FOTBAL  »  AMICALE  »  DINAMO - BARCELONA 0-2

Dinamo nu s-a făcut de rîs în amicalul cu Barcelona: ”Am ţinut piept extratereştrilor”

Țucudean (aici, în duel cu Mascherano) a luptat din greu în confruntările cu mult mai cunoscuții apărători ai catalanilor
Țucudean (aici, în duel cu Mascherano) a luptat din greu în confruntările cu mult mai cunoscuții apărători ai catalanilor

Articol de - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 20:53

Jucătorii dinamovişti nu se simt frustraţi de scor sau de posesia clară a adversarilor şi spun că de-abia aşteaptă să mai aibă parte de un joc de nivelul grupelor Champions League.

Roş-albii au ieşit cu capul sus din confruntarea cu mulţi dintre cei mai buni jucători ai lumii. "A fost o întîlnire de nivelul Champions League, chiar dacă a fost un amical. Barca a jucat cu ce avea mai bun, iar Dinamo s-a ridicat la nivelul pretenţiilor. Toţi de la echipă am avut de învăţat din această experienţă, iar această confruntare este un stimulent pentru a ajunge să mai evoluăm contra marilor puteri ale fotbalului la cel mai înalt nivel", a declarat Ionel Dănciulescu (35 de ani).

Veteranul a fost completat de către un puşti, George Ţucudean (21 de ani): "Am jucat frumos, nu ne-a fost teamă. Păcat că am luat gol în ultimul minut. Ar fi fost super să fi dat şi noi unul. Oricum, nu ne-am făcut de rîs. Am stat bine în teren, sper să ne revedem curînd cu Messi şi cu Xavi în grupele Champions League".

Posesia clară în favoarea catalanilor, 68% contra 32%, nu i-a demoralizat pe roş-albi. "Nici Arsenal, nici alte echipe mari ale Europei nu au mai multă posesie într-un meci cu Barca! Puteam să jucăm şi mai bine, însă am întîlnit nişte fotbalişti extraordinari. O să creştem dacă vom întîlni astfel de echipe. Treptat, o să ajungem la un nivel ridicat, învăţînd de la cei mai buni", a zis Constantin Nica, fundaşul de 19 ani al dinamoviştilor.

"Am ţinut piept unei mari echipe, sperăm să continuăm să avem cît mai multe meciuri cu formaţii din Europa, chiar în competiţiile oficiale. Este o lecţie pe care am învăţat-o, sper să ne ajute în confruntările cu Metalist Harkov", a conchis Marius Alexe (22 de ani)

3 şuturi pe poartă au avut dinamoviştii în amical. Nici un gol

5 şuturi pe poartă au avut catalanii în amical. Şi-au punctat de două ori

"A fost un film frumos. Cred că Dinamo se poate bate la titlu în acest sezon. A arătat, în multe momente, că poate să se ţină la nivelul de fotbal impus de Barcelona" (Cristi Borcea, preşedinte executiv Dinamo)

"Dinamo a arătat că este adversar ce poate pune probleme Barcelonei, chiar dacă a fost doar un spectacol, mai degrabă, iar catalanii nu s-au întrebuinţat la maximum. Sînt mîndru de echipă" (Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo)

"Diavolul Barcelona a fost o ploicică scurtă de vară, uşor de suportat. Dinamo şi-a ridicat ştacheta pretenţiilor. Barcelona a semănat cu ce joacă de obicei mai mult în prima repriză. Totuşi, nu a avut agresivitate ofensivă" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

"Sînt foarte mulţumit de cum am jucat, eu vreau fotbalişti cu tupeu, chiar şi în faţa mea. Nu trebuie să mai avem teamă, indiferent cu cine jucăm" (Dario Bonetti, antrenor Dinamo)

Ce nu s-a văzut la televizor sau în cronica partidei
- Secunda 59: Nica a fost primul dinamovist care a atins balonul după ce catalanii au dat lovitura de începere, deposedarea fundaşului dreapta fiind primită cu ropote de aplauze.
- Minutul 17:50: Valdes, portarul Barcei, a atins pentru prima dată mingea, după o pasă, la siguranţă, a lui Pique.
- Minutul 22:48: Ţucudean a tras primul şut al "cîinilor" spre poarta adversă. Din nou ropote de aplauze.
- Minutul 30:44: Boubacar a obţinut primul corner al roş-albilor. A vrut să tragă la poartă, dar a fost blocat de un adversar.
- Minutul 50:56: Ţucudean a reluat cu capul, iar Valdes a scos in extremis, aceasta fiind prima mare ocazie de a puncta a dinamoviştilor.
- Minutul 52:00: "Cîinii" au reuşit 23 de pase consecutive, ajungîndu-se la ole-uri din tribune.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează