SPORTURI  »  AUTO  »  NOUTĂŢI AUTO

Seat Leon TDI, terminatorul din WTCC, disponibil pe gsp.auto.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iulie 2009 00:00

Inca de la aparitia sa in urma cu un deceniu, Seat Leon a fost un succes. Gandit ca o versiune hatchback a lui Toledo, Leon si-a castigat repede un loc in inima soferilor cu un stil sportiv de condus.

Pentru ca, desi la baza este o masina de familie, Leon se preteaza foarte bine pretentiilor sportive gratie motorizarilor si tinutei de drum. Pentru a sublinia caracterul sportiv, Seat a infiintat in 2003 Supercopa SEAT Leon. Versiunea desemnata sa ia startul in aceasta competitie a fost dezvoltata de divizia de motorsport a producatorului spaniol pornind de la prima generatie Leon Cupra R.

Cu 247 CP sub capota, varianta de curse s-a facut repede remarcata. In 2005, odata cu aparitia in peisaj a celei de-a doua generatii, Seat a facut pasul spre nivelul urmator: World Touring Car Championship (WTCC). Dupa ce trei sezoane a stat in umbra lui BMW, recuperand teren incet dar sigur, Seat Leon si-a facut de cap anul trecut si a castigat detasat atat la piloti, cat si la constructori. In 2009, constructorul spaniol este din nou pe drumul cel bun, la jumatatea sezonului aflandu-se in fruntea celor doua clasamente.

Modelul pe care se bazeaza Seat este acelasi Leon TDI pe care il gasiti si pe gsp.auto.ro, dar, evident, puternic modificat pentru a face fata asaltului de BMW-uri, Chevrolet-uri si Alfa Romeo. Chiar daca Leon-ul de strada nu se ridica la inaltimea versiunii de circuit in ce priveste performantele, acesta ramane unul dintre cele mai dezirabile modele din oferta Seat.

Fie ca il vrei pentru liniutele de la semafor, fie pentru ca incerci sa impaci spiritul familist cu atitudinea rebela, sau, pur si simplu, iti place masina, Seat Leon este o alegere buna. Pe gsp.auto.ro gasesti nenumarate masini, cu preturi pentru orice buzunar: Seat Leon incepand de la 3.000 euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  27 Iulie 2009, 16:22

lasati reclamele ca stim si noi unde sa cautam masini la mana a doua.

 •  27 Iulie 2009, 15:30

Alfa Romeo nu mai concureaza in WTCC de ani buni

Vezi toate comentariile (2)
Comentează