FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - SLOVAN 1-2

VIDEO Counter striker furios » Alibec, one man show cu Slovan Bratislava: bijuterie de gol, înjurături și eliminare

Alibec a fost ieri cel mai bun stelist de pe teren
Alibec a fost ieri cel mai bun stelist de pe teren

Articol de , - Publicat duminica, 29 ianuarie 2017 00:00

"Lunetistul" Alibec a înscris primul gol pentru Steaua, aseară, cu Slovan (1-2), o bijuterie, şi a fost sufletul atacului. Doar că înjurăturile s-au transformat în nervi şi apoi în eliminare pentru cel ce-a purtat şi banderola.

Şi gol, operă de artă!, şi căpitan al echipei, şi prezenţă scenică, şi cartonaş roşu în minutul 88. Denis Alibec a făcut de toate aseară, n-a stat degeaba pe teren.

Fără nicio trimitere ironică spre colegul din atac, Harlem Gnohere. Şeptarul Stelei a arătat cu Slovan Bratislava (locul 3 în Slovacia), de ce a fost declarat cel mai bun fotbalist român din 2016.

  • A reuşit un gol deosebit, din lovitură liberă, de la 25 de metri, înscriind cu un şut plasat la vinclu. Portarul a văzut mingea când a scos-o din plasă.
  • A avut alte câteva pase ce puteau fi decisive pentru colegi, una n-a fost "citită" de către Pintilii, la o alta Boldrin a nimerit bara pe final de meci.
  • Nu vorbeşte încă aceeaşi limbă cu Gnohere, dar asta nu mai e ceva nou. Totuşi, Denis trebuie să-i mulţumească lui Harlem. Masivul coleg din ofensivă a scos lovitura liberă din care el a marcat primul său gol la seniorii Stelei, francezul ştiind cum să obţină ceva din acea fază.
  • După ieşirea lui Pintilii, a primit direct banderola de căpitan! Internaţionalul a fost motivat de gest, însă n-a ştiut să fie un lider total în teren.
  • Problema la Denis este că nu reuşeşte să-şi stăpânească pornirile şi se inflamează după un atac mai dur sau o decizie contra a arbitrului. A luat foc de-a dreptul în minutul 88, când "centralul", un azer, n-a dat penalty, deşi existau circumstanţe, Mucha busculându-l pe Achim scăpat unu contra unu. Alibec s-a dus glonţ la arbitru, după ce în prealabil îl mai apostrofase pe acesta în română şi-n engleză. Când a văzut că Denis se repede în gâtul lui, "centralul" l-a eliminat fără ezitare.
  • Atacul Stelei produce rezonabil. Şi prin prezenţa acolo a lui Denis, mobil şi predispus la efort, plus că mai inventează nişte pase. Roş-albaştrii puteau obţine măcar golul egalizator aseară, pe lângă bara lui Boldrin fiind şi o reluare de autogol a lui Kouta, doar că balonul s-a dus în aceeaşi bară. Însă erorile individuale din apărare au tras din nou echipa în jos.

Ce-a zis Wilfried Moke după meci:

  • "Gol fabulos al lui Alibec, cred că ne-a plăcut tuturor celor care am fost la meci. Steaua a luat cei mai buni atacanţi din România, mai trebuie doar să se lege jocul între ei. Asta ar mai fi de pus la punct până la meciul cu CFR şi să vedem cine joacă în locul lui Popa, Jakolis sau altcineva. Cu Denis şi cu Harlem în faţă vom da multe goluri"
  • Nu vorbim de arbitraj, a fost doar un amical. Nu plecăm urechea la ce se spune despre arbitrajele din amicale, ne pregătim bine şi încercăm să facem jocuri pozitive"
  • "Vom suplini plecările lui Popa şi Toşca. Mai greu e că nu sunt pregătit pentru frigul din România!"
  • "Sunt motivat de concurenţa pe postul meu, e o chestie sănătoasă. Am avut şi până acum, nu mi-e teamă. Fără concurenţă apare relaxarea, cu ea, creşte nivelul"

2eşecuri are Steaua în această iarnă, 0-2 cu Qarabag şi 1-2 cu Slovan. Plus o victorie cu Vardar (1-0) şi o remiză cu Terek (1-1)

Steaua - Slovan Bratislava (Slovacia, I) 1-2 (1-1)

Au marcat: Alibec (22) / De Sa (20), Chiember (74)

Steaua: Fl. Niţă (Stăncioiu 46) - Ov. Popescu (Bălaşa 46), Tamaş (Tudorie 77), Moke, Momcilovici - Muniru, Pintilii (Boldrin 65) - Jakolis, Alibec, De Amorim (Enache 46) - Gnohere (V. Achim 65). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
balauru48
balauru48  •  29 Ianuarie 2017, 14:53

Alibleg e fecesebist, nu stelist!

haideusicfr
haideusicfr  •  29 Ianuarie 2017, 11:17

In Romania a fost protejat.In meciul cu CFR 3-1 parca pentru clujeni a marcat un gol frumos.Spre sfarsitul meciului a lovit un jucator.Pe Muresan parca . N-a patit nimica .Pana odata.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  29 Ianuarie 2017, 10:40
Postat de nebraska pe 29 Ianuarie 2017, 09:05

Ca tzaranu needucat....a ajuns in loc bun.

Pana acum era genial, cel mai bun din Romania, cel mai educat, cel mai onest, de la cea mai buna echipa din tara, nu era gras, etc. Stim povestea...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează