FOTBAL  »  CUPA LIGII  »  CSMS IAŞI - STEAUA 0-3

VIDEO În ţară sînt zmei » Lipsită de vedete, Steaua nu a avut emoţii nici la Iaşi: scor 3-0

Rusescu a marcat 7 goluri în toate competițiile pentru Steaua
Rusescu a marcat 7 goluri în toate competițiile pentru Steaua

Articol de - Publicat luni, 15 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 decembrie 2014 22:34

Cu doar doi titulari pe teren, Papp şi Sînmărtean, Steaua a învins-o clar pe CSMS Iaşi şi s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii fără nici o emoţie.

Încă o dovadă că fotbalul românesc a decăzut. Steaua n-a reuşit să se califice în primăvara europeană dintr-o grupă cu Dinamo Kiev, Aalborg şi Rio Ave, dar face legea pe plan intern, chiar şi fără 9 titulari.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Gâlcă a trimis mai devreme în vacanţă 7 jucători importanţi, Arlauskis, Tănase, Keşeru, Popa, Stanciu, Varela şi Prepeliţă, iar Chipciu şi Filip au devenit indisponibili după ce s-au operat. Chiar şi aşa, cu o echipă în care cele două extreme au fost un fundaş stînga şi uneori central, Toşca, şi un mijlocaş defensiv, Neagu, roş-albaştrii n-au avut nici o emoţie în Copou.

Breeveld a deschis scorul după doar 13 minute. S-a trezit nemarcat în careu şi a şutat cu sete în mingea trimisă de Neagu. Cojocaru şi-a dat apoi singur ceva emoţii, complicîndu-se aiurea, dar apoi l-a blocat pe Onduku (16). Fără a se forţa prea tare, Steaua a mai punctat o dată.

Rusescu a pus latul din 5 metri la o minge prelungită cu capul de Luchin (29). Ieşenii puteau înscrie şi ei, dar Cojocaru l-a blocat pe Wesley, care scăpase singur cu el după ce-i furase o minge lui Bourceanu (33).

Repriza secundă Iaşiul s-a prăbuşit mai rău, dar nici Steaua n-a mai forţat, Chiar şi aşa, Sînmărtean i-a oferit lui Toşca şansa de a marca, după o acţiune superbă (64). 3-0 pentru stelişti şi meciul era încheiat. Steaua termină anul în afara Europei, dar în fotoliul de lider al Ligii 1, la 9 puncte de CFR Cluj, şi în semifinalele celor două cupe.

"Am obţinut ce ne-am propus, deşi a fost un meci greu, în condiţii vitrege. Sîntem supăraţi că nu ne-am calificat şi în primăvara europeană, dar acum nu mai putem face nimic" (Alexandru Bourceanu, mijlocaş Steaua)

"La Steaua nu există titulari şi rezerve. Puteţi spune că Bourceanu e rezervă? Dacă se retrage Steaua din campionat, ne batem toţi la retrogradare. E distanţă mare între ea şi restul echipelor" (Ionuţ Voicu, fundaş CSMS Iaşi)

644829-csms-steaua-0-3.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Matei joacă doar cu Iaşi :)
Aseară, în minutul 63, Costel Gâlcă l-a trimis pe teren pe Gabi Matei, în locul lui Ionuţ Neagu. Fundaşul dreapta a bifat cea de-a doua sa prezenţă pe gazon în acest sezon, după meciul pe care l-a jucat în "sferturile" Cupei României, tot cu CSMS Iaşi şi tot în Copou!, cînd a fost titular şi Steaua s-a impus cu 1-0. În Liga 1, Matei n-a apucat să debuteze în acest sezon.

Semifinale în februarie şi martie
La fel ca şi în Cupa României, meciurile din penultimul act al Cupei Ligii se vor disputa tur-retur. Astfel, prima manşă e programată pe 17 februarie, înainte de reluarea campionatului, iar cea de-a doua se va disputa pe 11 martie. Finala competiţiei se va desfăşura pe 20 mai, pe Arena Naţională.

La TV, ca la radio
Meciul de aseară s-a desfăşurat pe o ceaţă groasă, motiv pentru care vizibilitatea a fost una redusă. Partida a fost televizată de Look Plus, însă telespectatorii au putut cu greu urmări meciul. Chiar şi comentatorul a avut probleme în a comenta jocul, fiind nevoit aproape de fiecare dată să aştepte reluarea. La golul lui Breeveld din minutul 13 a anunţat deschiderea scorului doar după ce steliştii s-au îmbrăţişat pentru a celebra.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
caminero
caminero  •  15 Decembrie 2014, 13:28
Postat de radd1cal pe 15 Decembrie 2014, 10:53

In tara suntem zmei si dam mhouye la catei !

Cinstit îţi spun, cuvintele tale scîrbavnice duhnesc a zer de oaie, ciobănesc jilav şi mămăligă cu căcărează.

radd1cal
radd1cal  •  15 Decembrie 2014, 10:53
Postat de caminero pe 15 Decembrie 2014, 10:18

Aici ai greşit - nu e vorba de căţel, ci de căţele, şi nu era vorba de mine, ci de maică-ta, soră-ta şi nu în ultimul rînd nevastă-ta.

In tara suntem zmei si dam mhouye la catei !

saviola2_8
saviola2_8  •  15 Decembrie 2014, 10:29
Postat de unico_biancorossi pe 15 Decembrie 2014, 10:22

mda. articolul de fond destinat acestui tragic eveniment este blocat pe sectiunea comentarii. si, pe buna dreptate, cand ne gandim ce mizerii scriu in asemenea cazuri unii useri. de aceea, ca si tine, Savi, tin sa adresez condoleante familiei Manea, Clubului Rapid, tuturor prietenilor si apropiatilor unui jucator emblematic de acum 30-40 de ani.

Mda. Pacat,. Cristi! era si tanar! iar celor care comenteaza aiurea, stii tu, roata se invarte!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează