FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  STEAUA - CHIAJNA 2-1 DUPĂ PRELUNGIRI

VIDEO Alb înseamnă trofeu » Steaua a mai cucerit o cupă jucând în culoarea care i-a adus glorie la Sevilla, 2-1 cu Chiajna

Hamroun a tranșat finala Cupei Ligii cu o +2   FOTO
Hamroun a tranșat finala Cupei Ligii cu o "scăriță" // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2016 09:08

Steaua a jucat sub nivelul aşteptat, îmbrăcată în alb la trei decenii de la finala cu Barcelona.

La ce se referă Reghecampf când vede "o diferenţă mare între Steaua şi oricare altă echipă românească"? Şi se supără că n-o vedem și noi! Gata, o vedem, Laur! Steaua e în alb, Concordia e în verde. În finala Cupei Ligii cam asta e diferenţa mare. La cromatică s-o fi referit antrenorul?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Momentul Chiajnei

La joc sigur nu, că n-ar avea argumente. Într-o jumătate de meci, vicecampioana produce o singură fază importantă, o acţiune a lui Stanciu încheiată cu şut pe Bălgrădean. Chiajna salvată in extremis de la retrogradare în sezonul trecut e mai creativă.

Cristescu finalizează neglijent cu un lob, apoi plonjează şi trimite spectaculos în bară. O lovitură de cap-copie după execuţia lui Van Persie contra Spaniei la Mondialul din Brazilia. Tehnică plus agilitate într-o singură execuţie acrobatică.

Gol sârbesc

Steaua scapă cu noroc şi profită la maximum de atacul iertător al Concordiei. Prima fază din partea secundă apare după un moment static. Portarul Bălgrădean salvează balonul trimis de Golubovici cu capul, Momcilovici apare la bara a doua şi trimite în plasă. Flerul de vârf al fundaşului stânga sârb aşază lucrurile conform aşteptărilor. Steaua conduce cu un gol înscris după o oră de chin. Şi nu lipsa lui Neubert e cea care se vede.

Nici o idee

Echipa îmbrăcată în alb festiv model 1986 nu are idei şi nu are viteză. "Nimeni nu dribla din acea echipă a Stelei, doar pasam toţi bine", insistă Ştefan Iovan. Seriooos?! Dacă Majearu nu dribla, Achim trebuie trimis la grupele de copii, la exerciţii de condus mingea cu fiecare picior, pe rând! Bourceanu se comportă ca un masor trimis pe teren să dirijeze jocul.

Tudorie arată de ce în sezonul trecut n-a prins echipa nici la Voluntari. Poate nici sistemul nou, 4-1-4-1, n-a fost aprofundat sau n-o fi potrivit. Dar nicio tactică din lume nu l-ar face pe Adi Popa să se orienteze mai bine pe teren şi să izbutească şi o preluare mai scurtă de doi metri!

Antidotul pentru chin: penalty

Golul lui Momcilovici a readus desfăşurarea dinaintea minutului 61. Steaua încearcă să avanseze fără să-şi dea seama cum. Săndoi păstrează aşezarea inspirată de Italia lui Antonio Conte, o variaţie de 3-5-2 care se transformă, de fapt, într-un autobuz parcat în careu în majoritatea momentelor. Nu în toate!

Apatia albilor îi invită pe verzi şi Pena marchează perfect cu capul, ca un atacant mereu subestimat. 1-1! Concordia a venit la meci după o noapte petrecută în Turcia aflată în toiul tentativei de lovitură de stat. Parcă experienţa Chiajnei i-a trezit instinctul de conservare lui Reghecampf, nu păţitului Săndoi!

Steaua a folosit avantajul minim drept alibi pentru jocul slab, până s-a trezit egalată şi trimisă în extra-time. Prelungirile nu sunt de povestit. Nici lirice n-au fost. O improvizaţie a albilor netalentaţi şi a verzilor fricoşi. Încheiată de un penalty transformat de Hamroun. La distanţă de trei decenii, Steaua albă mai ia o Cupă. E singura conexiune cu fotbalul adevărat.

Penalty acordat eronat

Faza-cheie a finalei: în minutul 110, Muniru a luat cursa pe cont propriu, a pătruns în careul advers, iar Serediuc a intrat în el. Arbitrul Avram a arătat punctul cu var, iar Hamroun avea să semneze golul ce-a adus Stelei trofeul.

Penalty-ul a fost contestat de către jucătorii Chiajnei, pe un ton vehement. Iar reluările TV arată că arbitrul a acordat lejer lovitura de la 11 metri.

La final, a fost un meleu cu jucătorii Concordiei certându-se cu cei ai Stelei, fotbaliștii fiind la un pas de bătaie și din această cauză.

15.000 de euro pentru show

Liga Profesionistă a oferit şi la această finală a Cupei Ligii un spectacol. După ce anul trecut a avut loc un show pirotehnic de peste 5 minute, de această dată LPF, împreună cu sponsorul Adeplast, au decis să organizeze un concert.

DJ Harra a deschis atmosfera pe stadion, mixând înainte să înceapă partida, iar după festivitatea de premiere Smiley şi Zdob&Zub au susţinut un concert de două ore. Pentru organizarea acestui eveniment s-au plătit 15.000 de euro!

Al Sadd îl vrea pe Hamroun

Mirel Rădoi, fostul antrenor al Stelei, a dezvăluit la Dolce Sport că echipa roş-albastră a primit mai multe oferte pentru algerianul Jugurtha Hamroun, dar sunt şanse mici ca transferul acestuia să se realizeze: "Hamroun are ofertă de 2 milioane de euro de la Al Sadd, dar Steaua a ales suma cea mai mare între Chipciu şi el. Hamroun a avut ofertă şi acum două săptămâni, mă sunase cineva să mă roage să discut cu clubul, dar le-am spus că oferta e mult prea mică în comparaţie cu ce ofereau ceilalţi".

Chiajna a cerut penalty

La singura ocazie periculoasă a ilfovenilor din prima repriză, bara lui Marian Cristescu din minutul 45, jucătorii Chiajnei au solicitat arbitrului Marius Avram să acorde 11 metri după ce Tamaş l-a ţinut în careu pe Cristescu.

Conform reluărilor TV, "centralul" din Bucureşti nu a luat decizia corectă lăsând jocul să continue, acesta trebuia să arate punctul cu var. "Penalty clar pentru Chiajna, Tamaş merita şi cartonaşul galben. Nu poţi să-l iei aşa de gât şi să-l dai şi la o parte!", a comentat Ion Crăciunescu la Digi.

Reghe l-a evitat pe Daum

La finalul meciului, selecționerul Christophe Daum a venit în zona vestiarelor pentru a vorbi cu ambii antrenori. A dialogat cu Săndoi, însă Reghe a evitat să se intersecteze cu neamțul, deși acesta l-a tot așteptat.

Stelistul a explicat după: "Nu era momentul oportun să purtăm acum o discuție, o s-o facem zilele viitoare, probabil la o cafea, ca să stăm liniștiți. Voiam să fiu alături de echipa mea, aveam lucruri mai importante de făcut. Sper ca FRF să nu interpreteze drept sfidare că n-am fost să vorbesc cu Daum. El e un antrenor bun, dar o să fie greu să califice România la Mondial. Grupa e foarte grea și are puțin timp la dispoziție".

INBOX

  • Un grup de suporteri de la peluza stelistă a afişat în timpul partidei două bannere cu mesajele "Ne vrem Steaua!" şi "Dreptate pentru Steaua!". Fanii au fost aplaudaţi de restul spectatorilor.
  • Gregory Tade a plecat oficial de la Steaua după un sezon în care a dezamăgit. "Am semnat rezilierea cu Tade. M-a costat 50.000 de euro ca să plece de la Steaua! Plus încă 60.000 pentru agentul lui".
  • Ieri, Steaua şi Chiajna n-au fost obligate să folosească un jucător sub 21 de ani, întrucât meciul aparținea sezonului trecut. Totuşi, Reghe l-a trimis titular pe Tudorie, pe care l-a schimbat la pauză cu Golubovici, iar Chiajna l-a avut pe Grădinaru.

"E clar că învingătoarea a avut o doză de noroc, Concordia a jucat foarte bine, dar nu i-a surâs șansa. Am văzut devotament din partea fotbaliștilor, ca și la Supercupă. Voi urmări în fiecare etapă cât mai multe meciuri"
Christophe Daum, selecționer România

"A fost o finală echilibrată, jucată de la egal la egal, nu s-a văzut diferența dintre cele două loturi. Dacă eram mai inspirați, am fi putut marca. Dar am trecut prin momente teribile înainte de finală"
Emil Săndoi, antrenor Concordia

"Steaua se poate califica în grupele Champions League, cred că un trofeu precum Cupa Ligii ne dă încredere. Ne simțim ca o familie. Fără Varela, fără Chipciu, va fi mai greu, dar în fotbal îți mai dorești și să pleci, trebuie să jucăm și fără ei"
Sulley Muniru, mijlocaș Steaua

"Era important pentru jucători să câștige acest trofeu. E normal ca patronul să nu fie mulțumit pe deplin, venim după cantonamente intense, mai avem timp să ne refacem pentru startul campionatului și cupele europene"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Eu n-aș fi dat penalty. Muniru vine în forță, Serediuc se lasă un pic pe adversar, dar nu-l împiedică în așa fel încât să se acorde 11 metri. Eu aș fi acceptat duelul"
Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, la Digi Sport

"N-a fost penalty în prima repriză pentru Chiajna, n-a fost penalty nici la Muniru"
Basarab Panduru, expert Dolce Sport

"Normal nu trebuia să am emoțiile astea. Sunt 400.000 de euro pe care îi puteam pierde. Nu mă interesa trofeul. Nu trebuia să se întâmple așa. Hai să zicem că l-au luat ca pe un meci de antrenament, dar să vedem pe viitor! Achim m-a încântat. Nu mai aduc niciun jucător"
Gigi Becali, patron Steaua

steaua chiajna 2 1

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  18 Iulie 2016, 23:00

Nu albul tricourilor le-a adus succesul steliștilor,ci negrul echipamentului arbitrului Marius Avram,care n-a acordat în prima repriză un penalty clar Chiajnei,care transformat,ar fi fost 1-0 pentru ilfoveni,iar golurile din partea a doua a meciului ar fi dus scorul final la 2-1 pentru Chiajna,care ar fi câștigat acest trofeu,nu un 2-1 mincinos al Stelei,cu un penalty inventat de această nulitate de arbitru,fiul unui arbitru pușcăriaș.

948956548471669
Andronache Georgian  •  18 Iulie 2016, 18:49

cum sarbatoreste ala un gol marcat din penalty,de zici ca a fost o torpila de la 40 de metri....:|

yeatsron
yeatsron  •  18 Iulie 2016, 16:41

nu mai stiti si nu mai gasiti superlative, care mai de care mai penibile, prin care sa prea-mariti o nulitate de echipa, care o sa 'reuseasca' si anul acesta competitional, sa iasa pe locul 2 (ajutata de arbitri, evident), desi concureaza singura, e condusa de un puscarias si antrenata de un blatist, ajutat de parasuta din dotare!!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează