FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  ASTRA - RAPID 0-2

După Steaua, şi Rapid a avut nevoie de prelungiri » Chinuiţi de Cupă

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2010 00:00

Toţi "greii" Ligii 1 Bergenbier au urcat în "sferturi": Steaua, Dinamo, Rapid, CFR, U Craiova, Poli Timişoara, plus Braşov şi Bistriţa.

Şumudică n-a îndrăznit să menajeze oameni importanţi în Cupă. I-a fost frică de Astra, sperietoarea din Ploieşti care i-a scos din competiţie anul trecut pe giuleşteni, aşa că a schimbat doar trei nume din "11"-le care a învins-o pe Sportul în ultima rundă din campionat. Bornescu, titular pentru consolare, plus Herea şi Frunză, adică două apariţii deloc surprinzătoare.

Numai că distribuţia de lux nu le-a fost de ajuns rapidiştilor ca să repete scenariul impecabil pe care l-au creionat pe Giuleşti împotriva Astrei, acum doar două săptămîni (scor 3-0). S-au chinuit de data asta, fiindcă le-a lipsit decorul de acasă, şi şi-au revenit în prelungiri contra unui mix titulari-rezerve pe care l-a produs Selymes.

Herea şi Sorin Frunză şi-au trezit echipa abia în minutul 93, cu o acţiune cu care au smuls biletul pentru "sferturi". Herea a tras bine încă o dată, după alte cîteva acţiuni utile, Miron a scos în primă fază, dar a luat gol pe colţul scurt la reluarea lui Frunză.

Şi gata, s-a rezolvat! Astra a arătat ca o echipă mică abia după ce a fost obligată să atace şi a realizat că-i lipseşte partitura asta. Iar Şumudică, disperat pînă la golul de 1-0, a ţipat la ai lui doar cît să-i calmeze şi să le ceară să-şi dozeze efortul pentru campionat. Unde urmează Pandurii, apoi Steaua.

"Bugetul a fost depăşit cu două milioane de euro şi m-am împrumutat ca să completez, dar e ultima oară cînd o mai fac! S-au aruncat pe geam peste 5 milioane de euro din vară pînă acum şi banii nu vin din cer!"
George Copos, patron Rapid

"Am depăşit bugetul, da, dar poate că la vară voi fi apreciat pentru ce am făcut, dacă va ieşi bine. Vreau să picăm cu Dinamo sau cu Timişoara în <sferturile> Cupei"
Dinu Gheorghe, preşedinte Rapid

"Jucăm cu Steaua, cu Dinamo, cu oricine în <sferturi>! Nu ne e frică de nimeni, batem şi mergem în semifinale!"
Rui Duarte, fundaş Rapid

"N-o să plec niciodată de la Rapid! Am făcut sacrificii prea mari să vin aici pentru ca acum să cedez atît de uşor!"
Mircea Bornescu, portar Rapid

"Sînt <bătrîn>, nu mai am vîrsta la care să mă bucur pentru golurile mele, mi-a rămas doar satisfacţia că echipa cîştigă"
Sorin Frunză, mijlocaş Rapid

"Singurul pe care sînt supărat e Selymes! A ţinut prea mult pe teren anumiţi jucători şi nu-mi dau seama de ce!"
Ioan Niculae, patron Astra

Dorinel şi Balaci vin la Recurs!
Duminică, de la ora 23:15, imediat după fluierul de final al partidei dintre FC Braşov şi Poli Timişoara, Ovidiu Ioaniţoaia şi Silviu Bogdan vă invită la o nouă ediţie a Recursului etapei! Alături de aceştia, în studioul GSP TV se vor mai afla Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, şi Ilie Balaci, fostul mare internaţional român. Intră pe recursul.ro şi pune întrebări invitaţilor pentru a putea cîştiga un tricou cu Oţelul şi unul al echipei naţionale!

Ploieştenii, complicii rapidiştilor
Giuleştenii au avut două galerii pe stadionul Astrei. 400 de suporteri au stat la tribuna a II-a, acolo unde rapidiştii aveau repartizate locurile, potrivit înţelegerii dintre cluburi, iar alţi 200 de inşi au reuşit să-şi ia bilete la tribuna I. Şefii Astrei stabiliseră să vîndă bilete doar spectatorilor cu buletine de Prahova, numai că vişiniii au cumpărat şi ei tichete, cu ajutorul prietenilor ploieşteni. Ultraşii din Bucureşti s-au bătut cu jandarmii înaintea meciului, în afara arenei. (Ionel Luţan)

Şumudică s-a înjurat cu spectatorii!
Un spectator s-a implicat într-un conflict dintre Marius Şumudică şi Ovidiu Herea şi a ajuns să fie înjurat de către antrenorul Rapidului! Şumi i-a reproşat mijlocaşului că a greşit o pasă, Herea  a răspuns şi l-a atras pe suporterul ploieştean de la tribuna a II-a de partea sa, cu o replică adresată tehnicianului. Şumudică s-a întors imediat spre tribună şi a început să-l înjure pe prahovean.

- Campionul mondial la box Lucian Bute a văzut meciul de la tribuna oficială a stadionului Astra, de lîngă Ioan Niculae, patronul ploieştenilor.
- Galeria rapidistă de la tribuna a II-a i-a înjurat nonstop pe antrenorul Selymes şi pe Adrian Mihalcea, pe care i-a acuzat că sînt dinamovişti.
- Şumudică nu l-a iertat pe Cesinha pentru jocul slab pe care brazilianul l-a făcut în etapa trecută de campionat, cu Sportul (2-0). Sud-americanul n-a mai prins nici măcar lotul de 18!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
semaka
semaka  •  30 Octombrie 2010, 15:33

"Şumudică n-a îndrăznit să menajeze oameni importanţi în Cupă. I-a fost frică de Astra, sperietoarea din Ploieşti care i-a scos din competiţie anul trecut pe giuleşteni" .... sa muriti voi, ziaristi incompetenti, cand dreaq ne-a scos Astra anul trecut? Anul trecut ne-a scos International Curtea de Arges.

maxxfcrb
maxxfcrb  •  29 Octombrie 2010, 19:12

steaua a avut nevoie de arbitrii nu de prelungiri ;) . si inca cv astra nu ne-a scos pe noi din cupa data trecuta ci curtea de arges ! DA-TI FOC!

lucyanrapid
lucyanrapid  •  29 Octombrie 2010, 12:29

Astra ne-a scos din cupa sezonul trecut ? vai de capul vostru de jurnalisti :)) ne-a scos Inter Curtea de Arges :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează