FOTBAL  »  AMICALE  »  STEAUA - WERDER 0-0

VIDEO Nu sînt chiar aşa mici » Steaua a avut altă faţă cu Werder Bremen

Articol de , - Publicat vineri, 17 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 22:00

Deşi le-a lipsit aproape toată defensiva, roş-albaştrii şi-au luat revanşa în faţa nemţilor după eşecul usturător cu Nurnberg şi au remizat cu Werder Bremen în al doilea meci de pregătire.

Steliştii abia aşteptau întîlnirea cu Werder pentru a mai spăla din ruşinea suferită în faţa lui Nurnberg, mai ales că formaţia din Bremen era una şi mai puternică, locul 11 în Bundesliga. Spre deosebire de primul meci, Reghecampf a trimis pe teren cel mai bun "11" posibil, cu excepţia lui Keşeru, care a fost rezervă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În rest, au lipsit doar fotbaliştii indisponibili din punct de vedere medical: Tătăruşanu, Gardoş şi Georgievski. Cu siguranţă, frustrant pentru antrenorul Stelei! E ceva să vii în pregătire şi să nu poţi pregăti aproape deloc defensiva din cauza accidentărilor!

Zid la mijlocul terenului
Improvizaţiile din defensivă s-au văzut încă din start. Bourceanu a trimis modest din lovitură liberă, nemţii au recuperat şi au plecat pe contraatac. Rîpă a fost depăşit uşor, însă Niţă a respins cu piciorul (7). Fundaşul dreapta se putea revanşa peste cinci minute, însă Kapetanos a ajuns tîrziu la centrarea foarte bună a acestuia. Nemulţumit de joc, Reghe a mutat după un sfert de oră.

L-a trimis în centrul defensivei pe Rîpă, lîngă Szukala, Prepeliţă a trecut fundaş dreapta, iar Pintilii a urcat la centru, lîngă Bourceanu. Mişcarea i-a ieşit pentru că linia de mijloc, mai puternică în această formulă, a reuşit să blocheze atacurile germanilor. Ba chiar, Pintilii a fost aproape să deschidă scorul, însă, după un un-doi cu Chipciu, a şutat peste de la marginea careului (17).

Chipciu, "argint viu"
Steaua a început să arate din ce în ce mai bine, iar Tănase a ratat cu puţin şansa din lovitură liberă (24). Apărarea a mai clacat o dată, în minutul 30, cînd Rîpă şi Szukala nu s-au sincronizat, dar Niţă a fost iarăşi la post. Apoi, polonezul a ieşit accidentat, iar Reghe a fost nevoit să mai găsească încă o improvizaţie.

Pintilii înapoi în defensivă, Tănase în locul lui la mijloc, iar Tîrnovan extremă stînga. În ofensivă, greul a fost dus de Chipciu, foarte activ şi cu o disponibilitate la efort impresionantă, a reuşit să le creeze probleme stoperilor adverşi. În schimb, Kapetanos a rămas doar o umbră a jucătorului din prima experienţă în Ghencea.

Tupeul lui Grădinaru
La pauză, tehnicianul a schimbat tot, mai puţin portarul. Deşi omologul de pe banca lui, Robin Dutt, a efectuat o singură modificare, raportul forţelor nu s-a schimbat. Roş-albaştrii nu s-au retras, ci au început să mizeze pe şuturile de la distanţă.

Stanciu a ratat cu puţin ţinta de la marginea careului (48), Keşeru a trimis din lovitură liberă la o palmă de transversală (52), dar cel mai aproape a fost tînărul Grădinaru (54, 64), însă mai întîi a trimis puţin alături, iar apoi a fost blocat de portar.

O dată cu trecerea timpului a început să se vadă faptul că roş-albaştrii se află încă la începutul pregătirii. Stanciu şi-a mai încercat o dată şansa, fără noroc, şi cam atît (70). În schimb, Werder putea cîştiga, dacă Petersen nu ar fi şutat peste poartă din poziţie bună, din interiorul careului (84).

S-a terminat aşa, după un meci în care Steaua a arătat mult mai bine decît în partida cu Nurnberg. Pentru roş-albaştri urmează întîlnirea cu FC Lucerna, din Elveţia, programată sîmbătă, cînd Reghecampf speră să-i aibă la dispoziţie pe Tătăruşanu şi Gardoş.

Bogatinov, menajat
Deşi Tătăruşanu a fost accidentat şi nu a putut evolua, Laurenţiu Reghecampf nu l-a folosit aseară pe Bogatinov. Antrenorul a preferat să-l ţină pe teren tot meciul pe Florin Niţă. Motivul? Portarul macedonean nu a mai evoluat într-un meci din luna mai a anului trecut şi nici nu a apucat să se cunoască prea bine cu noii săi colegi. Antrenorul a vrut să evite o evoluţie ştearsă a acestuia care s-ar fi putut datora lipsei de comunicare dintre el şi fundaşi.

Keşeru, nici un şut pe poartă
Cea mai importantă achiziţie făcută în această iarnă a fost aseară rezervă, a intrat la pauză şi a fost scos în minutul 83. Ca şi în primul amical, cu Nurnberg, cînd a bifat 45 de minute, evoluţia lui Keşeru a fost modestă, fără nici o realizare deosebită.

A executat prost o lovitură liberă dintr-o poziţie bună, a mai încercat un şut, care s-a dus la mare distanţă de poartă, iar concluzia după două jocuri bifate: 83 de minute jucate în echipamentul Stelei, nici un şut pe poartă!

Ce a spus Reghe după meciul cu Werder
- "Ştiam că vom avea jucătorii obosiţi, dar trebuie să jucăm din două în două zile, e important să intrăm în ritm, iar acum am jucat mult mai bine, am avut altă atitudine"
- "În primele zile e normal să fie o oboseală din partea jucătorilor, au mîncat şi ei mai mult de Sărbători. Avem un lot foarte puternic, cu jucători care pot intra pe mai multe posturi"
- "Îmi plac foarte mult puştii pe care îi am în cantonament, sînt jucători de viitor şi au şanse foarte mari să joace la Steaua anul acesta. Trebuie să profite de şansă!"

DECLARAŢIA SERII :)
"Ne revenim încet, încet după primele antrenamente ale cantonamentului şi sper că intrăm pe-un FĂRAŞ normal!"
Mihai Pintilii, mijlocaş Steaua

"Steaua nu mai este o echipă de mingicari, noi sîntem o echipă de luptă. Nu sîntem ca Petrolul, mingicari, cu Mutu şi Zicu" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Steaua - Werder Bremen (Germania) 0-0
Steaua: Fl. Niţă - Rîpă (G. Matei, 46), Pintilii (Aldea, 46), Szukala (Tîrnovan, 32, Varela, 46), Latovlevici (Pîrvulescu, 46) - Prepeliţă (I. Neagu, 46), Bourceanu (Răduţ, 46) - Ad. Popa (Grădinaru, 46), Chipciu (N. Stanciu, 46), Cr. Tănase (Keşeru, 46, Tîrnovan, 85) - Kapetanos (Piovaccari, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Werder: Mielitz - Selassie, Prodl, Caldirola (Lukimya, 61), S. Garcia (Schimtz, 68) - Bargfrede (Ignjovski, 61), Makiadi (Von Haacke, 46) - Eljero (Aycicek, 68), Hunt (Petersen, 61), Kobylanski (Yldirim, 61) - Di Santo. Antrenor: Robin Dutt.

ALTE ŞTIRI:

Puţini români
Dacă în cantonamentul din iarna trecută, desfăşurat tot în zona Marbella şi în aceeaşi perioadă, la meciurile roş-albaştrilor veneau cîteva sute de suporteri, aseară, ca şi la primul meci, cel cu Nurnberg, au fost prezenţi doar 100 de fani români. Unul dintre motivele pentru care conducerea clubului din Ghencea a decis ca echipa să facă ambele stagii de pregătire ale iernii în Spania a fost chiar faptul că la partide avea parte de susţinerea multor români.

Penalty refuzat Stelei
În minutul 38, la scorul de 0-0, steliştii ar fi trebuit să primească o lovitură de la 11 metri. Scăpat din marcaj, Chipciu a fost tras de mînă în careu de Prodl. Deşi, iniţial, arbitrul întîlnirii a intenţionat să fluiere, pînă la urmă a lăsat jocul să continue, spre amuzamentul celor din tribune, dar şi al steliştilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
alexandru_p
alexandru_p  •  17 Ianuarie 2014, 14:18

sa'i dam timp lui keseru, trebuie sa cunoasca grupul, sa se adapteze la noile pregatiri, etc. la fel s'a zis si despre piovaccari dupa primele 2 meciuri ca e vai de capul lui si uite ca a dat ceva goluri! nu zic c'o fi vreo bomba atomica keseru, vreun mic messi nedescoperit pana la 27 de ani, dar hai sa nu'l facem praf dupa 2 jumatati de amicale!

fcsb.86
fcsb.86  •  17 Ianuarie 2014, 12:11

Din meciul de ieri pot spune doar ca Bremen a aratat foarte prost, lasand Steaua care abia a inceput pregatirea, in Germania mai sunt 3 zile pana incepe campionatul (pe 20 este primul meci din etapa). Prima saptamana de antrenament oricum este de acumulare, meciurile de inceput se joaca din inertie.

vlad57
vlad57  •  17 Ianuarie 2014, 11:36

Cred ca din dorinta de a trage cititori se scriu astfel de articole si se fac astfel de aprecieri. Nici un jucator din lume nu se poate adapta la o echipa chiar de a doua zi. Oricare si oricat de mare are nevoie de timp ca sa-si cunoasca coechipierii, stilul de joc, sa inteleaga ce vrea antrenorul. Asa ca Keseru mai are nevoie de timp. Nici Piovacari nu a prea facut mare lucru in primele 4-5 meciuri. Inteleg ca Reghe a vrut sa-i bage in priza repede dar sa pui meciuri cu echipe germane puternice la 3 zile dupa vacanta de sarbatori fara antrenamente (doua zile sunt nimica) era normal sa se intample asa. Imi place ca ruleaza tot lotul, ii pune pe diferite pozitii ca sa stie ce se poate.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează