bonifaciu nu e departe de MIKI :)). Moroc cu marinescu copilu ala tanar ca ii mai scoate. Fani formulei vor demisia nui MIKI un individ pafarist care cheltuie banii tvr degeaba pe deplasari. RUSINE MIKI.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează