FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  AEROSTAR - DINAMO

EXCLUSIV Antrenorul care a fost la un pas de a semna cu Dinamo o conduce acum pe Aerostar și speră într-o minune la meciul de Cupă: "Jucăm rolul buturugii mici, diferența de valoare e foarte mare"

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 octombrie 2017 10:00

Aerostar Bacău (L3 - locul 1 în Seria I) o întâlnește pe Dinamo mâine, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.RO. Partida este una cu totul specială pentru moldoveni. Din nefericire pentru băcăuani, clubul Aerostar nu poate organiza meciul pe teren propriu, așa că acesta a fost mutat la Piatra Neamț, în nocturnă. 

Cristi Popovici, fost antrenor la FC Botoșani și FCM Bacău, actual tehnician al lui Aerostar, are încredere în elevii săi, chiar dacă vede o diferență foarte mare de valoare între cele două formații: 

"E clar că noi jucăm rolul buturugii mici pentru că nu ne putem compara cu Dinamo. Suntem o echipă de Liga a 3-a. Pretențiile de la Dinamo sunt foarte mari. În fiecare an ei își propun eventul, deci clar noi plecăm cu a doua șansă, favorită fiind Dinamo. În schimb pentru jucătorii mei e o experiență nouă.

Majoritatea fotbaliștilor nu au avut parte de asemenea dueluri în nocturnă. Va fi ceva nou pentru 95% dintre jucători.  Cupa României e competiția surprizelor, așa cum spune acel clișeu, așa că nu avem decât să ne jucăm șansa și să încercăm să facem o surpriză", a zis Cristi Popovici pentru GSP.RO. 

"Doi jucători de la Dinamo au salariul pe o lună cât toată echipa noastră în două luni"

Cristi Popovici nu crede că forma mai slabă a lui Dinamo poate cântări decisiv în această dispută. 

"Chiar dacă nu sunt într-o situație roz în campionat, e greu. Orice jucător din lotul lui Dinamo ar putea fi titular la Aerostar în orice moment. În timp ce nu știu dacă vreun fotbalist de la mine ar putea juca la Dinamo. Și dacă ar folosi alți jucători, care-s ăia? Toți sunt jucători experimentați. Doi fotbaliști de la Dinamo au salariile într-o lună cât are toată echipa noastră în două luni probabil. E o diferență mare de valoare. 

Noi venim cu dorință, cu plăcerea unui meci în nocturnă și încercăm să facem lucruri frumoase. Ne vom dărui total. Să vedem dacă putem face surpriza, deși va fi foarte greu".

"Nu avem cu ce să-i surprindem. Punctul nostru forte ar fi dorința deosebită și atitudinea pe care o vor avea jucătorii. Sunt conștineți că mulți dintre ei nu știu dacă vor mai avea prilejul de a juca împotriva lui Dinamo, într-un asemenea meci. Vor fi foarte mobilizați. Ăsta este atuul nostru, în rest, totul e de partea lui Dinamo" Cristi Popovici, fost antrenor la FC Botoșani  

"Marele regret? Că nu se joacă la Bacău!"

Cristi Popovici refretă în schimb că orașul Bacău, de unde este și el, nu poate găzdui un asemenea meci pentru suporterii băcăuani. 

"Ăsta e cel mai mare of al nostru. La Bacău de foarte mult timp nu mai este un stadion. Nocturnă avem, dar la nivel de gazon și tribune, totul este ruină. Ăsta e cel mai mare inconvenient. E o situație inedită și pentru mine. Să ajungi cu o echipă de Liga a 3-a până în faza asta și să aduci un asemenea nume cum e Dinamo, și nu ai ocazia de a fi susținut de mulți suporteri din Bacău.

Aproape de Dinamo în 2012

Cristi Popovici a fost la un pas de a antrena Dinamo II în 2012. A fost ofertat atunci de conducerea "câinilor", dar mutarea nu s-a mai concretizat. 

"M-au sunat cei de la Dinamo atunci, în 2012 să vin să preiau echipa a doua a clubului. Antrenor la prima echipă era Liviu Ciobotariu. Trebuia să fie un fel de conlucrare cu el pentru prima echipă. Până la urmă au intervenit mai multe lucruri și nu am mai ajuns acolo. Într-adevăr, am fost ofertat", a zis Popovici. 

"Obiectivul nostru la început de campionat a fost locurile 1-3. Dacă vom avea posibilitatea trebuie să vedem în iarnă. Să vedem dacă putem aborda Liga a 2-a. E vorba de buget acolo, de mai multe aspecte. Vrem să fim acolo sus, dar nu să promovăm sub orice formă. Dar repet, să vedem ce posibilități avem. În iarnă se va hotărî" Cristi Popovici, antrenor Aerostar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează