FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - RAPID, MÎINE, 20:45, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Credit pentru "băieţi" » Copos face împrumut la bancă să plătească salariile

Articol de , - Publicat miercuri, 27 octombrie 2010 00:00

Copos vrea să obţină un împrumut la bancă pentru a le da jucătorilor măcar salariile pe o lună de zile.

În Giuleşti, fiecare rezultat bun adînceşte criza! După victoria cu Sportul, fotbaliştii au răbufnit la adresa lui George Copos, pe care l-au somat să achite restanţele salariale: "Să vină banii, să vină banii la băieţi!". Protestul alb-vişiniilor s-a derulat chiar în vestiar, în timp ce şeful din Grant pleca de la stadion. "Vor veni, dar după partida cu Steaua!", a spus Copos. Motivul? Finanţatorul rapidist a primit promisiunea unei bănci că i se va aproba un credit în valoare de aproape un milion de euro, dar lucrul acesta se va întîmpla abia la începutul lunii noiembrie.

Urmează traseul Unirii
Patronul giuleştean s-a inspirat de la Dumitru Bucşaru, investitorul de la Unirea Urziceni, care în trecut a obţinut un împrumut pentru care a girat cu banii ce urmau să vină de la UEFA pentru parcursul ialomiţenilor din Liga Campionilor. Copos a garantat şi el cu suma de 900.000 de euro, pe care Rapid trebuie să o încaseze în ianuarie de la LPF, reprezentînd a doua tranşă din drepturile TV.

Pot deveni liberi
Totuşi, chiar şi aşa, situaţia din Grant e critică! În lot se află jucători ce oricînd şi-ar putea depune memorii pentru a deveni liberi de contract, printre aceştia numărîndu-se Rui Duarte, Ezequias, Glauber, Frunză şi Costa. Aceştia au încasat un singur salariu de cînd au semnat cu Rapid, în vară. "Cum să luăm banii după meciul cu Steaua? Atunci se vor face trei luni de cînd sîntem neplătiţi. Dacă eram o echipă de mijlocul clasamentului mai înţelegeam, dar sîntem peste Dinamo şi Steaua. Nu înţeleg de ce sîntem trataţi în felul ăsta", a spus Duarte pentru Adevărul. Ceilalţi rapidişti din lot vor putea să se adreseze LPF după 1 noiembrie.

5,5 milioane de euro e bugetul pe care Copos l-a anunţat la începutul sezonului. Suma includea şi banii din drepturile TV, 1,8 milioane de euro

300.000 de euro îi costă pe giuleşteni salariile jucătorilor pe o lună

"Ce să le dăm copiilor să mănînce? Eu trebuie să trimit bani în Portugalia, la cei de acasă. De cînd a început campionatul, am luat doar un salariu şi cîteva prime"
Rui Duarte, fundaş Rapid

"Jucătorii trebuie să fie plătiţi înainte de partida cu Steaua, după acea va fi tîrziu. Riscăm să devenim un nou caz Urziceni. Facem eforturi să le dăm o parte din bani în această săptămînă"
Dinu Gheorghe, preşedinte executiv Rapid

"Avem echipă bună, dar factorul financiar ne poate strica sezonul. Nu vreau să începem să pierdem şi să ieşim după înfrîngeri să dăm vina pe faptul că sîntem neplătiţi"
Sorin Frunză, mijlocaş Rapid

Copos explică: "Rapid e Bentley" :)
Patronul George Copos susţine pe blogul său că Rapidul trebuie să înceapă să se autofinanţeze: "Am auzit cu toţii de produse de excepţională calitate, precum Rolls Royce sau Bentley. Şi noi avem un brand de lux: se cheamă Rapid. În clipa de faţă, nu suntem un Rolls Royce, dar sîntem, cu siguranţă, cel puţin un Bentley. Aşadar, trebuie să evităm să fim puşi în faţa problemei care i-a zguduit pe cei de acolo, aceea de a nu-şi putea acoperi cheltuielile. Sper din toată inima că societatea noastră va avea capacitatea să producă performanţă asigurîndu-şi totodată echilibrul financiar. În acest sens trebuie interpretată afirmaţia mea: <Banii? După meciul cu Steaua!>".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
n3al4
n3al4  •  28 Octombrie 2010, 20:58

sa ne pisham pe rapid la infinit :))

pedrogar
pedrogar  •  27 Octombrie 2010, 13:17

Atata le infloriti ca sa dea prost in presa. Eu cred ca nu sta situatia chiar asa de rau precum pare, Copos e un zgarcit, asta se stie dar o sa dea banii pana la urma ca de fiecare data. Jucati baieti pentru suporteri, este anul nostru.

coop33r
coop33r  •  27 Octombrie 2010, 10:26

Oare de ce tot ce se scrie in presa trebuie sa credem ? Oare de ce sa credem k tot ce e ai , este adevart ... Nu va mai luati dupa presa asta de 2 lei , suntem pe val , avem cea mai frumoasa echipa din Romania , vor sa puna presiune . Anu asta e al nostru !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează