FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  FORESTA SUCEAVA - STEAUA 1-2

INTERVIU EXCLUSIV De ce nu joacă în Liga 1 atacantul Forestei care a marcat un supergol împotriva Stelei: "Eu nu sunt genul ăla de jucător"

Marius Matei (numărul 99) bucurându-se alături de colegii săi după golul marcat Stelei
Marius Matei (numărul 99) bucurându-se alături de colegii săi după golul marcat Stelei

Articol de - Publicat vineri, 28 octombrie 2016 11:49

Atacantul Marius Matei (32 de ani) a fost unul dintre cei mai buni jucători ai celor de la Foresta Suceava în meciul pierdut cu Steaua (1-2), însă nici măcar reușita sa nu i-a dus pe moldoveni în ”optimile” Cupei României.

După supergolul reușit aseară, preluare pe piept și șut direct sub bară, fosta mare speranță a Vasluiului din perioada 2007-2009 a explicat de ce nu și-a găsit un loc în Liga 1: 

- Marius, cum a fost meciul de aseară?
- A fost un meci aparte, nu joci tot timpul cu Steaua. A fost o sărbătoare pentru întreg orașul. Dacă era stadionul de 50.000 de locuri venea tot orașul la meci. A fost o seară specială, mai ales că am reușit să facem un joc bun, am reușit să și marchez.

- Ai marcat un gol superb, la ce te-ai gândit prima dată după ce ai înscris?
- Nu știu dacă m-am gândit la ceva după gol. Cred că a fost o răbufnire de orgoliu, mai ales că am marcat și cu Petrolul când am jucat în Cupa României, am înscris și cu Astra anul trecut două goluri. Chiar îmi doream să marchez și împotriva Stelei.

- E cel mai important gol din cariera ta?
- Nu știu dacă e cel mai important gol, n-am făcut un clasament al reușitelor. E totuși o senzație de nedescris să poți marca împotriva celei mai bune echipe din România, mai ales după transferurile pe care le-au făcut anul ăsta. Chiar dacă a venit cu alți jucători la Suceava, Steaua a avut în teren fotbaliști de echipă națională. Au fost și jucători care evoluează mai puțin, dar totuși e Steaua București.

125.000 €e cota de transfer a lui Marius Matei, conform transfermarkt

"Îmi cer drepturile, de-aia nu joc în Liga 1"

- Ai niște calități extraordinare, dar totuși joci în Liga a doua. De ce?
- Eu am fost mereu pe drumul meu. Toată lumea se întreabă de ce nu sunt în Liga 1. Eu sunt genul de jucător care atunci când am ceva de zis chiar zic. În ultimii ani la Liga 1 întotdeauna au fost probleme cu banii. Eu nu sunt genul de jucător care să joc pe gratis, efectiv nu pot. Așa funcționez eu. Dacă am un milion pe lună trebuie să mi-l dai. Uită-te și tu, anul ăsta sunt 5-6 echipe în insolvență! 

30 de meciuri
și două goluri a bifat Matei în Liga 1 în perioada petrecută la Vaslui (2007-2009), Oțelul (2009-2010) și FC Voluntari (2015)

- Știu că și anul trecut când erai tu la Brașov au fost niște probleme financiare.
- Cât am fost plătit la timp am marcat 23 de goluri, toată lumea era fericită. Când au început să fie probleme cu banii am zis stop. Le-am zis că eu nu mai pot lucra așa, nu mai aveam cum. Nu sunt genul care să mă ascund după degete. Orice om de pe lumea asta care muncește o face și pentru bani. Să nu se înțeleagă greșit, mie îmi place foarte mult fotbalul, dar pentru mine banul e un factor motivațional, iar pe multă lume deranjează când îmi cer drepturile. Poate de aceea nu sunt în Liga 1.

25 de goluri
în toate competițiile a marcat Marius Matei în sezonul trecut pentru FC Brașov

- La Foresta lucrurile sunt în regulă din punct de vedere financiar?
- Sunt în regulă, de aceea și merge treaba. Mai sunt unele nemulțumiri, dar nu la bani, ci în sensul unui act adițional pe care încă nu l-am semnat. Vedem dacă se rezolvă, dacă nu din iarnă o iau pe drumul meu.

"Pâncota a stricat campionatul!"

- Ai 9 goluri în 13 meciuri în acest moment. Vrei să ieși golgeter?
- Din aceste goluri, 3 sunt și cu Șoimii Pâncota. Eu acum nu traversez o perioadă prea bună. Nu sunt în cea mai bună formă. Cred că puteam să am mai multe goluri, dacă pun și barele cred că trebuia să am mai multe goluri.

- Apropo, cum vezi situația celor de la Șoimii Pâncota?
- Din păcate au stricat competiția. Mie mi-ar fi plăcut să se retragă, să ia la toată lumea punctele și golurile și să fie un campionat cum ar trebui să fie. Dar asta-i situația, mergem înainte. Toți au jucat cu ei, toți au marcat multe goluri împotriva lor. Sincer, eu nu mă gândesc că am 9 goluri acum, acele 3 reușite cu Șoimii nu le contabilizez. Nu m-am putut bucura de respectivele goluri.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
fibra
fibra  •  28 Octombrie 2016, 16:30

De-aia.

arsenie_b
arsenie_b  •  28 Octombrie 2016, 14:01

Amuzanta declaratia lui nea caisa asta cu fizic de butoi, care l-ar face invidios si pe budescu.. eu cred ca joaca in liga 2 pentru ca nicio echipa din liga 1 nu il primeste la cum arata. Vreo 3 luni trebuie sa stea la cura de slabire

1045286738821635
Dani Corban  •  28 Octombrie 2016, 13:50

Aham, deci în liga a doua sunt echipele mai bogate şi mai serioase, am înţeles :))) Acri rău strugurii anul ăsta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează