FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - FERENCVAROS 1-2

VIDEO Avantaj Ungaria » Greşelile defensive s-au înmulţit. Steaua pierde al doilea joc din cele 4 disputate în Spania

Chipciu a fost printre puţinii remarcaţi ai partidei de aseară
Chipciu a fost printre puţinii remarcaţi ai partidei de aseară

Articol de , - Publicat joi, 24 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 ianuarie 2013 01:18

Steliştii au ratat trofeul Football Impact în faţa maghiarilor ce nu au în lot nici un jucător de "naţională".

VEZI AICI FAZE VIDEO DE LA MECI!

Ultimul test din Spania a avut şi miză. Roş-albaştrii aveau nevoie de o remiză pentru a cîştiga trofeul Football Impact, numai că adversarii au fost cei de la Ferencvaros. Un nume mai modest decît cele ale lui Dinamo Kiev sau FC Basel, dar cu o motivaţie suplimentară.

"Orice maghiar se apucă de fotbal pentru meciurile cu România" e mărturisirea pe care Balasz Dzsudzsak i-a făcut-o lui Dan Petrescu, antrenorul său de la Dinamo Moscova.

Mai multe imagini de la meci!

Ambiţia vecinilor noştri s-a văzut din plin. Intrările lor i-au făcut în repetate rînduri pe Reghe şi colaboratorii lui să sară de pe bancă. Românii au răspuns prin fotbal, Popa i-a pasat lui Rusescu, golgeterul Ligii 1 a preluat pe genunchi şi a şutat, dar mingea s-a dus puţin pe lîngă poartă (7). Zece minute mai tîrziu, pasa lui Latovlevici a ajuns cu noroc la Chipciu, iar acesta, după o cursă de 35 de metri, l-a învins pe Joda: 1-0!

La faza următoare, Stanca a degajat greşit, însă Somalia a lovit bara. Acesta n-a mai greşit ţinta în minutul 25, cînd a egalat după un şut deviat al lui Bode: 1-1! Imediat, adversarii puteau trece în avantaj, după ce Chiricheş a pierdut aiurea mingea la 30 de metri de poarta sa, însă Cukici s-a încurcat cu Bode.

Nervi mulţi
La pauză, Reghe l-a trimis pe Nikolici să se lupte cu stoperii adverşi, dar tot ungurii au rămas mai periculoşi. Tînărul Cojocaru, înlocuitorul lui Stanca, a respins miraculos în faţa aceluiaşi Somalia (50). Replica roş-albaştrilor a venit de la Tănase, şutul său de la distanţă scurgîndu-se pe lîngă (54). Cinci minute mai tîrziu, ungurii au dat lovitura. Gardoş a respins greşit o minge, iar Cukici a marcat din 10 metri: 1-2! Tot el colaborează bine cu Jovanovici, însă Cojocaru a mai găsit o paradă salvatoare.

Apoi au apărut nervii la români! Pe teren, Nikolici a fost eliminat, iar Chipciu, iertat de arbitru, în timp ce pe margine, MM s-a luat la ceartă cu staff-ul rival! Cu un om în minus, jocul Stelei a început să sufere, prilej pentru puştiul de 17 ani dintre buturi să emită pretenţii la un post de titular. Reghe a riscat şi în minutul 74 a renunţat la un stoper, Szukala, aruncîndu-l în teren pe Tatu.

Chipciu a avut şansa egalării, Joda s-a opus, apoi Gardoş a trimis peste poartă din marginea careului (81). S-a terminat aşa, al doilea eşec din patru amicale disputate în Spania!

Emoţii şi eliminare
Stefan Nikolici trebuia să fie titular aseară, aşa a fost trecut pe foaia de joc. Muntenegreanul a şi ieşit la încălzire, însă după cîteva exerciţii a simţit ceva la pulpa dreaptă şi după ce Reghe s-a consultat cu staff-ul medical, a decis să nu-l mai titularizeze.

Locul său în primul "11" a fost luat de Cristi Tănase, care a evoluat în spatele vîrfului Rusescu. Nikolici a intrat la pauză în locul lui Rîpă. Atacantul a jucat pînă în minutul 67, cînd a fost eliminat după ce l-a călcat pe Jovanovici.

"Se simte o oboseală după atîtea antrenamente. Am încercat să fim în formă maximă în acest cantonament, iar Reghe va trage concluziile" (Adi Popa, mijlocaş Steaua)

Steaua - Ferencvaros ( Ungaria, I) 1-2
Au marcat: Chipciu (17) / Somalia (25), Cukici (59)

Steaua: Stanca (Cojocaru, 46) - Rîpă (Prepeliţă, 46), Szukala, Chiricheş (Gardoş, 46), Latovlevici (Pîrvulescu, 46) - Bourceanu (Rocha, 87), Pintilii - Ad. Popa (Nikolici, 46), Cr. Tănase, Chipciu - Rusescu (M. Costea, 71). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Ferencvaros: Joda - A. Jovanovici, Besici (Busai, 86), Fell, Svab - Otten - Somalia, Cukici, Gyomber (Zaravica, 81), Jenner (Perici, 41) - Bode. Antrenor: Ricardo Moniz

Rezultatele Stelei în Spania
Steaua - Celtic 1-2
Steaua - FC Basel 1-1
Steaua - Dinamo Kiev 2-0
Steaua - Ferencvaros 1-2

Inbox:
- În minutul 38, Szukala a sărit la cap alături de maghiarul Jenner. Mijlocaşul stînga al lui Ferencvaros a căzut urît. Impresionat de ţipetele ungurului, arbitrul i-a arătat cartonaş galben lui Szukala, deşi acesta nu faultase. Jenner n-a mai putut continua partida, suferind o entorsă la genunchiul stîng.
- Tatu a bifat aseară primele minute de la revenirea în Ghencea. Brazilianul a preluat tricoul cu numărul 20 şi a intrat pe teren în minutul 74, în locul lui Szukala.
- După ce la partida cu Dinamo Kiev a asistat antrenorul lui Dinamo Moscova, Dan Petrescu, aseară a fost rîndul lui Paulo Sergio. Tehnicianul lui CFR Cluj a văzut meciul de la tribuna oficială alături de secundul său Sergio Cruz.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
andystar
andystar  •  24 Ianuarie 2013, 22:07

Sunt fericit,Si ma simt bine Scopul vietii l-am gasit Intalnindu-te pe tineeee O Steaua aleeeeeee O Steaua aleeeeeee !!!!!!!!!!

silvercloud
silvercloud  •  24 Ianuarie 2013, 18:28

Ne facem iluzii ca-i scoatem pe Ajax iar noi nu putem sa-i batem pe ungurii astia de la Ferencvaros!! De doi bani speranta!!

andystar
andystar  •  24 Ianuarie 2013, 14:14

Cati bolnavi mintal sunt pe aici,locul lor este la Balaceanca !

Vezi toate comentariile (58)
Comentează