FOTBAL  »  AMICALE  »  CFR - FERENCVAROS 1-0

Pastilă pentru Inter » CFR a cîştigat primul amical al anului, 1-0 cu Ferencvaros

Faza penalty-ului din care Cadu a marcat unicul gol al partidei.
Faza penalty-ului din care Cadu a marcat unicul gol al partidei.

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 21:17

Campionii au început cu dreptul seria meciurilor de verificare în cantonamentul spaniol, învingînd la limită ocupanta locului 5 din prima divizie maghiară.

Cu mai puţin de o lună înainte de "dubla" cu Inter Milano (14/21 februarie), clujenii şi-au început seria de amicale din cantonamentul de la Marbella cu un test împotriva lui Ferencvaros. Majoritatea senatorilor de drept din lotul lui Paulo Sergio au stat pe bancă în prima repriză pentru a le face loc juniorului Păun şi chiar lui Weldon, revenit după o experienţă mai puţin reuşită în China.

Ivo Pinto şi Camora au fost excepţiile, dar jocul campioanei a fost influenţat de antrenamentele fizice dure din prima săptămînă de pregătire. Lipsiţi de prospeţime şi biciuiţi de vînt şi de o ploaie sîcîitoare, ardelenii au fost salvaţi pe finalul reprizei de fundaşul Ionuţ Rada, care a expediat un şut aproape de vinclu din lovitură liberă, însă portarul advers a respins in extremis (44).

Artileria grea la reluare
La pauză, exprimarea în joc a celor din Gruia s-a schimbat radical, iar ocaziile s-au înmulţit la buturile adverse. După ce Rui Pedro a reluat slab din careu o pasă ideală venită de la Diogo Valente (60), "feroviarii" au deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de Maah şi transformată de căpitanul Cadu (73).

Abia adus de la Citadella, francezul a făcut ce a vrut în banda dreaptă cu jucătorii adverşi şi i-a oferit şansa lui Liviu Ganea de a reveni cu gol după o lungă perioadă de absenţă, însă ex-dinamovistul a fost blocat în momentul şutului (85).

"E important că am trecut cu bine primul test. Ne-a dezavantajat puţin vîntul puternic, dar am avut o repriză secundă de calitate" ( Iuliu Mureşan, preşedinte CFR)

CFR - Ferencvaros (Ungaria, I) 1-0
A marcat: Cadu (73-penalty)

CFR (prima repriză): Stăncioiu - Ivo Pinto, Maftei, I. Rada, Camora - Godemeche, Celestino - Păun, Hora, Deac - Weldon. Antrenor: Paulo Sergio. A mai jucat: Sg. Buş

CFR (a doua repriză): Felgueiras - Panin, Cadu, Piccolo, Sepsi - G. Mureşan, Muniru - Maah, Rui Pedro, Diogo Valente - L. Ganea

ALTE ŞTIRI DESPRE CFR:

"Vrem neapărat un trofeu"
Căpitanul Ricardo Cadu, a trasat obiectivul principal al echipei: "Ne simţim bine în Spania, chiar dacă avem două antrenamente pe zi. Nu e deloc uşor, am ştiut că prima săptămînă va fi mai dificil. Trebuie să cîştigăm un trofeu neapărat în acest an, şi nouă ne-a rămas Cupa, pentru că în campionat distanţa e destul de mare de Steaua. Ne vom juca şansa şi cu Inter, asta e clar".

Vitezist şi eficient
Robert Maah (27 de ani) a ajuns vineri seara în cantonamentul clujenilor de la Marbella, iar după ce a semnat contractul pe doi ani şi jumătate, ieri a bifat primul său meci în tricoul vişiniu. Fostul atacant al Citadellei a fost folosit pe postul de extremă dreaptă în locul lui Sougou, a avut dese nesincronizări cu Rui Pedro, dar a impresionat prin viteză. În plus, francezul a scos un penalty, după ce a scăpat singur spre careul advers în minutul 72.

Kapetanos şi Vass, protejaţi
Grecul Pantelis Kapetanos a resimţit unele dureri musculare de la antrenamentele fizice şi a fost menajat aseară la primul test din cantonamentul de iarnă. Nici ungurul Adam Vass nu a prins vreun minut cu Ferencvaros pentru că s-a accidentat la ultima şedinţă de pregătire, urmînd să se pregătească separat la sala de forţă în următoarele 4 zile. "Nu e nimic grav, el va fi apt pentru Inter", au spus oficialii clujeni.

INBOX
- Paulo Sergio nu a stat pe banca tehnică, ci a preferat să urmărească prima repriză din tribună pentru a putea observa aşezarea pe teren a jucătorilor săi.
- Fostul jucător al clujenilor, Bogdan Mara, a ajuns şi el în Spania şi a urmărit amicalul cu Ferencvaros alături de preşedintele Iuliu Mureşan.
- Fratele lui Muntari, Sulley Muniru (19 ani), a fost testat pe tot parcursul reprizei secunde, impresionînd prin driblinguri şi siguranţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
tripp
tripp  •  20 Ianuarie 2013, 17:39

ce mai cauta jucatori gen hora, rada,ganea sau maftei in lot? unii sint ,,petarde,, alti nu au fost niciodata fotbalisti, mai ales ca cfrul se lauda acum ceva timp cu o echipa a 2-a cu jucatori valorosi (romini si straini)adusi din toata lumea/tara.....

cfrclujole
cfrclujole  •  20 Ianuarie 2013, 17:04
Postat de adrian84 pe 20 Ianuarie 2013, 10:13

Cand dati novala la articolele despre Steaua numai opinii pertinente si de bun simt aveti in bagaje, nu? Aveti pretentii insa initiativele voastre sunt jalnice. De fiecare data cand intru sa citesc un articol despre Steaua bluearth, alpin, behaitoarea, dinamofan, dinamovistfaravoie tu si multi altii, postati numai ironii ieftine si jigniri. Cand unu' posteaza un comentariu care nu cred ca a fost formulat pentru a jigni nu va convine. Cantariti cu aceeasi masura, nu?

ti se pare! pe mine nu m-ai vazut pe articolele voastre si nici nu am obiceiul sa injur! eu intru la voi sau la altii doar cand este un meci, altfel nu ma intereseaza articolele voastre! macar fii corect sau da-i pace! oricum la articlele noastre va bagati toti, se pare ca si tu la fel!

albusibiu
albusibiu  •  20 Ianuarie 2013, 14:13
Postat de andystar pe 20 Ianuarie 2013, 01:43

PRin plecarea lui Sougou va fi prapad la cfr ,nu-i vad prea bine ! Daca nu iau alt jucator aproape la fel ! S-au miscat slabut ieri !

Nu-i vezi bine? Cauta repede un oftalmolog!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close