FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  CSMS IAŞI - STEAUA 0-1

FOTO Revanşa lui Nicuşor Stanciu » Rezervele Stelei şi-au făcut aseară datoria, învingînd cu 1-0 la Iaşi

Foto: Dan Hrițcu (Iași)
Foto: Dan Hrițcu (Iași)

Articol de - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 23:10

Oaspeţii s-au impus după un meci echilibrat, printr-un gol marcat în penultimul minut de Stanciu, jucătorul pe care Gâlcă îl acuzase după eşecul de la Kiev de neseriozitate


Ce dulce trebuie să fi fost începutul partidei pentru stelişti! Fix înaintea confruntării din Copou, rivalii din Ştefan cel Mare pierdeau contra celor de la Mioveni, 0-1. Cum să începi mai bine un duel? Şi totuşi, pentru stelişti nu a fost prea benefic. Cu o formulă de start plină de rezerve, dar cu Bourceanu revenit în primul "11", oaspeţii au suferit.

Click aici pentru FOTO!

Start greoi
Marii antrenori ai lumii ar spune că o echipă nu este dependentă de un jucător, contează grupul, şi continuarea o ştim cu toţii. La Steaua nu e aşa! Sau cel puţin nu o să fie pînă cînd Neagu nu se va transforma în Sînmărtean. Pur şi simplu nu merge jocul! Este posibil ca şi temperatura să fi fost de vină, dar inspiraţia nu prea ţine cont de asta.

Totuşi, prima parte nu a fost slabă, ocazii au fost, iar gazdele dădeau semne că ar fi în stare de o reacţie asemănătoare celor de la Mioveni. Totul pentru că moldovenii şi-au titularizat "magicianul". Wesley a arătat poftă de joc, a făcut cîteva "floricele" utile şi a fost şi la finalizare.

Şi nici Bourceanu parcă nu a fost Bourceanu. Închizătorul nu a fost aşteptat la întoarcere cu banderola pe braţ şi liderul de altădată din teren a fost mai degrabă şters.

Înaintea meciului, nimeni nu ar fi anticipat o linie de mijloc Gabi Matei-Bourceanu-Breeveld-Neagu-Stanciu. Din partea unei formule care nu a jucat aşa, probabil, nici la antrenamente, nici aşteptările nu erau mari.

Soluţii puţine
Vîlvătaia de spectacol din prima parte s-a stins uşor, uşor. Poate că "plăieşii" au limitele lor, însă pentru stelişti viitorul nu sună bine. Variantele de pe bancă au fost foarte slabe: Matei şi Bourceanu au arătat exact ca doi jucători ce n-au mai atins mingea de multă vreme, Vîlceanu nu este cu siguranţă o variantă pentru postul de vîrf împins, iar Neagu la construcţie a semănat cu un măcelar ce a încercat să picteze un apus. Toşca, eterna speranţă a apărării, a avut ocazia să se remarce în prima repriză, însă pseudoşutul său, din poziţie excelentă, a ajuns undeva prin peluză.

Salvarea a venit în penultimul minut. Neagu s-a revanşat pentru evoluţia slabă, a săltat mingea pînă la Stanciu, care l-a driblat pe Creţu şi a trimis pe sub Grahovac pentru 0-1. Un gol chinuit, dar parcă meciul nu merita ceva frumos, iar golul a fost oglinda partidei.

"A fost greu, foarte greu, am fost foarte emoţionat la revenire. Nicuşor a făcut exact ce a trebuit, a înscris, şi îi mulţumim"
Alexandru Bourceanu, mijlocaş Steaua

"Nu cred că eu am salvat Steaua, dar am făcut un joc bun. În prima repriză am fost dominaţi, la început, însă după ne-am revenit şi am bătut. Sper să batem şi Dinamo, ultimele meciuri contra noastră au fost de coşmar pentru ei"
Nicuşor Stanciu, mijlocaş Steaua

"A fost un meci greu, adversarii şi-au creat ocazii, puteau să înscrie, însă norocul a fost de partea noastră. Sînt foarte bucuros că îl pot avea sub comandă pe Bourceanu. Sper să recuperăm cît mai mulţi jucători pînă la meciul cu Dinamo"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

"Am făcut un meci foarte bun. Am avut ocazii, dar cred că la golul lor a fost un fault în atac asupra lui Creţu, se va vedea pe imaginile video. Acesta e fotbalul, poţi pierde în penultimul minut, acum ni s-a întîmplat nouă"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iaşi

După 5 luni
Fundaşul dreapta Gabi Matei a revenit în primul "11" al Stelei după cinci luni de zile. Ultima dată cînd apărătorul s-a aflat în teren pentru Steaua a fost la ultimul meci din sezonul trecut, pe 20 mai, contra Oţelului, partidă după care "militarii" au sărbătorit cucerirea titlului pe Arena Naţională. Aseară, fundaşul a fost folosit pe postul de mijlocaş dreapta. De cînd s-a transferat la Steaua, Matei a avut repetate probleme cu accidentările.

"Pregătirea a fost greşită"
Noul antrenor al moldovenilor, Nicolo Napoli, s-a declarat uimit de numeroasele accidentări din lot şi dă vina pe pregătirea făcută de predecesorii săi de pe banca tehnică. "În fiecare zi se accidentează cîte un jucător. Nu ştiu ce se întîmplă. E posibil să se fi greşit ceva în pregătire", a declarat italianul. În acest moment, Napoli nu se poate baza pe Mihalache, Mihai, Mitici, Vladu, Coşereanu, Dedu, Călugăru, Caparco şi Munteanu.

Banderole anti-Kovacs
Steliştii au decis să îşi arate dezaprobarea faţă de maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs de la meciul ASA Tg. Mureş - Steaua, cînd "centralul" a greşit flagrant în defavoarea steliştilor. Bourceanu şi compania au purtat banderolă de culoare albă pentru a protesta împotriva felului în care au fost arbitraţi în înfrîngerea de la Tg. Mureş.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
mushu23
mushu23  •  29 Octombrie 2014, 10:37
Postat de omar09 pe 29 Octombrie 2014, 09:44

Nu aud si nu vad luari de opinii ale pseudojurnalistilor care strigau cu bale la gura ca Steaua a fost furata la Tg Mures,,meciul asta de la Iasi ce a fost?,,,,A va vin balele numai cand vantul bate dintr-o anumita directie?.Scrie-ti acum despre rusinea ce am vazut-o cu totii.Stiu ca nu o faceti voi ave-ti interese numai de la Cioban ,aia de la Iasi nu va intereseaza ca nu iei va cumpara ziarul.

amice esti un dobitoc.unde a fost fault aseara?k au tipat jucatorii pe teren si k Napoli a facut spume?vb ca un bou frustrat care nu se pricepe la fotbal.Toata lumea a spus ca nu a fost fault.Si comentatorii (pana si Mironica, care nu pierde nicio ocazie sa dea in Steaua, a spus ca nu a fost) si dupa la emisiune, si Prunea a spus ca nu a fost fault si ca este inadmisibil ca un fundas de 190 cm sa cada asa usor intr-un duel cu Stanciu.Nici in presa nu s-a scris nimic.Credeti k Gsp si prosport ar fi pierdut ocazia sa sara acum k Steaua a fost ajutata?Si in al doilea rand,daca a fost fault,a fost o eroare si nu o tenta k la ASA cand s-a arbitrat intr-o singura directie si au fost 4 erori,nu 1.

scorpiongab
scorpiongab  •  29 Octombrie 2014, 10:33
Postat de omar09 pe 29 Octombrie 2014, 09:44

Nu aud si nu vad luari de opinii ale pseudojurnalistilor care strigau cu bale la gura ca Steaua a fost furata la Tg Mures,,meciul asta de la Iasi ce a fost?,,,,A va vin balele numai cand vantul bate dintr-o anumita directie?.Scrie-ti acum despre rusinea ce am vazut-o cu totii.Stiu ca nu o faceti voi ave-ti interese numai de la Cioban ,aia de la Iasi nu va intereseaza ca nu iei va cumpara ziarul.

Ce furaciune ai vazut tu? Spune o faza. Dar spune-o ca daca o scrii sigur nu intelege nimeni, analfabet mai esti.

adianghelescu
adianghelescu  •  29 Octombrie 2014, 10:29
Postat de ftwraku pe 29 Octombrie 2014, 09:29

Stancu si Iancu 2 ratati...la fel ca si Alexe si Rotariu. Asta ca sa nu ma injure lumea ca critic in functie de tricou. Nu tata,astia sunt ratati,jucatori terminati,plini de fite care au primit de 1000x mai mult decat ar merita...Stanciu la ce fotbal a aratat,CU MICI EXCEPTII cand a avut executii foarte bune,merita sa joace la Chiajna pe 2000 de euro,NU MAI MULT...Asta la orice echipa decenta din vest o sa joace cat a jucat marele Alexe la Sassuolo....AUZI TU TITLU: "Revansa lui Nicusor Stanciu"=))))))))) Radea lumea de Raducanu,dar blocknotes batut in cap cum era,cu basica era de 10x mai bun ca Stanciu,Rotoriu,Alexe....Infara terenului NO COMMENT.

corect sunt doar niste mercenari

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close