FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - LIVINGSTON 4-1, CORESPONDENŢĂ DIN BURTON UPON TRENT (ANGLIA)

VIDEO Bye "Nilă", welcome Costea! » Atacantul oltean a fost remarcatul meciului cu Livingston, scor 4-1

Steaua a atacat și cu fundașii, Latovlevici fiind cel mai activ om din defensivă
Steaua a atacat și cu fundașii, Latovlevici fiind cel mai activ om din defensivă

Articol de , - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 30 iunie 2013 22:45

Steaua a obţinut prima victorie a verii în mare parte datorită fostului oltean, care, în sfîrşit, a arătat precum un fotbalist de 1,4 milioane de euro.

VIDEO Vezi aici golurile partidei!

În Anglia, Reghecampf a schimbat modul de abordare a amicalelor. Dacă în primul stagiu de pregătire din Austria a folosit cel mai bun "11" disponibil atît cu Rubin Kazan, cît şi cu Videoton, aseară, antrenorul Stelei a lăsat pe bancă artileria grea şi a mizat, cu excepţia lui Tătăruşanu şi a lui Popa, pe jucători ce se vor chinui să fie titulari în noul sezon.

Debut strîmb
Meciul cu Livingston, formaţie din eşalonul second scoţian, a început cum nu se poate mai prost pentru români! După o ocazie a lui Costea, britanicii au deschis scorul în urma unei ezitări a defensivei roş-albastre, unde Rîpă şi Tătăruşanu nu s-au sincronizat (3).

Românii n-au acuzat şocul, ba chiar au început să controleze jocul din ce în ce mai clar. Asta în mare parte datorită lui Adi Popa, un adevărat argint viu, şi a lui Stanciu, fotbalist ale cărui evoluţii în tricoul campioanei sînt din ce în ce mai bune.

Totuşi, egalarea a venit de la Mihai Costea, care a profitat de o recuperare a lui Prepeliţă, a driblat portarul şi a trimis în poarta goală (37): 1-1! Înainte de pauză, elevii lui Reghe au reuşit să treacă în avantaj, după ce Iancu l-a surprins pe portarul scoţienilor cu o lovitură liberă executată pe colţul scurt (44): 2-1!

"Dodel" spectaculos, apoi eliminat
În partea a doua, roş-albaştrii s-au mişcat din ce în ce mai bine, punînd o presiune puternică pe adversari. Popa a continuat să creeze panică în bandă, iar în minutul 48, centrarea acestuia a fost deviată de un stoper advers în plasă, după ce Costea a sărit inteligent peste balon. 3-1! Intrat între timp pe teren, Tănase a adus cu el şi show-ul. A driblat elegant, dar cînd a ajuns la finalizare a încercat un lob de efect, în locul unui şut în forţă.

În schimb, Nilă nu s-a complicat! Conştient că răbdarea lui Reghecampf cu el a ajuns la fundul sacului, olteanul a trimis plasat de la marginea careului, bifînd "dubla" şi arătînd, în sfîrşit!, precum un jucător cu chef de fotbal!

La 4-1 pentru ei, steliştii n-au mai forţat, iar eliminarea lui "Dodel" i-a făcut să exerseze şi posesia. Scoţienii, modeşti, n-au putut profita, ajungînd greu la poarta lui Niţă chiar şi în superioritate. Steaua a cîştigat de o manieră categorică primul amical din această vară, însă a fost o partidă neconcludentă, avînd în vedere valoarea mai mult decît modestă a celor de la Livingston.

"Costea poate fi atacantul mult visat la Steaua, a dovedit şi azi că are calităţi de golgeter. Sperăm cu toţii să facă un sezon excepţional" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Ne-am descătuşat, după ce în Austria nu marcasem deloc. Acum ne gîndim la Supercupă, ne dorim enorm încă un trofeu" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

Steaua - Livingston (Scoţia, II) 4-1 (2-1)
Click aici pentru imagini foto de la meci

Au marcat pentru Steaua: M. Costea (37, 56), G. Iancu (44), Ad. Popa (48)

Steaua: Tătăruşanu (Fl. Niţă, 58) - Rîpă (Cr. Tănase, 46), Gardoş, D. Bratu (Chiricheş, 46), Pîrvulescu (Latovlevici, 4) - Răduţ, Prepeliţă - Ad. Popa, N. Stanciu, G. Iancu (Rîpă, 64) - M. Costea. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
Cartonaş roşu: Tănase (76)

Cum au jucat şteliştii:

Tătăruşanu - 5
Nu a prins o zi foarte bună! Deşi scoţienii nu i-au pus mari probleme, în minutul 3 nu s-a înţeles cu Rîpă şi cu Gardoş, fază în urma căreia a scos balonul din plasă.

Rîpă - 5
E din ce în ce mai clar că nu are şanse să-i ia faţa lui Georgievski. A fost moale, nesigur pe el şi inexistent în ofensivă.

Gardoş - 5
La golul din minutul 3 a ajuns tîrziu la minge. În repriza a doua, cu Chiricheş lîngă el, s-a mişcat mai bine.

D. Bratu - 5
A arătat din nou că e mult sub valoarea titularilor Chiricheş şi Szukala. E clar că-i ultima soluţie pentru postul de fundaş central.

Pîrvulescu - 6
A bifat doar 4 minute, ieşind accidentat.

Prepeliţă - 7
A preluat bine rolul lui Bourceanu, fiind extrem de agresiv la centrul terenul. A recuperate multe baloane şi a dat repede drumul la minge.

Răduţ - 6
S-a mişcat bine la centrul terenului, însă i-a fost teamă să-şi asume responsabilitatea. Îi va fi greu să prindă un post de titular.

Ad. Popa - 7
Ca de obicei, a alergat foarte mult. A fost activ în ofensivă, dar şi în apărare, unde a coborît pentru a-l ajuta pe Rîpă. În partea secundă, a evoluat şi pe postul de fundaş dreapta.

N. Stanciu - 6
Jocul său arată din ce în ce mai bine. Ieri, a şutat de fiecare dată cînd a avut posibilitatea şi s-a înţeles foarte bine cu Iancu pe teren.

G. Iancu - 7
A marcat cu o execuţie frumoasă, din lovitură liberă, însă deocamdată nu poate emite pretenţii de titular.

M. Costea - 8
Cel mai bun jucător al Stelei! În afara celor două goluri, a contribuit şi la reuşita lui Popa, a mai avut şi alte acţiuni bune, inclusiv un şut periculos de la distanţă.

Latovlevici - 6
Şi-a făcut foarte bine datoria, ajutînd atacul, ba chiar ar fi putut şi să înscrie cu un şut din afara careului.

Cr. Tănase - 6
A fost fotbalistul căruia i-au ieşit cele mai multe driblinguri, dar s-a complicat în momentul în care a ajuns la finalizare.

Chiricheş - 6
Sigur pe el, elegant, a dat siguranţă defensivei. Cu el pe teren, scoţienii nu şi-au mai creat nici o ocazie.

Fl. Niţă - 6
A avut o singură intervenţie, cînd a reţinut un şut de la distanţă pe centrul porţii.

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Invitaţie la grătar :)
La partida de aseară au asistat şi aproximativ 50 de suporteri ai Stelei, români ce muncesc în Anglia. La finalul meciului, aceştia i-au luat cu asalt pe favoriţii lor, solicitîndu-le să se fotografieze cu ei şi să le ofere autografe. În plus, ultraşii au mers la Reghecampf şi la MM Stoica pentru a-i invita pe cei doi la o petrecere: "Cît timp sînteţi aici, vă aşteptăm pe la noi într-o seară, facem şi un grătar. Ne vom distra româneşte".

S-a rupt Pîrvulescu!
Paul Pîrvulescu a rezistat în amicalul de ieri doar patru minute. Locul fostului medieşean a fost luat de Latovlevici. Fundaşul stînga de 24 de ani a acuzat dureri musculare şi a fost schimbat imediat de Reghecampf pentru a nu risca o accidentare mai gravă.

N-au putut nici ieri
Lukasz Szukala şi Daniel Georgievski n-au fost folosiţi nici aseară. Cei doi fundaşi nu au fost utilizaţi nici în ultima partidă din cantonamentul austriac, contra maghiarilor de la Videoton. Primul are ceva probleme musculare, în timp ce macedoneanul a acuzat dureri la un tendon.

Schimbat şi băgat ieri
Reghecampf a improvizat ieri. A început partida cu Rîpă titular, dar a decis să-l schimbe pe ex-gălăţean la pauză, în locul acestuia intrînd Cristi Tănase. Tehnicianul campioanei l-a trimis din nou pe teren pe Rîpă în minutul 64, cînd l-a înlocuit pe Gabi Iancu. Bourceanu şi Pintilii nu au fost deloc incluşi în lot pentru acest joc.

INBOX:
- Meciul de ieri a fost urmărit şi de Narcis Răducan, directorul general al gălăţenilor. Oţelul va juca mîine, în direct pe Look TV, cu FC Bury (Anglia, 4).
- Tănase a părăsit terenul după ce-a primit cartonaşul roşu în minutul 76. În primul amical al verii, cel cu Rubin Kazan, 0-0, şi Bourceanu a fost eliminat.
- Chipciu a urmărit meciul de lîngă MM Stoica.
- Aproximativ 100 de suporteri stelişti au fost prezenţi la baza de pregătire unde roş-albaştrii au jucat partida. Unii dintre fani au afişat un banner: "Respect, UEFA!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
jalemare
jalemare  •  01 Iulie 2013, 10:45
Postat de djamorphis pe 01 Iulie 2013, 10:06

Citesc pe alt site ca un TIR cu branza a luat foc pe DN71. Nu dati o stire si cu asta?

ce goluri a dat nila :)) cred ca unul din fundasii scotienilor a fost tocmai soferul tirului cu branza :))))

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  01 Iulie 2013, 10:43
Postat de roadster1988 pe 01 Iulie 2013, 09:48

in prima fraza 50 suporteri romani....in ultima ,100....deci cati au fost?

Razi ciob de oala sparta!!

de_pe_tarnave
de_pe_tarnave  •  01 Iulie 2013, 10:42
Postat de djamorphis pe 01 Iulie 2013, 10:06

Citesc pe alt site ca un TIR cu branza a luat foc pe DN71. Nu dati o stire si cu asta?

Era branza pentru Jilava?!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează